Taitokeskus Saarijärvi

Taitokeskus Saarijärvi on monipuolinen kädentaitojen kohtaamispaikka. Järjestämme taiteen perusopetusta, käsityön neuvontaa, lyhytkursseja ja tyhy-pajoja. Taitokeskus Saarijärven myymälässämme on tarjolla suomalaisten käsityöläisten laadukkaita tuotteita ja materiaaleja.

Vieraile myös vinttigalleriassamme, jossa on vaihtuvia ja monipuolisia taide- ja käsityönäyttelyitä.

Tule tutustumaan toimintaamme!


Ajankohtaista

Tahdon-ryijyn tarvikepaketit: Saarijärvi ja pohjoinen Keski-Suomi on ollut vahvaa ryijyn kutomisen aluetta 1700-1800-luvuilla. Kansanomaiset elämänpuuryijyt eläin- ja ihmishahmoineen ovat olleet alueelle tyypillisiä. Tuosta ryijyperinteestä kumpuaa Tahdon-ryijy, jota saa nyt tarvikepakettina Taitokeskuksesta. Ryijy on kooltaan 28×100 cm. Ryijy toimii polvistumisryijynä hääjuhlassa ja somistaa pientäkin kotia juhlan jälkeen. Ryijyä on saatavana modernina harmaapohjaisena ja perinteisempänä sinipohjaisena. Tarvikepaketin hinta on 195 €.

Tiedustelut: taitokeskus.saarijarvi@taitokeskisuomi.fi/ 044 5510242

Tule mukaan käsityö- ja muotoilukouluun!

Taito Keski-Suomi ry:n Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu Saarijärvellä antaa käsityön taiteen perusopetusta eri ikäisille lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Käsityökoulussa opitaan käsityötaitoja ja muotoilua monipuolisesti luovassa ilmapiirissä. Saarijärvellä opiskelee vuosittain noin 30 oppilasta.

Ryhmät ja opintomaksut

Perusopinnot
o 6–9-vuotiaat, tiistaisin klo 14.30–16.00, 77 € lukukausi + materiaalit
o 13–15-vuotiaat, keskiviikkoisin klo 15.00–17.15, 77 € lukukausi + materiaalit.

Aikuiset
o Tiistaisin klo 11.30–14.00, 60 t/v, 65 € lukukausi + materiaalit
o Tiistaisin klo 17.30–20.30, 80 t/v, 87 € lukukausi + materiaalit
o Keskiviikkoisin klo 17.30–20.30, 80 t/v, 87 € lukukausi + materiaalit.

Miten käsityökouluun haetaan?

Hakuaika uusille oppilaille on vuosittain 1.4.–30.6. Mikäli hakemuksia tulee enemmän kuin oppilaspaikkoja, uudet oppilaat valitaan arpomalla. Vapaita paikkoja voi tiedustella myös hakuajan ulkopuolella p. 050 413 1013, taitokeskus.saarijarvi@taitokeskisuomi.fi.


Lyhytkurssit ja tyhy-pajat

Taitokeskus Saarijärvi järjestää lyhytkursseja ja tyhy-pajoja. Seuraa mielenkiintoista ja monipuolista sekä vaihtuvaa kurssitarjontaamme. Tutustu kevään 2024 kurssitarjontaan täällä >

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan ja toteutetaan unohtumaton tyhy-paja yhdessä!


Kudonnan ja käsityön neuvonta

Toteuta oma suunnitelmasi ja valmista persoonallisia tekstiilejä asiantuntevan ohjaajan opastuksella. Kutomossamme saat yksilöllisen opastuksen ja arvion kustannuksista ja valmistusajasta.

Kangaspuissa on valmiina erilevyisiä kalalankaloimia mm. mattojen ja sisustustekstiilien kutomiseen. Esimerkiksi maton valmistukseen kuluu noin 1–3 päivää. Kudontamateriaalit voit ostaa meiltä tai tuoda mukanasi. Kutomon päivämaksu on 7 €, yhdistyksen jäseniltä ei peritä päivämaksua, jäsenmaksu on 20 €/ vuosi.

Ota yhteyttä ja varaa kudonta-aika!

Tekemisen iloa

Taitokeskuksessamme on tarjolla valtakunnallinen Tekemisen iloa -mallisto. Mallisto uusiutuu kausittain ja tarjoaa tuotteita sisustukseen, viihtymiseen ja hyvään oloon.


Taitokeskus Saarijärven myymälä

Tuotevalikoimamme koostuu käsityön helmistä, kodin sisustustuotteista, yksilöllisistä vaatteista ja asusteista, paikkakuntatuotteista, inspiroivista käsityömateriaaleista sekä tuliaisiksi sopivista herkuista.

Paikallisista tuotteista on tarjolla mm. Saarijärvi -tyynyliinat, Hunajanikkareiden hunaja koivupurkissa, Wilawoodin puukorut ja kattaustuotteet sekä uutuutena Saarijärven kaupungin omat tuotteet. Myymälä on avoinna ti-to 10-17, pe 10-15.

Tule tutustumaan!


Vinttigalleria

Vinttigalleriassamme on vaihtuvia ja monipuolisia taide- ja käsityönäyttelyitä keväästä syksyyn.

Tule tutustumaan vaihtuviin näyttelyihimme, tai ota yhteyttä ja varaa oma näyttelyaikasi!

Kuva vinttigalleriasta

Ota yhteyttä

Taitokeskuksen logo.

Taitokeskus Saarijärvi

Paavontie 4, 43100 Saarijärvi
ti-to 10-17, pe 10-15

050 413 1013

taitokeskus.saarijarvi@taitokeskisuomi.fi
Taitokeskuksen logo.

Anne Tuhkanen

toiminnanohjaaja

050 413 1013
044 551 0242

anne.tuhkanen@taitokeskisuomi.fi