Havukoski

Tervetuloa kutomaan taitokeskus Havukoskelle!

Taitokeskus Havukoskella pääset kutomaan kangaspuilla ohjaajan opastuksella. Kangaspuilla kutomisen tuloksena syntyy itse tehty tekstiili – meillä pääset toteuttamaan ideasi valmiiksi tuotteeksi. Meille voit tulla olitpa sitten ensikertalainen tai kokeneempi kutoja. Aloittelijat oppivat kankaankudonnan perusasiat ja kokeneemmat pääsevät syventämään taitojaan.

Nainen lankojen kanssa

Kudottu tuote voi olla matto, huopa, pyyhe, ryijy, sisustuskangas, vaatetus- tai asustekangas tai jopa taidetekstiili. Voit hyödyntää suunnittelusi tukena kankaankudonnan mallistomme valmiita malleja, soveltaa niitä tarpeen mukaan tai suunnitella juuri mieleisesi tuotteen. Loimet on aina valmiiksi rakennettu kangaspuihin, joten sinä pääset suoraan kutomaan. Meille voit esittää myös loimitoiveita ja pyrimme toteuttamaan ne mahdollisuuksien mukaan.

Taitokeskuksessa saat ohjaajalta apua kudonnan eri vaiheissa taitokeskuksen aukioloaikoina, mutta meillä voit kutoa joustavasti myös aukioloaikojen ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin. Ohjaaja auttaa oman kudontavuoron varaamisessa, työn suunnittelussa, toteutustavan- ja materiaalien valinnassa sekä itse kutomisessa sen kaikkine vaiheineen. Ohjaaja auttaa myös tuotteen viimeistelyssä ja taitokeskuksessa käytössäsi ovat ompelukone ja saumuri tätä varten.

Taitokeskuksesta voit ostaa monipuolisesti erilaisia käsityön materiaaleja mm: matonkuteita, ontelokuteita, poppanaa, sisustustekstiileihin ja asusteisiin sopivia kudonta- ja neulelankoja, työvälineitä sekä tee-se-itse-tarvikepaketteja. Voit käyttää kudontaan myös omia materiaalejasi.

Kudonta-ajan varaaminen

Taitokeskus Havukoski
Peltoniemenkuja 3

Hanna Karesjoki

050 344 7666

havukoski@taitoetelasuomi.fi

Metsälampi-huopa

vihreä huopa, vaaleanpunainen ja vaaleavihreä raita

Villahuopa tuo lämpöä ja pehmeyttä niin sisustukseen kuin myös kylminä iltoina käyttäjälleen. Huovan pintaan muodostuu toimikkaalle tyypillinen vino kuvio. Oman tyylisi mukaan voit kutoa värikkäitä tai hillityn graafisia sävyjä.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 132 cm
Väri: vihreän eri sävyt
Materiaali: 100% villa
Sidos: toimikas
Hinta: 34,65 €/m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa villa- tai villasekoitelangoilla.

Siimes-matto

kuviollinen matto vihreä pohjainen , valkoiset ,vihreät kuviot

Tekemisen iloa -malliston uusin mattotulokas ihastuttaa mielenkiintoisilla kuvioillaan. Graafiset vinoviivat ja soikiot koristavat tämän maton pintaa. Voit suunnitella maton täyteen erilaisia kuvioita tai rytmittää ne raitoina eri kohtiin. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 84 cm
Väri: musta
Materiaali: 15-s. kotimainen kalalanka
Sidos: palttina ja 6-vartinen ruusukkaan muunnos
Hinta: 10,00 €/m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa räsy-, ontelo- ja trikookuteella.

Palsta-matto

meren rannalla vihreä matto, kaksi tyynyä maton päällä

Tähän mattoon voit kutoa pystyraitoja tai perinteisiä vaakaraitoja eri värisillä kuteilla. Voit myös kutoa niin, että ainoastaan valitsemasi kauniit kuteet näkyvät, jolloin matosta tulee paksuhko ja tiivis.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 130 cm
Väri: musta
Materiaali: 15-s. kotimainen kalalanka
Sidos: epätasainen ripsi
Hinta: 26,90 €/m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa räsy-, ontelo- ja trikookuteella sekä juuttilangalla.

Ruusukasmatto

Ruusukas mattomalli tarjoaa monipuolisia ja ihastuttavia kuviovaihtoehtoja kutojalle. Kuviot toistuvat negatiivina maton nurjalla puolella. Erilaisilla väriyhdistelmillä luot hauskan leikkisän tai pelkistetyn tyylikkään tuotteen niin lastenhuoneeseen kuin moderniin sisustukseenkin sopivaksi. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 81 cm
Väri: luonnonvalkoinen
Materiaali: 15-s. kotimainen kalalanka
Sidos: palttina ja ruusukas
Hinta: 11,20 €/m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa räsy-, ontelo- ja trikookuteella.

Rusettimatto

koristeellinen ristitoimkas sidos
rusettiruutu

Tämä kudekuviollinen mattomalli tarjoaa monipuolisia ja ihastuttavia kuviovaihtoehtoja kutojalle. Kuviot toistuvat negatiivina maton nurjalla puolella. Erilaisilla väriyhdistelmillä luot hauskan leikkisän tai pelkistetyn tyylikkään maton. Matto sopii esimerkiksi käytävä-, sängynvierus- ja kynnysmatoksi.Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 100 cm
Väri: musta
Materiaali: 15-s. kotimainen kalalanka
Sidos: Koristeellinen ristitoimikas ja palttina

Hinta: 18,00 €/m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa räsy-, ontelo- ja trikookuteella sekä erilaisilla jämävilla-, puuvilla-ja pellavalangoilla, juutilla, froteekuteella ja pellavanarulla.

Verannan kesämatto

Kollaasi, jossa kolme eri mattomallia samasta loimesta. 1. kuvio on pystyraitainen, 2. kuvion on ruudullinen, 3. kuvio raidallinen

Tähän mattoon voit kutoa pystyraitoja tai perinteisiä vaakaraitoja eri värisillä kuteilla. Voit myös kutoa niin, että ainoastaan valitsemasi kauniit kuteet näkyvät, jolloin matosta tulee paksuhko ja tiivis. Tähän loimeen voit kutoa myös perinteistä räsymattoa.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 70 cm
Väri: valkoinen
Materiaali: 15 -s. kotimainen kalalanka
Sidos: palttina – ripsi
Hinta: 7,50 €/m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa räsy-, ontelo- ja trikookuteella sekä erilaisilla punoskuteitta, paksulla juutilla, froteekuteella ja pellavanarulla.

Pellavapyyhe ja laudeliina

Mallikerta nro 3/2018

Voit kutoa loimeen ihanan pyyhkeen pellavasta tai laudeliinan itsellesi tai vaikka lahjaksi. Itse kudottu pyyhe- tai laudeliina on kaunis ja kestävä käyttötuote vuosiksi eteenpäin! Pellavasta kudottuna pyyhe imee hyvin kosteutta, kuivuu nopeasti ja kestää käyttöä.
Loimeen voit kutoa myös vaikka pienokaisen ensimmäisen kantoliinan. Valkoinen pellavaloimi mahdollistaa monenlaisten tekstiilien valmistuksen ja oman näköisten värien käytön.

Taitotaso: aloittelija, osaaja ja taitaja

Loimen tiedot:
Leveys: 63 cm
Väri: valkoinen
Materiaali: pellavaloimi
Sidos: Toimikas, palttinapohjainen kudekuviollinen
Hinta: 22,80 €/m

Kudevaihtoehdot:
Tähän loimeen voit kutoa pellava- ja puuvillalangoilla. Värillisillä langoilla tuot väripilkkuja kankaaseen.


Toivomuslista

Haluaisitko ehdottaa omaa toivettasi? Ilmoita kiinnostuksesi suoraan kutomon yhteystietojen kautta (sivun yläosassa). Toteutamme toivomuksia kiinnostuksen mukaan ja soveltuvien kangaspuiden vapauduttua.

Tulossa: