Home

Crafts offer happy encounters, joy,
learning and rewarding experiences.

Find out about the activities Taito Group Finland offers!

Craft technique of the year 2022 is dyeing with natural dyes

Today, one of the main reasons why craft enthusiasts use natural dyes is the ability to combine a holistic nature experience with their crafting hobby and a desire to reduce the use of chemicals in textiles. By choosing this craft technique for 2022, the Finnish Crafts Organization Taito wants to contribute to the discussion on the responsible production and environmental impact of textiles and materials.

The Finnish Crafts Organisation Taito was named a UNESCO intangible cultural heritage expert organisation

The General Assembly of UNESCO’s Convention for the Safeguarding of the Intangible Cultural Heritage was held at UNESCO's headquarters in Paris from 8–11 September 2020. At the meeting, the Finnish Crafts Organisation Taito, Finland's leading provider of crafts consulting and education services, was named the second UNESCO intangible cultural heritage expert organisation in Finland.

A society that values its roots remains strong

Throughout the ages, crafts skills have been transferred from one experienced craftsperson to another. The living heritage of crafts reflects the knowledge and skills needed to make handicrafts from various materials in the environment, whether it is building a house, restoring old furniture or knitting woolly socks.

In 2013, Finland ratified Unesco’s Convention for the Safeguarding of
the Intangible Cultural Heritage. Such heritage includes, for example, crafts skills, oral culture, performance arts, social customs and rituals and festive traditions.

CraftCorner

CraftCorner is a meeting place for Finnish crafts – the place to buy products
made by Finnish artisans, and to find craft-related exhibitions, events and education.
Experience Finnish style, quality and distinction at Helsinki’s premier craft venue.

Taito
magazine of Finnish crafts

Taito magazine, which has informed readers about Finnish craftsmanship for more than a hundred years, is published by the Finnish Crafts Organization Taito six times a year.
A visually captivating magazine that combines fresh information and traditions, Taito contains not just new crafts designs and instructions to make them, only available in this magazine, but also articles that inspire readers to be creative and to experiment.

Keltaisen sävyjä saat lankaasi lupiinin lehdillä ja varsilla. Sävy vaihtelee keräysajan ja -paikan mukaan. Alkukesän lupiinien antama väri voi olla hyvinkin neonkeltainen. Kukkien kasvaessa sävy tummenee ja taittuu enemmän vihreään. Lupiinin antama keltainen sävy pysyy hyvin langoissa eikä muuta väriään.
Ohje www.taito.fi. @annakaroliinatetri

Kuva @samikilpio

#värjäys #vuodenkäsityötekniikka #lupiini #lupiinivärjäys #luonnonvärit #onnielääkäsityössä #taitoliitto #teeitse #diyeig

Kesä ja värjäys ❤️.
Tulevat pari viikkoa kerromme lupiinivärjäyksestä. Pysy kuulolla tai kurkkaa @annakaroliinatetri
laatimat ohjeet nettisivultamme, linkki biossa.
@kasityokekkerit Veera Jussila
suunnitteli meille ihanat kesäiset pitsisukat lupiinilla värjätystä langasta. Ohje tulossa parin viikon päästä, siihen asti voi suunnitella värjäyksiä ja tutkailla, missä lähin komealupiinikasvusto kasvaa.
Kuva @samikilpio

#värjäys #onnielääkäsityössä #käsityö #taitojärjestö #vuodenkäsityötekniikka

Yrttihylly antaa kivasti lisätilaa purkeille, solmi hylly makrameesolmuilla ja saat samalla kauniin sisustuselementin.
#onnielääkäsityössä #kesäkäsityöt

Kuva @valokuvaajahiljamustonen

Polttarit käsityön äärellä taitokeskuksessa❤️ @verkaranta Rakkauden raitaa -polttareissa oli tänään morsiamen lisäksi 13 muuta innokasta matonkutojaa❣️
Yhdessä tekemisestä jää kiva muisto ja matto muistuttaa yhteisistä hetkistä myöhemminkin.

#taitokeskusverkaranta
#onnielääkäsityössä
#käsityöpolttarit
#polttarit
#kudonta #taitokeskus #taitojärjestö

Suomen ensimmäiset pelkästään erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden käsitöihin ja kuvataiteeseen keskittyvät Meidän markkinat pidetään Turun Vanhalla Suurtorilla lauantaina 28.5.22 klo 12–15. Meidän markkinat on enemmän kuin vain ihania tuotteita, omien tuotteiden saaminen myyntiin on monelle taitajalle ainutlaatuista ja merkityksellistä.
Tapahtuman järjestävän
Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto sanookin:
"Luovuus on jokaisen oikeus. Me, jotka työskentelemme käsityökulttuurin piirissä, tiedämme, miten suuri merkitys tekijälle on, kun hän saa esitellä tekemiään käsitöitään. Se on suuri asia: tulla näkyväksi, tämän minä tein."

Mukaan on tällä hetkellä ilmoittautunut kolmetoista työ- ja toimintakeskusta ympäri eteläisen Suomen, joten kyseessä on upea ja tärkeä tapahtuma monille.

Kuvassa Lotta Huttunen, kuva @valokuvaajahiljamustonen

#meidänmarkkinat @taitovarsinaissuomi #onnielääkäsityössä #käsityö #toimintakeskus

Tekstiilit kuuluvat jokaiseen päiväämme, mutta harva meistä enää tuntee polkua, jonka kuitu on kulkenut päätyäkseen valmiiksi kankaaksi. Neliömetri pellavaa -pellavankasvatusprojektissa innostetaan tutustumaan pellavakuidun matkaan aina siemenen viljelystä korjuuseen ja kuidun työstämiseen asti. Osallistua voi kuka tahansa, jolla on käytettävissä neliön viljelyala, pellavaa voi viljellä vaikka kaupunkipalstan kasvilaatikossa tai isompana alana omalla pellolla.

Osa taitoyhdistyksistä on varannut kevääksi 2022 rajatun määrän siemeniä, joita he jakavat toimipisteissään 15 g /pusseissa niin kauan kuin siemeniä riittää. Jakelu alkaa viikolla 20. Saatavuus kannattaa tarkistaa suoraan taitoyhdistyksestä
Lue lisää www.taito.fi

Neliömetri pellavaa toteuttajat
Taitoliitto @onni.elaa.kasityossa
@maajakotitalousnaiset @proagria @sarkamuseo

Kuva Elsa Hietala.

#neliometripellavaa
#pellavankasvatus #perinnetyöt #viljely #pellavakuitu

Räsymattorakkautta, tunnetko miltä se tuntuu? Kun raidasta voi tunnistaa se vanhan lempimekon kukkakuosin tai pehmeäksi hiipuneen yöpaidan lempeyden.
Räsymatto on ekoteko, se antaa vuosiksi arvokkaan elämän pois heitetylle vaatteelle, pehmentää askelet ja vie kutojan meditaation ääreen.
Tule kutomaan oma räsymatto taitokeskukseen, kesä on parasta aikaa kutoa ja leikata kuteita pihamaalla.

Kuva Jussi Vierimaa.

#onnielääkäsityössä #kudonta #räsymatto #kangaspuut #taitojärjestö #taitokeskus #teeitse

Taivassukat viimeiselle matkalle ovat kaunis tapa saatella. Suomen kansallispyhättö, Turun tuomiokirkko ja sen Pyhiinvaelluskeskus avaavat ovensa nyt myös käsityön ammatilliselle kurssitoiminnalle. Huhtikuun lopussa starttaava Taivassukka-kurssi toteutetaan yhteistyössä Taito Varsinais-Suomen Turun taitokeskuksen kanssa.

Kolmiosaisen kurssin aikana neulotaan kauniit, herkät ja laadukkaat pintaneulesukat joko omalle, läheisen tai tuntemattoman viimeiselle matkalle. Kurssin aikana keskustellaan vapaasti myös kuolinvaatteiden käytöstä ja historiasta.

Taivassukka-kurssin järjestää @taitovarsinaissuomi, lue lisää heidän tililtään tai www.taitovarsinaissuomi.fi. Ja jos mukaan tekee mieli, ilmoittaudu pian!

Kuva @valokuvaajahiljamustonen

#taivassukat #käsityö #taitovarsinaisuomi #neulonta #kuolinvaate


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.