Hakkaraisen pajat

Hakkaraisen käsityöpajoja järjestetään Sastamalan taitokeskuksessa. Tämä johtuu siitä, että samassa kaupungissa, sillan toisella puolella, noin 500 metrin päässä sijaitsee lapsille ja lapsenmielisille suunnattu matkakohde Herra Hakkaraisen talo.

Herra Hakkaraisen talo perustuu rakastetun lastenkirjailija Mauri Kunnaksen teoksiin ja talossa tärkeintä on leikki.

Hakkaraisen pajat on pääasiassa suunnattu koululaisryhmille.

Hakkaraisen käsityöpajat varataan suoraan Sastamalan taitokeskuksesta. Varauksen yhteydessä kerro ryhmäsi nimi, milloin ryhmäsi on tulossa, montako lasta ja aikuista pajaan osallistuu ja minkä alla luetelluista pajoista haluat varata. Työpajat on varattava noin kaksi viikkoa etukäteen.

Taitokeskus Sastamalan Herra Hakkaraisen pajat vastaanottivat muutamia vuosia sitten valtakunnallisen Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n Taito Kulttuuriteko -palkinnon.

Heikki Hämähäkki huovasta

Valmistetaan hassu neulahuovutettu maskotti. Jokainen saa tehdä ihan oman näköisensä otuksen. Vain mielikuvitus on rajana.
Ikäsuositus: 1-luokkalaiset ja sitä vanhemmat
Kesto: n. 1,5 tuntia
Hinta: 8 €/hlö, minimi 10 lasta, sopii myös isoille ryhmille

Antero Vipusen avaimenperä

Punotaan kierrätyshuopanauhasta helpolla hiirenpinotekniikalla avaimenperä. Koristeeksi neulahuovutetaan hauska huopapallo tai ommellaan puuhelmi.
Ikäsuositus: 1-luokkalaiset ja sitä vanhemmat
Kesto: n. 1,5 tuntia
Hinta: 7 €/hlö, minimi 10, maksimi 15 lasta

Martan marjakori

Valmistetaan rouheasta kierrätyshuovasta pieni kori. Painetaan kuvioita leimasimilla, taitellaan korin muotoon ja ommellaan yläreunasta muutamalla pistolla kiinni.
Ikäsuositus: 2-luokkalaiset ja sitä vanhemmat
Kesto: n. 1,5 tuntia
Hinta: 8 €/hlö, minimi 10, maksimi 15 lasta

Kaappikellon kummituksen tiskirätti

Kuvioidaan tekstiilitusseilla persoonallinen tiskirätti. Jokaisen taidoilla syntyy iloisen värikäs tuliainen kotiin.
Ikäsuositus: 5-vuotiaat ja sitä vanhemmat
Kesto: n. 1,5 tuntia
Hinta: 7 €/hlö, minimi 10 lasta

Jos olet tulossa luokkaretkelle Sastamalaan, voit yhdistää samaan retkeen käynnin sekä Herra Hakkaraisen talossa että taitokeskuksen Hakkaraisen pajoissa.

Jos ryhmänne on suuri, sen voi jakaa kahteen osaan niin, että ensimmäinen ryhmä on ensin taitokeskuksessa ja toinen Herra Hakkaraisen talossa. 1,5-2 tunnin jälkeen ryhmät vaihtavat paikkoja, ja näin kaikki pääsevät käymään kummassakin kohteessa. Pienempi ryhmä voi käydä ensin toisessa paikassa ja sitten toisessa.

Sekä Herra Hakkaraisen talossa että taitokeskuksessa on mahdollista syödä eväitä, mutta lähistöltä löytyy myös useita hyviä ruokapaikkoja, jos ryhmänne haluaa mieluummin ruokailla ravintolassa.

Herra Hakkaraisen talon ryhmäretkistä voit lukea lisää heidän nettisivuiltaan.