Uutta kudonnan mallistossa

Taito Etelä-Suomi jatkuvasti kehittää ja vie eteenpäin kudonnan taitoa ja perinnettä. Ammattitaitoiset kudonnan ammattilaisemme suunnittelevat ja valmistavat uusia kudontamalleja ja tuotteita kutojien iloksi. Täältä löydät uusimpia suunnitelmia kutomoihin. Toteutamme ja tuomme kutomoihin näitä ja muita tuotteita asiakkaiden toiveiden perusteella – tule sinäkin kokeilemaan kankaankudontaa ja vaikuttamaan kutomon tarjontaan!

Mikäli haluaisit kutoa näitä tuotteita omassa lähikutomossasi, olethan yhteydessä suoraan kutomon henkilökuntaan.

nainen sylissään räsymattoja

Kivelän salin pellavaverho

Tämä verhomalli on mäntsäläläisestä 1800-luvulla rakennetusta talosta. Vastaava verho on koristanut jo vuosikymmeniä talon verantaa. Kevyt ja herkkä verho on yksinkertaisuudessaan tyylikäs. Vaikka verho on pitkä, kudot sen silti vain 400 g pellavalankaa sutjakkaasti muutamassa tunnissa!

Sirius-tyyny ja Orion-matto

Tämä matto ja tyyny tuntuvat pehmeiltä ja mukavilta jalan ja pään alla. Niiden pintaa koristaa kolmiulotteinen poimintakuvio.

Allokko-huivi

Aallokko-huivin pinnassa on kauniin kaareva kuviointi. Pörheä ja pehmeä tekee tästä tuotteesta ihanan syksyn viileisiin hetkiin. Kesäisemmän huivin saat kutomalla ohuilla puuvilla- tai pellavalangoilla.

Huivi käsinkehrätystä langasta

Oletko kokeillut vuoden 2023 käsityötekniikkaa kehräämistä? Kudo kehräyskokeilusi kauniiksi huiviksi! Tämän huivin pintaa koristaa kaunis hunajakenno ja raitakuvio. Kuviot näkyvät peilikuvina huivin toisella puolella. Tähän voit kutoa myös lyhyet kehräyskokeilut ja ne pääsevät esille edukseen!

Kudottu pellavakaitaliina

Kinos-kaitaliina

Kinos-kaitaliinan taustalla on tarina vanhasta talosta, Kytäjän kartanosta. Kartanon asukas on koonnut kauniin kudontamalleja sisältävän kansion, josta myös Kinos-kaitaliinan sidosmalli on peräisin. Nyt se on tuotu nykykutojalle sopivasti mallistoomme paksulla pellavalangalla kudottavaksi.

Linja-vohvelipyyhe

Vohvelipintainen pyyhe on yhtäaikaa rento ja tyylikäs. Pinta imee hyvin kosteutta. Pellavainen pyyhe vain paranee käytettäessä! Valmiin pyyhkeen pintaan voit pujotella sisustuksesi väreihin sopivat raidat vohvelipintaa.

Palsta-matto

Tämä matto on suunniteltu sopivaksi Metsälampi-tyynyn ja torkkupeiton kanssa yhteensopivaksi. Maton pinnassa on pystysuoria raitoja. Materiaaleina on paksu puuvillakude ja jämäkkä juutti.