Kuntouttava työtoiminta

Maton kudontaa kangaspuissa.

Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain (1301/2014) mukaista sosiaalipalvelua, jonka järjestämisvastuu kuuluu hyvinvointialueille. Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu niille työttömille henkilöille, jotka eivät voi osallistua julkisiin työvoimapalveluihin, koulutukseen tai työhön työ- ja toimintakykynsä asettamien rajoitusten vuoksi. Taitoyhdistykset ympäri Suomea tuottavat kädentaitojen kuntouttavaa työtoimintaa yhteistyössä hyvinvointialueiden kanssa. Kuntouttavaan työtoimintaa hakeudutaan sosiaalipalvelujen kautta. Palvelun kesto sovitaan yhdessä asiakkaan ja sosiaaliohjaajan kanssa.

Kädentaitojen kuntouttavassa työtoiminnassa hyödynnetään käsityön hyvinvointivaikutuksia asiakkaan osallisuuden lisäämiseksi sekä elämänhallinnan ja toimintakyvyn parantamiseksi. Taitoyhdistysten tuottaman kuntouttavan työtoiminnan muoto ja sisältö vaihtelee alueittain riippuen hyvinvointialueen kanssa tehdystä sopimuksesta. Alueesta riippumatta kädentaitojen kuntouttavassa työtoiminnassa pääsee tutustumaan monipuolisesti erilaisiin työtehtäviin käsityöalalla. Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteet määritellään aina asiakaskohtaisesti, ja toiminta voi sisältää muun muassa ryhmäpalveluita ja yksilöllistä työtoimintaa.

Meillä on mahdollisuus kuntoutua oikeassa työpaikassa! Oman alueen taitoyhdistysten tarjoamaan kuntouttavaan työtoimintaan pääsee tutustumaan parhaiten ottamalla yhteyttä taitoyhdistyksen kuntouttavan työtoiminnan vastuuhenkilöön.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestävät:
Taito Etelä-Pohjanmaa
Taito Etelä-Suomi
Taito Keski-Pohjanmaa
Taito Keski-Suomi
Taito Pohjois-Karjala
Taito Pohjois-Pohjanmaa
Taito Ylä-Savo

Löydät oman alueen taitoyhdistyksen ylävalikon Paikallinen toiminta -otsikon alta.