Meidän Markkinat Turun Vanhalla Suurtorilla 28.5.2022

  Meidän markkinat Turun Vanhalla Suurtorilla 28.5.

  Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma esittelee pelkästään erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden käsitöitä ja kuvataidetta

  Erityistaidetoiminnassa tuotetaan valtavat määrät käsitöitä ja kuvataidetta, mutta niiden näkyvyys suurelle yleisölle jää marginaaliseksi. Samaan aikaan tiedetään, miten valtava merkitys itse tekemisellä on kenen tahansa elämässä.

  – Idea markkinoista syntyi vierailuni aikana Turun KTO:n Ravattulan toimintakeskuksessa, jossa panin merkille suuren määrän myytäviä käsityötuotteita sekä huomion siitä, että näiden tuotteiden saatavuus ja näkyvyys jää vain pienen porukan tietoon. Näin on myös monen muun työ- ja toimintakeskuksen kohdalla. Koronavuodet eivät ole asiaa suinkaan parantaneet, toteaa Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

  Näin syntyi siis ajatus markkinoista, joiden keskiössä saavat olla vain erityistä tukea tarvitsevat henkilöt ja heidän käsityönsä ja kuvataiteensa. 

  – Kun lähdin esittelemään ideaa ensimmäisille henkilöille ja toimintakeskusten työntekijöille, vastaanotto oli huikean positiivinen. Viesti on ollut selvä, tätä on kaivattu. Jo nyt useat mukaan ilmoittautuneet tahot ovat myös  kertoneet toiveensa, että tapahtumasta syntyisi jokavuotinen markkinatapahtuma, Aalto jatkaa.

  Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut kymmenkunta eri työ- ja toimintakeskusta ja tulijoita on tulossa Varsinais-Suomen maakunnan alueen lisäksi Järvenpäästä, Espoosta, Tammisaaresta, Porvoosta ja Huittisista.

  – On jo nyt selvää, että tapahtumalta haetaan myös sosiaalisia kontakteja eri puolilla toimivien keskusten ja asiakkaiden välillä. Niin ikään tämä toimii loistavana ikkunana tavan kulkijalle, tälläistakin tässä maassa tehdään.

  Sen lisäksi, että toiveita jokavuotisesta tapahtumasta on jo esitetty, on esitetty myös, voisiko tapahtuma laajentua myös muiden erityistaidetoiminnan alueille, kuten teatteri tai tanssi.

  – Meidän markkinat järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja olemme kaikki myös oppimassa tästä paljon. Ilman muuta kannattaa pitää esillä ajatusta laajemmasta kokonaisuudesta tulevina vuosina, mutta siihen tarvitaan varmasti hieman meitä leveämpiä hartioita, eli kumppaneita. Tähänkin tapahtumaan olemme saaneet arvokasta tietoa Kettuki ry:ltä

  Innostuitko? Tunnetko hyvän porukan, joka sopisi Meidän markkinoille?

  Meidän markkinat järjestetään Turun Vanhalla Suurtorilla la 28.5. klo 12 – 15

  Markkinoille osallistuminen on maksutonta, mutta jokainen tulijataho vastaa omista kuljetuksistaan, myyntikojuistaan sekä myynneistään.

  Ilmoita porukkasi mukaan tai kysy lisää:

  tiina.aalto@taitovarsinaissuomi.fi

  040 554 6188

  KUVATIEDOT: Kuvissa esiintyvät Turun KTO:n Ravattulan toimintakeskuksen asiakkaat.

  KUVAAJA: HIlja Mustonen

  TÄGIT: