Korso

Tervetuloa kutomaan taitokeskus Korsoon!

Taitokeskus Korsossa pääset kutomaan kangaspuilla ohjaajan opastuksella. Kangaspuilla kutomisen tuloksena syntyy itse tehty tekstiili – meillä pääset toteuttamaan ideasi valmiiksi tuotteeksi. Meille voit tulla olitpa sitten ensikertalainen tai kokeneempi kutoja. Aloittelijat oppivat kankaankudonnan perusasiat ja kokeneemmat pääsevät syventämään taitojaan.

Kudottu tuote voi olla matto, huopa, pyyhe, ryijy, sisustuskangas, vaatetus- tai asustekangas tai jopa taidetekstiili. Voit hyödyntää suunnittelusi tukena kankaankudonnan mallistomme valmiita malleja, soveltaa niitä tarpeen mukaan tai suunnitella juuri mieleisesi tuotteen. Loimet on aina valmiiksi rakennettu kangaspuihin, joten sinä pääset suoraan kutomaan. Meille voit esittää myös loimitoiveita ja pyrimme toteuttamaan ne mahdollisuuksien mukaan.

Taitokeskuksessa saat ohjaajalta apua kudonnan eri vaiheissa taitokeskuksen aukioloaikoina, mutta meillä voit kutoa joustavasti myös aukioloaikojen ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin. Ohjaaja auttaa oman kudontavuoron varaamisessa, työn suunnittelussa, toteutustavan- ja materiaalien valinnassa sekä itse kutomisessa sen kaikkine vaiheineen. Ohjaaja auttaa myös tuotteen viimeistelyssä ja taitokeskuksessa käytössäsi ovat ompelukone ja saumuri tätä varten.

Taitokeskuksesta voit ostaa monipuolisesti erilaisia käsityön materiaaleja mm: matonkuteita, ontelokuteita, poppanaa, sisustustekstiileihin ja asusteisiin sopivia kudonta- ja neulelankoja, työvälineitä sekä tee-se-itse-tarvikepaketteja. Voit käyttää kudontaan myös omia materiaalejasi.

Kudonta-ajan varaaminen

Taitokeskus Korso
Korsontie 18

Hanna Karesjoki

050 344 7666

havukoski@taitoetelasuomi.fi

Takki- ja liivikangas

meren ranta, nainen seisoo laiturilla ja hänellä on päällä ruutukuvioinen mustalla, harmaalla ja vaaleanharmaalla kudottu liivi.

Malliston uutuuksiin kuuluva näyttävä ja yksilöllinen villakangas. Kangas kudotaan harvaan ja vanutetaan ennen ompelua pesukoneessa tiiviiksi ja helposti ommeltavaksi takki- tai liivikankaaksi. Loimen materiaali on täysin suomalaisen lampaan villaa ja lanka on myös kehrätty Suomessa; Mikkelin lähellä, Hiirolassa. Karstavillainen materiaali on kestävä ja kuohkea, eikä nyppyynny herkästi.

Taitotaso: osaaja

Loimen tiedot:
Leveys: 98 cm
Väri: vaalean-, keski- ja tummanharmaa
Materiaali: Villanka-villalanka
Sidos: palttina ja panama
Hinta: 28,50 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen kudotaan huopuvalla villalangalla. Kuvio erottuu parhaiten, kun kudotaan loimen väreillä. Myös loimen lähivärit samoilla tummuusasteilla soveltuvat.

Pannunalunen

beige roosa raidallinen  loimi.

Värillinen loimi muodostaa tähän pannunaluseen pystyraitoja. Juuttillanka pannunalunen suojaa keittiösi pöytäpinnat. Variaatiota ja rouheutta saat kutomalla pannunaluseen esimerkiksi ohuehkoja luonnonoksia tai puukeppejä. Samaan loimeen voit kutoa myös patalappuja.

Taitotaso: aloittelija

Loimen tiedot:
Leveys: 20 cm
Väri: beigeroosa
Materiaali: ohut juuttilanka
Sidos: palttina ja kudekuviollinen
Hinta: 8,90 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa esimerkiksi juutilla, paksulla köynnösnarulla, puutikuilla tai muilla paksuilla materiaaleilla.

Matto – leveä

Tällä veikeällä sidoksella voit kutoa vaihtelevaa pintaa kahta eri väriä käyttäen. Erilaisilla väriyhdistelmillä luot hauskan leikkisän tai pelkistetyn tyylikkään tuotteen niin lastenhuoneeseen kuin moderniin sisustukseenkin sopivaksi. Matto on kaksipuolinen. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 115 cm
Väri: musta
Materiaali: 15 s. kotimainen kalalanka
Sidos: palttina, ristitoimikas
Hinta: 15,30 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa ontelo-, trikoo- tai räsykuteella

Yleiskangas kapea

Verhoile – Sisusta – Ompele

Uskalla kokeillavärejä, joihin et tavalliseti tarttuisi. Miten olisi käsityöpussukkan kutominen vaaleanpunainen ja sinisen yhditelmä.

Tiivis ja vahva kangas sopii verhoiluun, sisustuskankaanksi ka käyttöesineisiin, kuten laukkuihin. Pohjakude on saman vahvuinen kuin loimilanka ja kuviokuteeksi sopivat noin kaksikertaa vahvemmat langat kuin loimi.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 42 cm
Väri: musta
Materiaali: Merssi merseroitupuuvilla
Sidos: kudekuviollinen
Hinta: 12.90 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa puuvillalangalla 8/4, aivinapellava 16/2, ohuella villalngalla tai efektilangoilla

Paperikassi

Paperinaru- kassi on ajaton ja tyylikäs asuste vuosiksi eteenpäin. Paperinarusta valmistettuna se tori/rantakassina kevyt ja kätevä kantaa.

Kutomisen jälkeen kankaasta ommellaan kassi ja nahkahihnat tekevät siitä tyylikkään.

Taitotaso: alottelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 56 cm
Väri: siniharmaa
Materiaali: Pirkanmaan paperinaru
Sidos: palttina
Hinta: 15,00 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa paperinarulla tai muilla sopivilla kuteilla.

Matto – kapea

Kirkonkaari-mallilla kudot perinteistä mattoa, leiki väreillä, yhdistele kuvioita ja kudo arvokkaat matot! Erilaisilla väriyhdistelmillä luot hauskan leikkisän tai pelkistetyn tyylikkään tuotteen niin lastenhuoneeseen kuin moderniin sisustukseenkin sopivaksi. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 92 cm
Väri: luonnonvalkoinen
Materiaali: 15-s. kotimainen kalalanka
Sidos: kudekuviollinen ja palttina
Hinta: 12,40 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa räsy-, ontelo-, moppi ja trikookuteilla.

Matto – kapea

Nainen kantaa valkoista mattoa

Vinoneliöitä, ympyröitä, rasteja ja siksak-raitaa. Tämä ruusukkaaksi kutsuttu mattomalli tarjoaa monipuolisia ja ihastuttavia kuviovaihtoehtoja kutojalle. Kuviot toistuvat negatiivina maton nurjalla puolella. Erilaisilla väriyhdistelmillä luot hauskan leikkisän tai pelkistetyn tyylikkään tuotteen niin lastenhuoneeseen kuin moderniin sisustukseenkin sopivaksi. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 81 cm
Väri: musta
Materiaali: 15-s. kotimainen kalalanka
Sidos: palttina ja ruusukas
Hinta: 11,20 € / m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa räsy-, ontelo- ja trikookuteilla.


Toivomuslista

Haluaisitko ehdottaa omaa toivettasi? Ilmoita kiinnostuksesi suoraan kutomon yhteystietojen kautta (sivun yläosassa). Toteutamme toivomuksia kiinnostuksen mukaan ja soveltuvien kangaspuiden vapauduttua.

Tulossa: