Käsityöjuttu

Saviset sisustusruukut kevään kurssiuutuuksina

16.03.2022 | Ajankohtaista, Käsityöjuttuja

Tekemisen iloa -kurssimallisto on Taitojärjestön oma, vuosittain uudistuva, trendikäs, monipuolinen ja itse tekemiseen innostava käsityön mallisto. Malliston suunnittelijoina ovat jo usean vuoden ajan toimineet käsityön ja kotimaisen muotoilun huippunimet. Käsityö ja design kohtaavat Tekemisen iloa -käsityökurssien tuotteissa, kun kuka tahansa voi tehdä kotiinsa huippusuunnittelijan suunnitteleman designtuotteen valmistamalla sen itse taitoyhdistyksen kurssilla.

Saviset sisustusruukut tutustuttavat saven työstämiseen

Tikku-vati, Tekemisen iloa käsityömallisto Taitoliitto
Tikku-vati.

Kevään 2022 kurssiuutuutena ovat saviset sisustusruukut. Taito Etelä-Suomen suunnittelijaopettaja Anna Siekkinen toi kansainvälisten tuulten ja trendin tuulahduksen taitoyhdistysten kurssimalliksi yhdistäen savimuotoilun, punonnan ja virkkauksen kauniissa sisustusruukuissa. Mallit muuntautuvat asiakkaan omiin toiveväreihin ja ideamalleissa on kolme erilaista tuotetta: ihana Tikku-amppeli, laakea ommelreunainen Tikku-vati ja pienet suloiset Rae-purnukat, joiden kansi tehdään virkkaamalla.

”Käsitöiden tekemisessä minua innostavat erityisesti värit ja materiaalit: luonnonmateriaalit villasta nahkaan ja saveen maanläheisissä tai murretuissa väreissä ovat suosikkejani. Ne ovat ajattomia, kestäviä ja laadukkaita. Muotokieleni on pelkistetty ja klassinen”, Anna kertoo mallistostaan.

”Saviset sisustusruukut -mallisto syntyi näistä lähtökohdista. Mallisto yhdistää saven muotoilua ja perinteisesti tuttuja käsityötekniikoita punontaa ja virkkausta. Saven muotoilu on rentouttavaa ja se sopii hyvin myös aloittelijalle. Ruukuista syntyy persoonallisia, sillä savea voi kuvioida ja maalata ja reunan valmistaa useammalle tavalla monenlaisista materiaaleista”, Anna kertoo mallistosta.

Tervetuloa kursseille!
Kysy kurssiohjelmaa lähimmästä taitoyhdistyksestä.

Tikku-amppeli.

Kuvat Hilja Mustonen.

Anna Siekkinen

Anna Siekkinen

Olen helsinkiläinen käsityönopettaja ja työskentelen Taito Etelä-Suomen Helsingin taitokeskuksessa. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja teologian kandidaatti. Työssäni opetan ja vastaan Taitokeskus Helsingin kursseista, muusta koulutuksesta ja tapahtumista sekä olen mukana yhdistyksen toiminnan kehittämisessä.

Kuva Milla Satola.