Rauman Pitsiviikko järjestetään 17.-25.7.2021. Vuodesta 1971 järjestetty kaupunkifestivaali tarjoaa perinteitä, paikalliskulttuuria ja modernia festivaalitunnelmaa yhdeksän tapahtumapäivän ajan. Ohjelma on ilmaista, ellei toisin mainita. Katso koko Pitsiviikon ohjelma: https://www.pitsiviikko.fi/

Taito Satakunta tuo perjantain pihajuhlat tapahtumaan työpajoja ja esimerkiksi vuoden käsityötekniikan parsimisen ja paikkauksen iloa.

Pe 23.7. Pitsiviikon pihajuhlat

Parsi, solmi ja maalaa langoilla – Taito Satakunta ry:n käsityöpäivä
Taito Satakunta ry Pitsiviikko-lavan lauteilla. Ohjelmasta vastaavat toiminnanjohtaja Hanna-Leena Rossi ja vastaava neuvoja Päivi Storberg.

10.00 Parsimisen hurmio!

Taitoliiton vuoden 2021 käsityötekniikka on parsiminen ja paikkaus. Rikki menneen korjaaminen tai vanhan parsiminen säästää ympäristöä, mutta antaa myös mahdollisuuden nostaa tuote uudelle tasolle. Paikka saa nyt näkyä. Parsimalla vaate voi muuttaa arkisesta erityiseksi. Paljasta oma paikkasi! eli yleisö voi esitellä omia parsimuksiaan. Puhetta, kuvia ja käsityötä.

11.00 Punch Needle -työnäytös

”Langoilla maalaten”. Helppo ja hauska tekniikka tyynyjen, taulujen ja pikkumattojen tekemiseen.

12.00 Käsityöperinnön kummitoiminta ja kiikkalainen räsymatto

Taito Satakunta on mukana Taitoliiton käsityön aineettoman kulttuuriperinnön vaalimisessa. Mitä käsityökummius tarkoittaa ja miten se näkyy yhdistyksen taitokeskuksissa.

13.00 Makeile makrameekorulla -paja

Tehdään koru/koriste, jonka voi kiinnittää vaikka laukkuun ja lähteä Mustan pitsin yöhön seikkailemaan. Pajamaksu 10 €, sisältää materiaalit. Käteismaksu.