Käsityöläisen kruunu Anu Isokalliolle

  Anu Isokallio on Käsityöläisen kruununsa ansainnut

  Perjantaina 29.7.2022 Rauman Kalatorin käsityöläismarkkinoilla kruunattiin huittislainen keramiikka-artesaani, käsityöyrittäjä Anu Isokallio. Hänen yrityksensä Keramiikkapaja Kruukun valloittavat eläin- ja satuhahmot ovat tuttuja myös Kalatorin kävijöille.

  Anun kruunun järjestysnumero on 15. Käsityöläisen kruunu on Taito Satakunta ry:n huomionosoitus hyvälle yhteistyökumppanilleen, jonka tuotteet ja palvelut ovat laadukkaita. Yhteistyötä Anun kanssa on tehty vuosikausia. Kalatorilla Keramiikkapaja Kruukun tuotteet ovat tuttuja ja Anu on tuttu kasvo myyntipöydän takana. Porin Taito Shopissa on ollut lukuisia ikkunanäyttelyitä jouluseimistä, pääsiäisaiheista ja satuhahmoista eri vuodenaikoina.

  Anu Isokallion keramiikka on iloisen hersyvää ja hellyttävää. Anu muovaa eläinhahmonsa kuin sarjakuvapiirtäjä, valitsemalla hahmolle ominaisimmat muodot ja viivat – ja niin hahmosta tulee täydellinen ”muutamalla viivalla”. Erityisesti silmät ovat paljon puhuvat. Keramiikka vaatii kuitenkin useita työvaiheita ennen kuin tuote on myyntipöydällä kertomassa tarinaansa. Jouluseimi ja Tonttula -keräilysarjoissa riittää keräiltävää, koska joka vuosi sarjat täydentyvät uudella hahmolla. Niissä enemmän on enemmän. Keräilijä innostuu luomaan tunnelmaa itsekin sarjan ympärille.

  Anu on tehnyt pitkäjänteisesti työtä sekä keraamikkona että yrittäjänä. Hän on uskonut asiaansa ja tuotteet ovat kehittyneet tunnistettaviksi, mutta yrityksen toiminta on myös uudistunut. Verkkokauppa, Käsityökorttelimyymälät Huittisissa ja Tampereella sekä osallistuminen lukuisiin tapahtumiin ovat paitsi elinehto myös aktiivisuuden osoitus.

  Käsityöläisen kruunu on Taito Satakunta ry:n oma huomionosoitus käsityöyrittäjälle. Sitä ei voi anoa. Sitä ei myönnetä. Se ojennetaan käsityöyrittäjälle kiitoksena ja kannustuksena pitkäjänteisestä työstä ja hyvästä yhteistyöstä Taito Satakunta ry:n kanssa. Kruunun ojentamista varten ei järjestetä erillistä tilaisuutta. Se tapahtuu sopivan tilaisuuden tullen saajalleen yllätyksenä. Ensimmäinen kruunu ojennettiin 1998. Kruunut ovat keraamikko Eija Pöyryn käsialaa.

  TÄGIT: