Home

Crafts offer happy encounters, joy,
learning and rewarding experiences.

Find out about the activities Taito Group Finland offers!

A society that values its roots remains strong

Throughout the ages, crafts skills have been transferred from one experienced craftsperson to another. The living heritage of crafts reflects the knowledge and skills needed to make handicrafts from various materials in the environment, whether it is building a house, restoring old furniture or knitting woolly socks.

In 2013, Finland ratified Unesco’s Convention for the Safeguarding of
the Intangible Cultural Heritage. Such heritage includes, for example, crafts skills, oral culture, performance arts, social customs and rituals and festive traditions.

Nordic Craft Week
31.8.–7.9.2019

On Nordic Craft Week 31.8.–7.9.2019 we celebrate the beauty and traditions of handicrafts in Nordic countries

During the week we share ideas, inspiration and instructions. This year every country will publish a free traditional pattern for mittens.
The Nordic Craft week is produced by Finnish Crafts Organization TAITO, Estonian Craft Union, FORA, Denmark, Islandic Craft Association, Norwegian Folk Art and Craft Association, Swedish Craft Association.

CraftCorner

CraftCorner is a meeting place for Finnish crafts – the place to buy products
made by Finnish artisans, and to find craft-related exhibitions, events and education.
Experience Finnish style, quality and distinction at Helsinki’s premier craft venue.

Taito
magazine of Finnish crafts

Taito magazine, which has informed readers about Finnish craftsmanship for more than a hundred years, is published by the Finnish Crafts Organization Taito six times a year.
A visually captivating magazine that combines fresh information and traditions, Taito contains not just new crafts designs and instructions to make them, only available in this magazine, but also articles that inspire readers to be creative and to experiment.

Oletko haaveillut kaarrokeneuleesta? @taito.pirkanmaa teki meille ohjeen kaarrokeneuleeseen, lankana upea Pirkka-lanka, 100% villaa. Värityksiä on kaksi, mutta Pirkka-langan huima värikartta innostaa keksimään myös uusia värityksiä. Suunnittelija Minna Ahonen.
Ohje taito.fi sivulla.
#onnielääkäsityössä #neulonta #käsityö #kaarrokeneule #villapaita #pirkkalanka #knitting #knitstagram @taito.pirkanmaa


342


3

Vuosi 2020 tulee painumaan mieleen monella tapaa – myös vuoden aikana tehtyinä käsitöinä.
Kuluvien päivien ja viikkojen aikana käsitöihin taltioituu monta pistoa, silmukkaa ja saumaa, jotka tulevat kulkemaan myös osana ajan historiaa ja tutkimusta. Käsityön tekijöille oman kokemuksen taltioiminen käsityöhön on tuttua – käsitöihin puretaan huolia ja murheita, mutta niiden avulla myös selvitään haasteista ja vaikeuksista. Ja niistä saadaan iloa ja onnea vaikeissa hetkissä.
Kotona käsin tehty 2020 -merkin voit ommella kiinni neuleeseen, vaatteeseen tai muuhun itse tehtyyn käsityöhön.
”Uskomme että näitä Kotona käsin tehty -merkittyjä käsitöitä taltioituu historiaan ja ne tulevat olemaan yksi ajan merkki”, sanoo Taito Itä-Suomi ry:n toiminnanjohtaja Anne Ossi. ”Jätetään ajasta myös yhdessä tekemisen jälki ja merkitään se”, hän jatkaa.
Tekstiilimateriaalista valmistettuja nahkajäljitelmämerkkejä myy Taito Shop -verkkokauppa. Viiden merkin paketin hinta on 7,50 euroa.
Merkit voit tilata täältä:
https://taitoshop.fi/tuote/kotona-kasin-tehty-2020-merkki-5-kpl/

#kotonakäsintehty #kotonatehty
#onnielääkäsityössä #taitoyhdistys #taitojärjestö #taitoshop @taito_shop
#käsityö #2020 #handmade


285


5

Nyt turvaudutaan luovuuteen, käsitöihin ja johonkin halattavaan – lähde siis mukaan KoroNalle-tempaukseen!
@taitovarsinaissuomi päätti kutsua koko Suomen mukaan tekemään yhdessä. "Ei tehdä tästä vakavaa eikä jyrkän oikeaoppista vaan tehdään se näin: Etsi nalle tai muu vastaava unilelu, uusi tai vanha ja ryhdy pistelemäään ja paikkailemaan mielesi mukaan. Voit kursia kasaan ajatuksiasi ja tunnelmiasi samalla kun saat käsillesi mieleistä tehtävää", sanoo Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.
KoroNalle tempaus sopii tehtäväksi yhdessä kodeissa, se voi olla myös kotikoulua viettävien lasten käsityöprojekti. Toivotaan että mukaan lähtee niin aloittelijoita kuin pitkän linjan taitajia, kaikkien pistot ja nallet ovat arvokkaita. Ehkä tässä on sysäys kunnostaa ikivanha risa nalle tai tehdä lapsen kanssa yhdessä oma KoroNalle.
Voit raportoida projektiasi someen tunnisteilla #koronalle ja @taitovarsinaissuomi.

#koronalle #onnielääkäsityössä
#taitoyhdistys
#taitojärjestö #taitoliitto #käsityö #tuenkäsityötä #teeitse #kirjonta #parsiminen #nalle


310


4

Nukka nukalta, pisto pistolta. Rytmi ja eteneminen auttaa rauhoittumaan, kun huolestuttaa. Anna käsityön hoitaa mieltä ja toivottavasti pysytte terveinä!
#onnielääkäsityössä #tuenkäsityötä #ryijy #teeitse #käsityö


363


3

Käsityöstä on paljon iloa ja ajankulua nyt kodeissa harrastaville, mutta vaikea tilanne koettelee laajasti myös käsityöalan toimijoita. Taitoliitto haastaa kaikki osoittamaan tukeaan käsityön kentälle: jaa instagramissa tai facebookissa kuva hyvästä käsityökokemuksestasi ja käytä aihetunnistetta #tuenkäsityötä.
• Suosittele alan toimijoita somessa. Kerro esimerkiksi kivoista kurssikokemuksista tai hyvästä asiakaspalvelusta.
• Lähetä suosikkitoimijallesi julkinen tai yksityinen kiitosviesti. Kehut tuovat hymyn huulille myös haastavina aikoina.
• Jaa kuva käsitöihin liittyvästä verkkokauppa- tai myymäläostoksestasi.
• Jos materiaalivarastosi on jo täynnä, osta käsityöalan lahjakortti itsellesi tai lahjaksi.

Autetaan käsityön kenttä yhdessä yli koronakauden!

Taitoliitto

Kuvassa käsityöyrittäjän ihania huiveja @madebysusivilla
Kuva @hannamariyellowmood

#tuenkäsityötä #onnielääkäsityössä #taitoliitto #taitojärjestö #käsityö #käsityöyrittäjät #yhdessä #taitoyhdistys


332


3