Käsityökurssit – Sastamala

Taitokeskuksemme tarjoavat monipuolisia kursseja niin lapsille kuin aikuisille Porissa, Huittisissa, Noormarkussa ja Sastamalassa. Alta löydät Sastamalan taitokeskuksen kurssivalikoiman. Suurin osa kursseista toteutetaan yhteistyössä Sastamalan opiston kanssa. Katso ohjeet ilmoittautumiseen jokaisen kurssin kohdalta erikseen!

Alla olevat kurssit järjestetään yhteistössä Sastamalan opiston kanssa. Voit hakea ja ilmoittautua kursseille kurssitunnuksella opiston omilta sivuilta. Ilmoittautuminen kursseille avautuu elokuussa 2023, tarkempi päivä ilmoitetaan myöhemmin.


Kivaa käsillä koko perheelle
Ti 5.9.–31.10. klo 18–19.30. Perhemaksu 40 € / aikuinen ja lapsi + materiaalit.Yhdessä on hauska tehdä ja opetella uusia asioita. Tutustutaan helppoihin, ihan oikeisiin käsityötekniikoihin lapsen iän ja mielenkiinnon mukaan, esim. värjäys, huovutus, mosaiikki, muovailu, solmeilu. Äidit, isät, mummut, papat, kummit yhdessä lasten kanssa mukaan. Lapsi ilmoitetaan opiskelijaksi ja aikuinen laskutustietoihin. Perhemaksu 40 €, joka kattaa 2 henkilöä perheestä. Maksu sisältää yhden aikuisen ja lapsen osallistumisen. Jos sekä aikuisella että lapsella on voimassaoleva aktiivimaksu, kuittaantuu kurssimaksu. Jos vain toisella on aktiivimaksu, maksetaan kurssimaksusta puolet 20 €. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1110A01S.


Puikkopiiri
Ke 6.9.–29.11. klo 12.30–14.45. Kurssimaksu 42 € + materiaalit.
Opitaan lukemaan neuleohjeita ja neulomaan eri tekniikoilla oman kiinnostuksen mukaan. Kurssilla voi neuloa esim. sukkia, tumppuja, huiveja ja villapaitoja. Kurssilla voi myös virkata. Opitaan neulomaan mallitilkku ja laskemaan silmukkatiheys sekä valitsemaan sopivan kokoiset puikot. Neuloa voi palmikoita, pitsiä, erilaisia pintaneuleita, kirjoneuleita ym. Opetellaan myös uusia vinkkejä neulomiseen. esim. lankadominanssi kirjoneuleessa ja langanohjaimen käyttö. Kurssi sopii kaiken tasoisille neulojille. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1108A03S.

Käsityölkubi


Käsityöklubi
Käsityöklubissa tehdään käsitöitä oman valinnan mukaan monipuolisilla tekniikoilla. Klubiin voi tulla kuka tahansa taitotasosta riippumatta. Laadukkaan opetuksen, sopivien työvälineitten ja kattavan materiaalivalikoiman avulla toteutat juuri ne käsityöt, joista olet aina haaveillut! Kurssilla voit mm. valmistaa harjoja, tuftata, solmeilla makrameeta, neuloa tai punoa rottinkikoreja. Kerro, mitä haluaisit oppia! Rattoisa porukka takaa mukavan tunnelman!

Käsityöklubi, päiväryhmä
Ke 6.9.–29.11. klo 10–12.15. Kurssimaksu 42 € + materiaalit.
Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1111A00S.

Käsityöklubi, iltaryhmä
ke 6.9.–29.11. klo 18–20.15. Kurssimaksu 42 € + materiaalit.
Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1111A01S.


Kivaa käsillä nuorille
To 7.9.–30.11. klo 18–20.15. Kurssimaksu 42 € + materiaalit.
Valmistetaan kivoja tuotteita sisustukseen sekä pukeutumiseen. Voit tehdä kiinnostuksesi mukaan värjäystä ja tekstiileiden kuviointia, neuleita, ompelua, mosaiikkitöitä, virkkausta, makrameesolmeilua, muovailua, koruja. Kurssi on suunnattu n. 10–18 –vuotiaille ja sopii kaikille käsitöistä kiinnostuneille. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1107A00S.


Makrameeta monipuolisesti
Ma 11.9.–2.10. klo 18–21. Kurssimaksu 30 € + materiaalit.
Solmeilemalla voidaan valmistaa tuotteita moneen tyyliin, graafisen selkeästä boheemin rönsyilevään. Uusimpana macraweave, jossa työhön lisätään ja kudotaan erilaisia pintoja ja materiaaleja tai solmitaan hapsuja. Töihin voidaan yhdistää vaikkapa pehmeää villaa tai puuhelmiä ja käyttää luovuutta. Tule sinäkin oppimaan makrameen perussolmut ja tekemään pieni tai isompi työ. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1108A08S.


Islantilaiset neuleet, ilta
Ma 18.9.–23.10. (ei 2.10.) klo 18–20.30. Kurssimaksu 65 € + materiaalit.
Unelmana islanti? Aito islantilaisneule kestää säätä ja lämmittää niin tuulessa kuin tuiskussa. Loputtomat väriyhdistelmät ja kuvioiden kauneus kiehtovat, eikä urakka ole lainkaan niin suuri kuin voisi kuvitella! Laita puikot heilumaan yhdessä muiden kurssilaisten kanssa, ja saat takuulla valmista. Halutessasi voit neuloa kaarrokeneuleen muustakin kuin islantilaisesta villalangasta.

Ilmoittaudu täällä:
https://www.taito.fi/kasityokurssit-ja-koulutus/kasityokurssit/islantilaiset-neuleet-ilta-3/

värttinä kehräys taito satakunta


Valmista oma värttinä ja opi kehräämään!
Ti 19.9.–10.10. klo 18–20.15. Kurssimaksu 28 € + materiaalit.
Kehräys on vuoden 2023 käsityötekniikka. Oman langan kehrääminen on lumoavaa ja koukuttavaa ja tekniikka on 10 000 vuotta vanha. Kurssilla valmistetaan oma työväline, värttinä, polymeerimassasta ja puutikusta. Kehräystä varten villa karstataan pehmeiksi hahtuviksi eli lepereiksi ja sen jälkeen seuraa hauskin vaihe, eli värttinällä kehrääminen. Tule oppimaan ikiaikaisia, mutta samalla trendikkäitä taitoja! Opettaja lainaa karstoja ja myy kehrättävää villaa sekä värttinän materiaalit. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1111A03S.


Minä ja matto
Ke 20.9.–25.10. klo 18–20.15. Kurssimaksu 30 € + materiaalit.
Tule suunnittelemaan ja kutomaan kangaspuilla unelmiesi matto. Materiaalina voi olla esim. räsy, trikoo, frotee ja ontelokuteet. Loimi on valmiiksi rakennettu eli kudontavalmis. Kurssi alkaa maton suunnittelulla, valitaan loimen väri, leveys ja sidos. Opitaan myös Kiikkalainen räsymatto ja kuteiden leikkaaminen. Lisäksi opitaan esim. katkenneen loimilangan korjaaminen, katkenneen nyörin vaihtaminen ja maton viimeistely. Aiempaa kokemusta kankaankudonnasta ei tarvita. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 11092A01S.


Punch needle-tuftauksen uudet ideat
To 21.9.–12.10. klo 10–12.15. Kurssimaksu 26 € + materiaalit.
Opit helpon tekniikan, jolla luot mm. tauluja, mattoja, pehmoleluja ja tyynyjä. Tekniikka on koukuttava ja saat päästää mielikuvituksen valloilleen.  Käytössä on myös valmiita kuviomalleja. Taulupakettimme avulla pääset heti ensimmäisellä kokoontumiskerralla työn alkuun. Opettaja myy tarvikkeita ja lainaa laadukkaita työvälineitä. Punch needle-tuftauksessa käytetään kevyttä kynämäistä työvälinettä, jolla pistellään lankalenkkejä kehykseen pingotetun kankaan läpi. Pohjakankaaseen piirrettyjä kuvio-osia täytetään erivärisillä langoilla ja tuftauksen pinta on kauniin elävää. Tekniikka muistuttaa langoilla maalaamista ja on hauskan luovaa. Tuotteista tulee käyttöä kestäviä, kun lankalenkit liimataan kankaan taakse. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1108A07S.


Islantilaiset neuleet, päivä
Ti 3.10.–7.11. klo 10–12.15. Kurssimaksu 30 € + materiaalit.
Valmistetaan perinteinen islantilainen villapaita, villatakki tai perinteinen suomalainen kalastajaneule, Luotolainen. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1108A04S.


Lempi Liivikauluri-neuloen
Joka toinen torstai 5.10. -2.11. klo 18–20.30. Kurssimaksu 45 € + materiaalit
Neulotaan yhdessä talven trendikkäin asuste! Lempi-liivikauluri on suomalaisen lampaan värjäämätöntä villaa ja lämmittää ihanasti takin alla. Kurssi sopii hyvin myös vähän vähemmän neuloneille, mutta jonkin verran kokemusta olisi hyvä olla – kurssikertojen välissä työtä jatketaan itsenäisesti kotona. Ohjaajalta saat tukea ja vinkkejä, joilla valmista syntyy taatusti!

Ilmoittaudu täällä:
https://www.taito.fi/kasityokurssit-ja-koulutus/kasityokurssit/lempi-liivikauluri-neuloen-4/

Rakas pikkuryijy
Joka toinen tiistai 10.10.- 7.11. klo 10- 12.30. Kurssimaksu 45 € + materiaalit.
Tällä kurssilla opit ryijyn tekemisen perusteet alusta alkaen. Pikkuryijy valmistetaan ommellen ja se tuo lämpöä kodin sisustukseen. Tekemisen iloa! -malliston Metsälampi-ryijystä voit ommella myös tyynyn. Pienestä on helppo aloittaa ja opit nopeasti ryijyn ompelutekniikan! Mieleisesi mallin voit tilata kauttamme ennakkoon.

Ilmoittaudu täällä:
https://www.taito.fi/kasityokurssit-ja-koulutus/kasityokurssit/rakas-pikkuryijy-4/

Virkattu tyyny


Modernia virkkausta à la Molla Mills
Ti 24.10.–14.11. klo 18–20.15. Kurssimaksu 26 € + materiaalit.
Tule virkkaamaan perinteisellä kirjovirkkaustekniikalla neuleguru Molla Millsin suunnittelemia moderneja sisustustekstiilejä. Palakas-tyynyssä ja Jono-matossa leikitellään väreillä ja kuviomuodoilla. Voit valmistaa juuri sen kokoisen maton tai tyynyn, kuin tarvitset ja haluat. Molla Mills on suunnitellut Palakas-tyynyn ja Jono-maton Taitojärjestölle ja saat ihastuttavat mallit ja työohjeet käyttöösi vain meiltä! Opettaja myy työohjeisiin sopivia materiaaleja, tulethan valitsemaan lempivärisi kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Kirjovirkkaus on tekniikka, jolla saat työhön selkeärajaisia, eri värisiä kuvioita. Kunkin kuviovärin kohdalla muut langat kulkevat virkkauksen sisällä ja langat vaihtavat kuvion mukaan paikkaansa värialueiden rajalla. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1108A05S.

sidotaan harjoja taito satakunta


Sidotaan harjoja! 
To 26.10.–16.11. klo 10–13.00. Kurssimaksu 30 € + materiaalit.
Valmistetaan käsintehtyjä harjoja eri tarpeisiin. Opitaan harjansidontatekniikka ja valmistetaan muruharja, saunaharja tai muu pieni harja luonnonmateriaalista. Pohjana käytämme valmiita puuaihioita. Kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet löytyvät kurssilta. Halutessasi voit valmistaa kurssilla myös kauniita, hyväntuoksuisia glyseriinisaippuoita, joita on kiva antaa lahjaksi harjan kanssa tai käyttää ihan itse. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1111A02S.


Neuleklubi
Ma 30.10.–20.11. klo 18–20.30. Kurssimaksu 55 € + materiaalit (jäsenille 50 €).
Opitaan neulomaan ohjeiden mukaan eri neuletekniikoita, esim. kirjoneule, palmikot, pitsineule. Kurssilla voit neuloa vaikka elämäsi ensimmäiset villasukat. Kurssi sopii kaiken tasoisille neulojille.

Ilmoittaudu täällä:
https://www.taito.fi/kasityokurssit-ja-koulutus/kasityokurssit/neuleklubi-6/


Joulunodotuskurssi
Ti 7.–28.11. klo 18–20.15. Kurssimaksu 26 € + materiaalit.
Iloisissa joulunodotuksen tunnelmissa valmistetaan jouluisia ihanuuksia, kodin koristeluun, sisustukseen ja lahjaksi. Voit tehdä erilaisia valotuotteita, koristeita, sisustustekstiileitä sekä lämpöisiä asusteita. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 11112A00S.