Käsityökurssit ja koulutus

Taitokeskukset ovat kaikille avoimia käsityön elämyskeskuksia. Lähes sadan toimipisteen verkosto tarjoaa hyvät mahdollisuudet oppia monenlaisia käsityötekniikoita. Ammattitaitoiset ohjaajat, hyvät työskentelytilat ja välineet sekä paikanpäältä löytyvät materiaalit tekevät harrastamisesta vaivatonta ja helppoa. Taitokeskuksessa tapaat myös muita käsityöharrastajia.
Käsityökoulutustemme pituudet vaihtelevat muutaman tunnin lyhytkurssista monivuotiseen taiteen perusopetukseen. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Ja kursseja on myös verkossa eli mukaan pääsee vaikka taitokeskusta ei olisi omalla lähialueella.

Nuori nainen ompelee räsykoria.

Käsityökurssit ovat minulle vastapainoa työlle. Kurssille on mukava tulla, koska saan siellä vinkkejä, neuvoja ja ideoita myös toisilta kurssilaisilta.”

Salla, toimistopäällikkö, 43 vuotta.
Käsityön tyhy-kurssilaiset painavat kangasta.

Taito tyhy-kurssit

Kotimetsä tuftattu tyyny ja Siimes matto, Tekemisen iloa -käsityömallisto.

Tekemisen iloa -käsityömallisto

Taitojärjestön oma Tekemisen iloa käsityökurssimallisto on ammattilaisten suunnittelema. Voit tehdä käsityökurssilla oman designtuotteen.

Elinikäisen oppimisen tarve korostuu tulevaisuuden yhteiskunnassa, ja yhä useammalla on tarve päivittää osaamistaan elämän eri vaiheissa.
Oikeus oppimiseen ja sen tuottama ilo kuuluvat kaikille. Koulutus ja osaamispolut uudistuvat ja elävät ajassa: tärkeintä ei enää ole se, missä opitaan, vaan mitä osataan.

Uusien taitojen harjoittelu ja oppiminen tarjoava mielekästä tekemistä ja osallisuuden tunnetta läpi koko elämän. Oppia kannattaa hakea sieltä, missä tunnetaan taito ja perinne.