Kurssit ja leirit

Taito Etelä-Suomi järjestää runsaasti erilaista käsityön kurssi- ja leiritoimintaa koko yhdistyksemme alueella Lohjalta Lappeenrantaan ja Helsingistä Kouvolaan. Toimipisteiden omilta sivuilta näet tarkemmin kyseisen toimipisteen tarjoaman sisällön.

Taitokurssit ovat käsityön lyhytkursseja, jotka kestävät pääasiassa 1-3 iltaa. Taitoklubit tarjoavat pitkäkestoista tekemistä. Kesäaikaan järjestämme käsityöleirejä aikuisille. Kouluikäisten Kesä käsillä -käsityö- ja muotoiluleirit tarjoavat hauskaa tekemistä lapsille. Tutustu sisältöön tarkemmin sisältökohtaisilla sivuilla!

Vuoden 2024 käsityötekniikka on korinpunonta

Taitoliitto haluaa innostaa ihmisiä kokeilemaan erilaisia korien punontatekniikoita luovasti myös uusilla materiaaleilla sekä nostaa esiin perinteisten punontatekniikoiden säilymisen tärkeyden osana aineetonta kulttuuriperintöämme. Hyvälle korille löytyy aina käyttöä!

Taitoliitto valitsi Vuoden käsityötekniikan nyt jo kahdeksannen kerran.

Korin punonta on vanhimpia käsityötekniikoita. Se on syntynyt tarpeesta säilyttää, kuljettaa ja kantaa tavaroita ja materiaaleja. Korin punonnan taito ja tekniikat ovat maailmanlaajuisesti hyvin saman tyyppisiä, niitä on vain sovellettu aina paikallisiin materiaaleihin ja tarpeisiin. Tänä päivänä mestarillinen korin punonnan taito on osin katoamassa, esimerkiksi Suomessa perinteisiä tuohi- ja pärekorien taitajia ei ole enää kovin montaa. ”Meillä on aito huoli usean perinteisen käsityötaidon katoamisesta. Jos kadotamme jonkin taidon, on osaamista hyvin vaikea enää elvyttää”, toteaa Taitoliiton toiminnanjohtaja Minna Hyytiäinen.