Käsityöyrittäjyys

Käsityöyrittäjä Hermanni Wuorisalo.

Taitojärjestön tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä on edistää käsityötä ammattina, elinkeinona ja taitona. Järjestö onkin alan suurimpia työllistäjiä. Se tarjoaa yrittäjille ajankohtaista tietoa alan kehittymisestä ja ammatillisista mahdollisuuksista sekä palveluita yritystoiminnan tueksi. Järjestöllä on keskeinen rooli käsityötuotteiden markkinoinnissa omien liikkeiden ja lukuisten myyntitapahtumien kautta.

Taito Shopit ja muut taitoyhdistysten myymälät tekevät käsityötuotteiden kauppaa lähes sadan vuoden kokemuksella. Myymälät perustettiin alueellisen käsityön myyntikanaviksi. Myymälät toimivat kiinteässä yhteistyössä oman alueen käsityöyrittäjien kanssa ja antavat yrittäjille myös toimintaansa liittyvää ohjausta ja tarjoavat erilaisia koemarkkinointi- sekä koulutuspalveluja.

Taitoliitto on tehnyt 1990-luvulta alkaen käsityöalan toimialaraportteja ja välittänyt tietoa yritysten tilasta ja kehittämistavoitteista sekä toiminut asiantuntijana käsityöalan kehittämistyössä.

Viimeisin Käsityöalan suhdanne- ja toimialaraportti 2019 ladattavissa pdf tiedostona tästä linkistä.

Taito yrityslaboratorio -messuyhteistyö Suomen Kädentaidot messuilla

Kuvassa Taitoliiton edustajia messuilla
Taito yrityslaboratorio tarjoaa aloittavalle yrittäjälle mahdollisuuden messunäkyvyyteen.

Taitoliitto ja Tampereen Messut Oy tekevät yhteistyöstä Suomen Kädentaidot -messuille tuottamalla yhteistyössä Taito yrityslaboratorio -osastokokonaisuuden, jossa alan yrittäjyyttä suunnitteleva tai aloitteleva yrittäjä voi testata uusia käsityöalan tuotteita, konsepteja tai toimintatapoja suoraan kuluttajilla. Messupaikka on valituille osallistujille maksuton. Syksyn 2021 messuilla mukana on neljä yrittäjää ja 2022 messuilla kolme Taito yrityslaboratorio yrittäjää. 2023 messuille valittiin avoimen haun kautta kolme yrittäjää.

Taito yrityslaboratorio 2024 haku avautuu touko-kesäkuun vaihteessa.

Käsityöyrittäjien tarinoita

Alla olevilla videoilla pääset tutustumaan kahden suomalaisen käsityöyrityksen tarinaan.

Muotoilija Hermanni Vuorisalo valmistaa käsityönä ainutlaatuisia ja kotimaisia puisia pukurusetteja ja korvakoruja. Tutustu Hermandia by Hermanni Vuorisalo tuotteisiin netissä tästä linkistä.

Ammatissani parasta on että voin määritellä omat aikataulut ja tavoitteet, myöskin haaveet. Ammatillinen haaveeni on kehittyä kädentaitajana ja liikemiehenä.

Hermanni Wuorisalo

Nuppu Print Company ideoi, suunnittelee ja toteuttaa printtikokoelmia kankaalle ja paperille. Nupun kokoelmien tunnusomaisia piirteitä ovat kukat, unelmat ja pienet yksityiskohdat skandinaavisilla vivahteilla.

”Käsityössä kiehtoo erityisesti se että saa itse tehdä konkreettisetsi jotain näkyvää. Yrittäjänä minun rooli on antaa muille ihmisille mahdollisuus toteuttaa harrastustaan ja unelmiaan. Kilpailu alalla on kovaa mutta toisaalta näkyvyys on innostanut ihmisiä ompelemaan. ”.

Oma elämänfilosofiani on, että kannattaa aina tavoitella aika suurta niin sinne voi päästäkin.

Jenni Sundberg.

Tutustu Nuppuprintin tuotteisiin tästä linkistä.