Kurssit ja leirit

Taito Etelä-Suomi järjestää runsaasti erilaista käsityön kurssi- ja leiritoimintaa koko yhdistyksemme alueella Lohjalta Lappeenrantaan ja Helsingistä Kouvolaan. Toimipisteiden omilta sivuilta näet tarkemmin kyseisen toimipisteen tarjoaman sisällön.

Taitokurssit ovat käsityön lyhytkursseja, jotka kestävät pääasiassa 1-3 iltaa. Taitoklubit tarjoavat pitkäkestoista tekemistä. Kesäaikaan järjestämme käsityöleirejä aikuisille. Kouluikäisten Kesä käsillä -käsityö- ja muotoiluleirit tarjoavat hauskaa tekemistä lapsille. Tutustu sisältöön tarkemmin sisältökohtaisilla sivuilla!

Vuoden 2023 käsityötekniikka on kehrääminen

Taitoliitto valitsee vuosittain vuoden käsityötekniikan, mikä kiinnostaa käsityöharrastajia laajasti koko maassa.

Langan ja kuidun alkuperä kiinnostaa tänä päivänä yhä useampaa kuluttajaa ja käsityöharrastajaa. Kuidun matka valmiiksi langaksi on kuitenkin monelle melko vieras, eikä moninaisia työvaiheita tunneta kovin hyvin. Oli sitten kyseessä kasvikuitu tai eläinkuitu, ennen valmiiksi langaksi tai tekstiiliksi päätymistä on takana lukuisia työvaiheita.

Taitoliitto valitsi Vuoden käsityötekniikan nyt jo seitsemännen kerran. Kehräys on käsityöharrastajien keskuudessa selkeästi nouseva trendi ja se selittyy kiinnostuksella tuotannon läpinäkyvyyteen ja aitouteen. Tällä vuoden käsityötekniikan valinnalla Taitoliitto haluaa osaltaan nostaa tietoisuutta langan, tekstiilien ja materiaalien syntytarinasta, työvaiheiden määrästä ja sitä kautta nostaa myös arvostusta materiaaleja kohtaan.

Kesäleirit

Lasten kädentaito- ja taidekasvatus