Tuunaa farkut -kilpailun parhaat palkittu!

Julkaistu

  Tuunaa farkut -kilpailussa palkitut nuoret.

  Tuunaa farkut -kilpailun parhaat palkittu!

  Tuunaa farkut kilpailun tulokset julkistettiin Taitokeskus Kokkolassa 28.5.2024. Kilpailu oli suunnattu 10–18-vuotiaille. Kilpailuaika päättyi 30.4.

  Osallistujamäärä yllätti iloisesti! Kilpailuun tuli kaikkiaan 32 työtä. Tuunattuja farkkuja oli ideoitu rohkeasti ja jokainen kilpailuun osallistuja oli paneutunut hyvin suunnitteluun, toteutukseen ja kierrätysideaan.

  Kilpailuraadilla oli haastava tehtävä valita voittajat upeiden töiden joukosta. Kilpailuraati, suunnitteluopettaja Päivi Makkonen ja ateljeeompelija Tiina Puumala, arvioikin kilpailutöitä pitkään ja perusteellisesti, jotta Taito käsityökoulun rehtori Sari Saarikoski pääsi kirjaamaan kilpailun voittajat ja kunniamaininnan saajat.

  Yläkuvassa palkitut vasemmalta Ellen Lahtinen, Säde Sainio, Sara Hilliaho, Aino Pigg, Maisa Mäkelä ja Hannes Peltokorpi. Onnea!

  Kilpailun voitti Kokkolan Marinkaisesta Ellen Lahtinen tuunauksellaan ”Pörriäisen elämä”, kuvassa ylhäällä oikealla. Raati iloitsi erityisesti tekniikan kekseliäisyydestä, todella positiivisesta ja iloisesta ulkoasusta sekä ehjästä kokonaisuudesta. Farkuissa on hauskasti ja puhuttelevasti tehty reikiä ja sommittelu on onnistunut.

  Kilpailun toiselle sijalle tuli Kannuksen Eskolasta Aino Pigg tuunauksellaan ”Tilkkujen uusi elämä”, kuvassa ylhäällä vasemmalla. Työssä on teknisesti taitavaa toteutusta, yksityiskohdat on hyvin sommiteltu ja kokonaisuus on ehyt.

  Kolmannelle sijalle tuli Kokkolasta Säde Sainio tuunauksellaan ”Tarinoiden puutarha”, alhaalla oikealla. Tuotteessa on ihana viesti ja idea. Tuunaus on kesäinen, yksilöllinen ja teknisesti hienosti toteutettu.

  Neljännelle sijalle tuli Kalajoelta Sara Hilliaho hellyttävällä tuunauksellaan ”Eläinten piiloleikki” alhaalla vasemmalla. Työssä on nähty vaivaa pintojen täyttämisessä ja väritetty niitä hauskalla tavalla.

  Raati halusi vielä antaa viidelle kunniamaininnat. Kunniamaininnan saivat Alva Björkstrand Kokkola ”Windows95manin paita”, ylhäällä vasemmalla, Hannes Peltokorpi Sievi ”Röyhelö unelma”, alhaalla vasemmalla,Maisa Mäkelä Kokkola ”Pikkusisko”, ylhäällä oikealla, Senni Niva Ullava ”Pirpanan pirtsakat”, alhaalla keskellä ja Veikka Vilkuna Nivala ”Housut tulessa”, alhaalla oikealla.

  Parhaat kilpailutyöt ovat esillä Taitokeskus Kokkolan näyteikkunassa 28.5.–14.6. osoite Kansakoulukatu 1.

  Tuunaa farkut -kilpailun kunniamaininnat.

  TÄGIT: