Leirit ja kerhot

Lapsia leikkimässä itse tehdyillä villasukka-keppihevosilla.

Taitoyhdistykset järjestävät käsityön leiritoimintaa ja kerhoja niin lapsille kuin aikuisillekin. Leirit ovat eri pituisia, esimerkiksi viikonlopun tai viikon kestäviä. Kerhot kokoontuvat usein esimerkiksi kerran viikossa koko lukuvuoden ajan. Kerhotoimintaa järjestetään myös kouluilla koulupäivien jälkeen. Vakiintuneita toimintoja ovat 5×2 taideopetus, kulttuuripolut ja Harrastamisen Suomen mallin -kerhotoiminta.

Koululaisten kesäisillä kässäleireillä on tekemisen riemua ja mukavia kavereita. Leireillä suunnitellaan ja tehdään monipuolisesti erilaisia käsitöitä, samalla opitaan uusia taitoja. Rento tekemisenmeininki ja mukava porukka innostavat kokeilemaan ja toteuttamaan omia ideoita ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Mukana on myös teemaleirejä kuten keppari- ja velholeirit, joissa intohimoiset harrastajat pääsevät syventymään omaan kiinnostuksen kohteeseen käsillä tekemisen kautta. Leirejä järjestetään eripuolilla Suomea ja eri ikäisille koululaisille. Leiritarjontaa on kesänlomakauden lisäksi myös koulujen syys- ja talvikomien aikaan.

Leirejä ja retriittejä myös aikuisille

Käsityöteemaiset päiväleirit ja yöpymisen sisältävät retriitit ovat mukavaa vastapainoa työlle. Leirillä paneudutaan usein yhteen tai muutamaan käsityötekniikkaan syvällisemmin. Lisäksi on vapaamuotoista yhdessä oloa samanhenkisessä seurassa.

Käsityöleiriläisiä puistossa tekemässä käsitöitä.
Käsityön seniorikerholainen tekemässä tuftaustyötä.

Seniorikerhoissa jaetaan käsityön iloa

Senioreille suunnatut kerhot kokoontuvat usein päivällä taitokeskuksessa. Teemat ja aiheet vaihtelevat ja myös osallistujien toiveita huomioidaan sisällöissä. Tuttuun joukkoon on mukava tulla viikottain ja jakaa yhdessä käsityön oppimisen iloa.

Leirien ja kerhojen ilmoittautumiset ja tiedot löytyvät aina paikallisen taitoyhdistyksen omasta viestinnästä ja nettisivuilta. Etsi lähin taitoyhdistys tai vaikka lomapaikkakunnan toimija ylävalikon Paikallinen toiminta -valikosta.