Sastamalan taitokeskuksen avajaiset la 2.9.2023

  Sastamalan taitokeskuksen syksyn avausta vietetään uusissa, uljaissa tiloissa lauantaina 2.9.2023 klo 10-14.

  Perinteinen Syksyn avaus on Sastamalassa samalla uudistuneen taito-keskuksen avajaiset. Muutto Puistokatu 11:een on ollut iso ja iloinen harppaus 60-vuotiaan taitokeskuksen historiassa. Uusiin tiloihin on rakennettu toimivat kurssitilat ja kutomo. Uudessa myymälässä materiaalit ja käsityömallit pääsevät vihdoinkin kauniisti esille. Valikoimaan on tullut myös mm. Sastamala-aiheisia tuotteita kotimaisilta valmistajilta. Avajaisissa on luvassa myös tarjouksia.

  Syksyn avauksessa esitellään tulevien kurssien aiheita. Uusinta uutta ovat Molla Millsin Taitojärjestölle suunnittelemat upeat virkattavat sisustusmallit. Syksyn uutuuksiin kuuluu myös harjakurssi ja värttinän valmistuskurssi. Ihanan sympaattiset harjat sidotaan käsin luonnonmateriaaleista. Värttinä on hauska tehdä oman näköiseksi ja opetella kehräämään lankaa. Kehräys on Taitoliiton vuoden käsityötekniikka. Syksyn avauksessa voi kysellä lisää kurssiaiheista ja kursseille ilmoittautumisesta sekä varata aikaa kangaspuilla kudontaa varten.

  Taito-käsityökoulu pääsee niin ikään aloittamaan uusissa tiloissa. Taiteen perusopetukseen kuuluvassa käsityökoulun aloittavien eli ykkösryhmässä ja kakkosryhmässä on vielä runsaasti tilaa. Käsityökoulu, kuten monet kurssitkin, järjestetään yhteistyössä Sastamalan opiston kanssa.

  Sastamalan taitokeskus on vanhin 103-vuotiaan Taito Satakunta ry:n toimipisteistä. Se aloitti toimintansa nimellä Vammalan neuvonta-asema vuonna 1963 Kävelykatu 13:ssa. Vuosien saatossa sijainti on vaihdellut sillan molemmin puolin: Marttilankatu 45, Asemakatu 9, Puistokatu 10, Asemakatu 1.

  Neuvonta-asema nimi muuttui 1990-luvulla käsityökeskukseksi ja vuonna 2007 taitokeskukseksi. Kangaspuilla kutominen oli alkuaikoina erittäin vilkasta. Nykyään taitokeskuksessa on runsas ja aiheiltaan monipuolinen kädentaitokurssien tarjonta ja kutomo kangaspuineen. Taiteen perusopetuksen käsityökoulun toiminta alkoi vuonna 1992. Valtakunnallisen Taito kulttuuriteko -palkinnon taitokeskus sai vuonna 2011 Herra Hakkaraisen pajoista. Taitokeskuksessa työskentelee vakituisesti kolme työntekijää.

  TÄGIT: