Maalta kaupunkiin – elinkeinoa ja elinvoimaa

  Taito Varsinais-Suomi aloittaa kartoituksen, jonka tavoite on löytää palveluntuottajia ja yrittäjiä artesaanikulttuurin ympärille

  Oletko käsityöalan yrittäjä, intohimoinen kässäohjaaja tai artesaanielintarvikkeiden valmistaja, joka työskentelee haja-asutusalueella? Tämä kuulutus on juuri sinulle! 

  Näillä sanoin aiotaan aktivoida maakunnan pienyrittäjiä ilmiantamaan itsensä ja palvelunsa.

  – Etsimme koko ajan yhteistyökumppaneita, joiden kanssa kehittää suomalaista arteesaanikulttuuria entistä elinvoimaisemmaksi. Erityisesti haluamme löytää Varsinais-Suomen alueen ammattimaisia yrittäjiä – tai yrittäjäksi aikovia – jotka asuvat kaupunkikeskusten ulkopuolella, toteaa Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

  Ajatuksen taustalla on huomio, ettei maaseudun ja kaupunkien välinen palvelutuotanto toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

  – Artesaanialan yrittäjistä ja ohjaajista iso osa toimii kaupunkikeskusten ulkopuolella. Samaan aikaan on nähtävissä, että erilaisille kädentaitoalan kursseille on kaupungeissa kasvavaa kysyntää. Erityisesti  kiinnostusta herättää erilaiset perinne- ja luonnonmateriaalikäsityöt, Aalto jatkaa.

  Yksi haaste on ollut juuri se, miten tavoittaa näitä pienyrittäjiä.

  – He kun eivät välttämättä kuulu minkään edunvalvontahon piiriin, eikä heillä välttämättä ole täyttä varmuutta siitä, miten yhteistyötä edes voisi edistää. Tätä kuilua haluamme kuroa umpeen.

  Ihan pystymetsästä yhdistys ei hankkeeseen ole lähtemässä, sillä onnistunutta yhteistyötä on tehty jo vuosien ajan esimerkiksi suomusjärveläisen pajutaiteilija Anne Raineen (kuvassa) kanssa.

  – Yhteistyö Annen kanssa on oikein hyvä tyyppiesimerkki siitä, miten kaikki voi toimia. Jo vuosien ajan hän on tuonut pajunpunonnan kurssejaan meille Turkuun, Saloon ja Raisioon. Me emme olisi yksin kyenneet näitä huippuluokan pajukursseja tuottamaan eikä toisaalta Anne olisi löytänyt omin päin asiakaskuntaa, jonka puolestaan me tunnemme, Aalto kertoo.

  Kartoituksen lisäksi Turun taitokeskuksen yhteyteen yhdistys on rakentamassa pop up -tilaa, jossa käsityöyrittäjät voivat sopimuksen mukaan tavata asiakkaittaan matalalla kynnyksellä. Tiloissa on tarkoitus edistää erityisesti suomalaista artesaaniosaamista.

  – Jo ennakkokyselyiden pohjalta on tullut selväksi, että kysyntää palvelulle olisi. Harvat pienyrittäjät kykenevät vuokraamaan esimerkiksi Turun kokoisesta kaupungista tiloja tällaiseen toimintaan. Meillä on jo nyt sovittuna kaksi asiakasiltaa yrittäjiemme kanssa. 

  Ensimmäinen pop up -tapahtuma on taivassalolaisen Johanna K. Desigin kanssa ja toinen littoislaisen Undreamtin kanssa.

  Johanna K. Design – pop up Ke 15.3. klo 16 – 19

  Undreamt neuletapaaminen La 22.4. klo 11 – 15

  Lisätiedot:

  Tiina Aalto / toiminnanjohtaja / 040 554 6188 / tiina.aalto@taitovarsinaissuomi.fi

  Taito Varsinais-Suomi

  Maalta kaupunkiin – elinkeinoa ja elinvoimaa -hanketta tukee Keskitien säätiö.

  Etsintäkuulutus:

  Hohoi käsityöyrittäjä, kässäohjaaja tai artesaanielintarvikkeiden valmistaja!

  Oletko käsityöalan yrittäjä, intohimoinen kässäohjaaja tai artesaanielintarvikkeiden valmistaja, joka työskentelee haja-asutusalueella?

  Tämä kuulutus on juuri sinulle!

  Etsimme koko ajan kehittämishaluisia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa kehittää suomalaista arteesaanikulttuuria entistä elinvoimaisemmaksi. Erityisesti haluamme löytää yrittäjiä – tai yrittäjäksi aikovia – jotka asuvat kaupunkikeskusten ulkopuolella. 

  Tavoitteenamme on rakentaa yhteistyörinki, jotta ehkäpä juuri sinun osaamisesi löytäisi tiensä taitokeskuksiimme Turkuun, Saloon ja Raisioon.

  Turun taitokeskuksen yhteyteen olemme rakentamassa erityistä pop up -tilaa, jossa yrittäjät voisivat tavata asiakkaittaan matalalla kynnyksellä.

  Sen lisäksi tavoitteenamme on rakentaa ”artesaanirinki”, joka voisi istua yhdessä alas pohtimaan, mitä kaikkea voisimme tehdä yhdessä ja enemmän. 

  Ilmianna siis itsesi tai käsistään kätevä naapurisi, jolla voisi olla annettavaa suomalaiselle artesaanikulttuurille.

  Laitathan rohkeasti meiliä osoitteeseen turku@taitovarsinaissuomi.fi

  ja kerro ainakin nämä seikat:

  Nimi:

  Yrityksen nimi:

  Nettisivut tai some-kanavat tai kuvia töistä:

  Teetkö käsityötuotteita vai artesaanielintarvikkeita?

  Osaatko ohjata käsityökursseja tai olisitko kiinnostunut oppimaan ohjaustoimintaa? 

  Yhteystiedot:

  Kirjaathan viestin otsikoksi: Artesaani 2023

  Kirjaamme tietosi ylös ja olemme yhteydessä viimeistään kesän korvalla yhteistapaamisen merkeissä. Mikäli vakuutat meidät esimerkiksi käsityökurssien ohjaajana tai artesaanielintarvikkeiden valmistajana, voimme olla yhteydessä nopeamminkin.

  Tehdään tästä yhdessä mieletön artesaaniproggis!

  TIETOSUOJALAUSEKE:

  http://www.taitovarsinaissuomi.fi/wp-content/uploads/2021/05/tietosuojalauseke.pdf

  TÄGIT: