Home

Crafts offer happy encounters, joy,
learning and rewarding experiences.

Find out about the activities Taito Group Finland offers!

A society that values its roots remains strong

Throughout the ages, crafts skills have been transferred from one experienced craftsperson to another. The living heritage of crafts reflects the knowledge and skills needed to make handicrafts from various materials in the environment, whether it is building a house, restoring old furniture or knitting woolly socks.

In 2013, Finland ratified Unesco’s Convention for the Safeguarding of
the Intangible Cultural Heritage. Such heritage includes, for example, crafts skills, oral culture, performance arts, social customs and rituals and festive traditions.

Nordic Craft Week
31.8.–7.9.2019

On Nordic Craft Week 31.8.–7.9.2019 we celebrate the beauty and traditions of handicrafts in Nordic countries

During the week we share ideas, inspiration and instructions. This year every country will publish a free traditional pattern for mittens.
The Nordic Craft week is produced by Finnish Crafts Organization TAITO, Estonian Craft Union, FORA, Denmark, Islandic Craft Association, Norwegian Folk Art and Craft Association, Swedish Craft Association.

CraftCorner

CraftCorner is a meeting place for Finnish crafts – the place to buy products
made by Finnish artisans, and to find craft-related exhibitions, events and education.
Experience Finnish style, quality and distinction at Helsinki’s premier craft venue.

Taito
magazine of Finnish crafts

Taito magazine, which has informed readers about Finnish craftsmanship for more than a hundred years, is published by the Finnish Crafts Organization Taito six times a year.
A visually captivating magazine that combines fresh information and traditions, Taito contains not just new crafts designs and instructions to make them, only available in this magazine, but also articles that inspire readers to be creative and to experiment.

Terho-säilytin on kori, pussi, kätkö. Sen on Taitojärjestölle suunnitellut @mariannehuotari ja malli on taas syksyllä ainakin Helsingissä @taitoetelasuomi kurssiohjelmassa.
Me Taitojärjestössä haluamme tarjota harrastajille parasta, tuottamalla huippusuunnittelijoiden designtuotteita kursseilla itse tehtäväksi. Ja samalla tarjoamalla myös työtä kotimaisille suunnittelijoille.
Kuva @annaautio.
#tekemiseniloa #onnielääkäsityössä #taitojärjestö #teeitse #käsityö #punonta #diy #designfromfinland #handmade

Ihana asiakkaan @lauralelinnea kutoma matto @taitokeskus_orivesi.
Tällaista väri-iloittelua pääsee harvoin ottamaan irti kangaspuista🥰 #taitokeskusorivesi #kudonta #matto #taitopirkanmaa #väriäelämään #onnielääkäsityössä #kudonta #käsityö
#weaving #diy #handmade #craftcenter #repost

Lämmintä ja turvallista juhannusta!
Grillailun lomassa voit ottaa osaa kesäkisaamme: vuole oma grillitikku, kuva ja jaa se #grillitikkukisa (huomaa että kuvan pitää olla julkinen).
Nautitaan kesästä!

#onnielääkäsityössä #taitojärjestö #kesäkisa #vuoleminen #vuodenkäsityötekniikka
Kuva @kapinaoy.

Taitoliitto tuottaa vuodelle 2021 jurytetun Parsittu ja paikattu -näyttelyn, johon haku on avattu. Paikkaaminen ja parsiminen voi olla yllätyksellistä, kekseliästä ja mielenkiintoista, se voi tuottaa lisäarvoa ja olla myös taiteellista ilmaisua. Näyttelyyn toivotaan mielenkiintoisia, tuoreita tulkintoja siitä mitä paikattu, korjattu ja parsittu voi olla. Näyttelyyn osallistuvat voivat toteuttaa teokset haluamallaan tekniikalla ja materiaaleilla, joko perinteisesti tai perinnettä uudistaen ja rajoja rikkoen. Näyttelyllä halutaan nostaa myös korjaamisen arvostusta ja kiinnittää huomiota tuotteiden kestävään käyttöön ja uudistamiseen.

Näyttelyn juryttää tekstiili- ja kuvataiteilija Raija Jokinen @raijajokinen . Jurytyksessä arvostetaan omaperäistä teeman tulkintaa, idean tuoreutta ja ilmaisuvoimaista toteutusta.

Näyttely tulee esille @craftcorner_helsinki
ja Suomen käsityön museo.

Lisätietoja www.taito.fi.

Kuvan teos Anna Kouhia. Kuva Jonna Hietala.
#parsittujapaikattu #parsiminen
#käsityö #taide #tekstiilitaide #taitoliitto

Lähde mukaan Taitojärjestön kesäkisaan ja vuole kesän coolein grillitikku. Jaa kuva itse vuolemastasi grillitikusta hashtagilla #grillitikkukisa 30.8.2020 mennessä. Valitsemme kolme parasta ja palkitsemme ne @marttiini.fi Kiehinen-puukolla, emalimukilla ja lippiksellä. Vuoleminen on vuoden 2020 käsityötekniikka.
@onni.elaa.kasityossa #grillitikkukisa #onnielääkäsityössä #vuoleminen #vuodenkäsityötekniikka
#onnielääkäsityössä
#taitoliitto
#taitojärjestö
Kuvaus @kapinaoy.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt 12 uutta kohdetta Elävän perinnön kansalliseen luetteloon ja uutena käsityöperinteenä on mukaan nimitetty ryijyperinne. Unescon aineettoman perinnön sopimuksen mukaisessa kansallisessa luettelossa on nyt yhteensä 64 kohdetta.
Perinteisesti ryijyt ovat olleet isoja peitteitä, seinätekstiilejä tai istuinpäälisiä, mutta nykyisin valmistetaan myös pieniä ryijyjä, ja niitä valmistetaan myös muihin käyttötarkoituksiin kuin seinälle koristeeksi.
Esitystä oli mukana tekemässä Taitoliitto.
📷 @valokuvaajahiljamustonen
#ryijy #onnielääkäsityössä #taitoliitto #aineetonkulttuuriperintö #eläväperintö #käsityö