Taito Pohjois-Pohjanmaa ry

Pohjois-Pohjanmaan ylpeys – Oulun, Kuusamon ja Kainuun käsityökulttuurin edistäjä. Ponnistamme perinteistä paikallisuutta kunnioittaen ja valtakunnallisen Taitoliiton toimintaa esille tuoden. Käsityö muuttuu ja elää ajan mukana – niin teemme mekin. Tule mukaan tutustumaan toimintaamme!

Kesällä 2023 Taito Pohjois-Pohjanmaa on aktiivisempi kuin koskaan. Tässä muutamia esimerkkejä tulevan kesän tapahtumista.

Käsityökouluun ilmoittautuminen on alkanut!

Ryhmät ja ilmoittautuminen

Kehräysretriitti 17.-18.6.2023 Kuusamossa

Kesäinen luonto Kuusamossa ja kehräyksen kaino kutsu. Viikonloppu täynnä hyvää mieltä samanhenkisten ihmisen keralla – voitko vastustaa kutsua?

Taito Pohjois-Pohjanmaa järjestää Raatesalmen tilalla (www.wanharaatesalmi.fi) kehräystretriitin. Saamme ohjaajaksi itse rukkikuiskaaja Ilta Hämärin ja luonnollisesti mukana ovat Taito PP:n omat osaajat.

Taito Pp goes Kainuu 1-2.7.2023

Taito Pohjois-Pohjanmaan toiminta-alue laajenee Oulusta ja Kuusamosta Kainuuseen. Järjestämme kaikille toiminnastamme kiinnostuneilla Taito PP goes Kainuu -tapahtuman la 1.7.2023 Karolineburgin kartanossa klo 10-16. Tapahtumassa on non stop -työpajoina (ei ilmoittautumista) kehräys- ja korutyöpajat. Lisäksi voit tutustua tuftaukseen ilmaiseksi. Tapahtumassa järjestetään mikrovärjäys- ja saippuatyöpajat, joihin on ennakkoilmoittautuminen sekä osallistumismaksu. Tapahtumassa luvassa myös tuotemyyntiä ja yllätysohjelmaa – tätä ei kannata missata!

Tikkuröijypäivä Hailuodossa 8.7.2023

Rakas rakas rakas tikkuröijy. Kukapa ei haaveilisi oman tikkurin neulomisesta. Tikkuröijypäivänä pääset tutustumaan tikkuriin, sen neulomiseen ja ennen kaikkea mahdollisuuteen kehrätä aivan itse omat langat omaan tikkuriin. Heinäkuinen hellepäivä Hailuodossa, tikkuri, sinä ja ympärillä samanhenkisiä ihmisiä – olisiko siinä täydellisen kesäpäivän eväät?

Taito PP meets Qstock 28.-28.7.2023

This is something new! Taito PP valloittaa tulevan kesänä Qstockin. Puuttuuko sinulta juuri se viimeinen silaus festarilookiin? Eipä hätää, tule meidän teltallemme ja luot taatusti ainutlaatuisen, uniikin, omaleimaisen – juuri Sinun näköisen festariasusteen.

Taiteiden yö 17.8.2023

Taiteiden yö, taitokeskus ja taitavat kädet. Nyt on mahdollisuus tutustua erilaisiin käsityötekniikoihin taitokeskuksessa klo 14-20 välisenä aikana. Tule yksin, ystävän tai perheen kanssa – jokainen löytää tapahtuman työpajoista mahdollisuuden kokeilla jotain uutta ja näin löytää oman sisäisen taiteilijan. Työpajat järjestetään non stop -pajoina eli voit tulla sinulle sopivana hetkenä kokeilemaan yhtä tai useampaa työpajaa. yhden pajan kesto n. 15-30 min.

Tornion neulefestarit 1.-2.9.2023

Meidät voi tavata tänä syksynä useissa eri tapahtumissa. Syksyn messukauden käynnistää Tornion neulefestarit. Toiminnanjohtaja Elina Seppänen on kertomassa tapahtumassa Tikkuröijystä eli luotolaisesta perinneneuleesta. Kehräystyöpajassa pääset kokeilemaan värttinällä kehräystä ja luonnollisesti meillä on tapahtumassa mukana tutut tarvikepakettimme.

Liity jäseneksi

Liittyminen Taito Pohjois-Pohjanmaa ry:n jäseneksi.

Minut saa liittää sähköpostilistalle uutiskirjeen tilaamista varten