Oulu2026

Taito Pohjois-Pohjanmaa ry on mukana Oulu2026 -kulttuuripääkaupunkihankkeessa ”Neuleita Euroopan reunalta – neulemallisto jokaisen oululaisen, suomalaisen ja eurooppalaisen käsille” -projektilla. Projekti käynnistyy syksyllä 2023 ja huipentuu juhlavuonna 2026.

Tavoitteena on, että hankkeen aikana syntynyt neulemallisto jää elämään osaksi oululaista
käsityökulttuuria, kuten esimerkiksi Luotolainen tikkuri. Hankkeen aikana
syntyy uusia yhteistyökumppanuuksia ja verkostoja käsityöalalle koko Oulu2026-toteutusalueella.


Hankkeen aikana yhdistys kehittää lisäksi neuvontatoimintaansa palvelemaan paremmin
(digitaalisesti ja jalkautuen) koko toteutusalueen harrastajia. Projektin myötä syntyy uusi
työpaikka/työpaikkoja, jossa vastataan neuvontatyön kehittämisestä ja palvelun
saavutettavuudesta. Lisäksi projektin aikana syntyneet käytännöt edesauttavat käsityön
elinkeinotoimintaa.

Projektin aikana tuotetaan neulemallisto yhdessä neulojien tai neulojiksi haluavien kanssa. Tavoitteena on kerätä alueelle merkityksellisiä tarinoita, asioita ja ideoita, jotka kuvastavat oululaista ja eurooppalaista mentaliteettia. Kootut asiat ovat pohjana neulemalliston suunnittelussa. Miltä voisi näyttää esim. Oulun villapaita? Projektissa käynnistetään suunnittelijahaku ja toteuttavan mallistoon valintaan on jokaisella mahdollisuus vaikuttaa. Käynnistämme myös kansainvälisen neulesuunnitteluyhteistyön norjalaisen Linka Neumannin kanssa.

Kuka pääsee mukaan ideoimaan tarinoita neulemalliston pohjaksi? Tiedätkö mitä, ihan kuka tahansa. Oheisen lomakkeen avulla voit jättää oman tarinasi, joka on mukana koostamassa kokonaistarinaa neulemalliston suunnittelun pohjaksi. Kun taas kokonaistarina on valmis, jokainen voi osallistua omalla mallilla neulesuunnitteluun. Oman idean/tarinan neulemalliston suunnittelua varten jättänyt palkitaan Huomisen aarteita -ohjekirjalla (arvo 18,90 €). Kirjoja on kuitenkin rajattu määrä, joten olethan nopea, mikäli haluat tämän palkinnon.

Neuleita Euroopan reunalta -neulemalliston tarinat

Tarinat, ideat, muistot Oulusta ja oululaisuudesta pohjaksi ideoille, joiden perusteella suunnitellaan ”Neuleita Euroopan reunalta” -neulemallisto. Tarinat ja ideat voivat syntyä ajatuksesta ”Minkälainen on minun Ouluni?”

Nimi(Pakollinen)
Sähköposti(Pakollinen)
Kerro meille ideoita, tarinoita, muistoja sinun Oulustasi. Näiden tarinoiden pohjalta lähdetään suunnittelemaan neulemallistoa.

Hankkeen edistyminen

Tällä sivulla sekä some-kanavilla tullaan aktiivisesti kertomaan hankkeen edistymisestä. Otamme mielellämme ideoita ja ajatuksia vastaan sähköpostilla, toimisto@taitopohjoispohjanmaa.fi

Lisätietoja hankkeesta:

toiminnanjohtaja Elina Seppänen, puh. 040-352 2500, toimisto@pohjoispohjanmaa.fi