Taiteen perusopetus – Satakunta

Taiteen perusopetus – käsityökoulu – on suunnattu lapsille ja sen ajatuksena on päästä sisään käsitöiden maailmaan monelta kantilta. Oppilaat pääsevät käyttämään luovuuttaan, ongelmanratkaisukykyään ja tietenkin kädentaitojaan.

Käsityökoulussa opitaan käsityön vaiheita suunnittelusta toteuttamiseen. Kaikessa tässä auttavat ammattitaitoiset ja ystävälliset opettajamme.

Käsityökoulu lapsille Taito Satakunta

Käsityöt tekevät hyvää aivoille

Lapsen oma ilmaisukieli kehittyy kokemisen, tekemisen ja tutkimisen välityksellä. Käsityökoulussa tutustutaan moniin eri materiaaleihin ja niiden erilaisiin käyttötapoihin ja työstämiseen eli tekniikoihin. Käsityön hyvistä vaikutuksista ihmisaivoihin on tehty myös useita tutkimuksia. Käsitöitä harrastavat voivat kertoa tämän myös omina kokemuksinaan.

Kun ihminen – oli kyseessä sitten lapsi tai aikuinen – keskittyy käsitöiden tekemiseen, aivot keskittyvät juuri siihen hetkeen, ihminen tuntee olonsa hyväksi ja saattaapa siinä rentoutuakin.

Nykypäivän kiireisessä rytmissä rauhoittuminen käsityön ääreen tuo usein myös kaivatun tauon jatkuvaan tekemiseen ja suorittamiseen. Käsitöihin voi rauhoittua ja antaa mielen levätä ja keskittyä johonkin täysin muuhun kuin niin sanotun normaalin arjen pyörteissä selviämiseen.

punch needle
Käsityökoulu Taito Satakunta

Taiteen perusopetus on myös tavoitteellista

Käsityön taiteen perusopetus perustuu lakiin ja asetukseen taiteen perusopetuksesta sekä voimassa oleviin opetussuunnitelman perusteisiin. Opiskelu on siis hauskan tekemisen lisäksi tavoitteellista ja vuodesta toiseen jatkuvaa. Käsityökoulussa oppii taitoja ja tietoja eväiksi elämään, edellytyksiä elinikäiseen harrastukseen ja valmiuksia jatko-opintoihin.

Taito Satakunnan toimipisteistä Sastamalassa sekä Noormarkussa on mahdollista osallistua taiteen perusopetukseen. Sastamalan taitokeskuksessa taiteen perusopetus järjestetään yhteistyössä Sastamalan opiston kanssa ja Noormarkun taitokeskuksessa Otsolan opiston kanssa.

Sastamalan taitokeskus on järjestänyt käsityön taiteen perusopetusta yhteistyössä Sastamalan Opiston kanssa vuodesta 1993. Eritasoisia opetusryhmiä on Sastamalassa kuusi ja ryhmät kokoontuvat kerran viikossa iltapäivisin syyskuusta toukokuuhun.

Sastamalan käsityökoulun 1. tasolle voivat ilmoittautua 7–9 -vuotiaat lapset. Ilmoittautua voi ympäri vuoden, tarvittessa oppilaspaikat arvotaan. Muiden käsityökouluryhmien vapaita paikkoja voi tiedustella.

Taitokeskus Noormarkku

Käsityön taiteen perusopetusta on järjestetty Noormarkun taitokeskuksessa yhteistyössä Otsolan kansalaisopiston kanssa vuodesta 2003 lähtien.

Kuudessa ryhmässä opiskellaan kädentaitoja monipuolisesti. Oppilaita on mukana 7-vuotiaasta 16-vuotiaisiin asti.