Monikulttuurinen käsityö valtaa Salon Kompuukin

    Made in Finland -näyttely haluaa haastaa pohtimaan, miltä näyttää suomalainen nykykäsityö.

    Loppuvuoden ajan Salon taitokeskuksen galleriatila Kompuukissa on esillä turkulaisen naismaahanmuuttajayhteisön DaisyLadies ry:n käsitöitä. Idea näyttelyyn on syntynyt Taito Varsinais-Suomen ja DaisyLadiesin yhteistyön pohjalta.

    – Me haluamme olla omasta puolestamme nostamassa keskustelua siitä, miltä näyttää suomalainen nykykäsityö. Nämä naiset ovat täällä Suomessa ja tänne he varmasti monesti myös jäävät. Heillä on oma käsityön traditio, joka tulee väistämättä muokkaamaan myös meidän omaamme. Miten valmiita olemme kohtamaan sen äärellä, kysyy Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

    Hülya ”Hissu” Kytö, joka on perustanut DaysyLadiesin ja joka toimii yhä yhdistyksen toiminnanjohtajana on tyytyväinen yhteistyöstä, monestakin syystä.

    – Nämä naiset ovat osa yhteiskuntaamme, ovat olleet jo vuosia. Nyt näyttelyn myötä meillä on mahdollisuus näyttää, mitä me osaamme. Käsityöt – kuten kulttuuri yleensäkin – on yksi helpoimmista tavoista käydä vuoropuhelua eri kulttuurien välillä. Sitä vuoropuhelua saisi käydä nykyistä enemmän ja luontevammin.

    DaisyLadies
    Made in Finland
    24.10. – 22.12.2023

    Salon taitokeskus/
    Galleria Kompuuki
    Rummunlyöjänkatu 2

    Avoinna
    Ti – pe 10 – 17
    La 10 – 15


    Avajaiset:
    24.10. Klo 14 – 16

    Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
    Hissu Kytö / 050 555 8781
    DaisyLadies

    Tiina Aalto / 040 554 6188

    Opastukset:
    Hannele Ruponen / Salon taitokeskus / 
    040 849 9648


    Lisää DaisyLadies ry:stä:
    http://daisyladies.fi/fi/

    TÄGIT: