Käsityöjuttu

Syksyn Taito-käsityölivet verkossa

22.09.2021 | Ajankohtaista, Käsityöjuttuja

Taitoliitto ja taitoyhdistykset kutsuvat taas syksyllä muutamien verkkotapaamisten eli Taito-käsityölivejen äärelle. Näihin tapaamiseen voit osallistua helposti vaikka kotisohvalta omalla tietokoneellasi tai mobiililaitteella. Kuulemme kivoja käsityövinkkejä taitoyhdistysten käsityöammattilaisilta.

Ti 5.10. klo 18–19 Eijan vinkit vaatteen uudistamiseen

Tämä verkkotapaaminen on juuri sinulle, joka haluat ajatella pukeutumista luovasti ja persoonallisesti. Ja pelastaa rohkealla otteella omia ja kirpputorivaatteita uuteen elämään.

Eija Rasanen on todellinen vaateompelun ja -tuunauksen ideanikkari. Hän on pitänyt blogia ja jakaa kuvia ideoistaan Instagramissa @eijarasa tilillä. Eija osaa aina nähdä vaatteessa uuden mahdollisuuden, tässä käsityön verkkotapaamisessa Eija kertoo omia vinkkejään ja ideoitaan vaatteen muokkaamiseksi ja uudistamiseksi. Yksityiskohtaisia ohjeita tunti ei sisällä, vaan ideoita ja innostusta luovaan tekemiseen. Ehkäpä se laittaa sinut miettimään, mitä voisit tehdä kaappisi uumeniin unohtuneille vaatteille, jotta ne tulisivat käytetyksi.

Kurssitunti on valtakunnallinen verkkotapaaminen, johon voit osallistua ilmaiseksi omalta koneeltasi. Juontajana livessä on Taitoliiton Johanna Aydemir.
Ei edellytä ilmoittautumista.

To 7.10. klo 12 Merinovillaneuleen steekkaus

Kirjoneulepaita kannattaa usein neuloa pyörönä, vaikka haluaisikin tehdä villatakin. Näin säästyy hankalammalta nurjan neulomiselta. Steekkaaminen eli neuleen auki leikkaaminen muuttaa pyöröneuleisen puseron villatakiksi. Liukkaan merinovillalangan käsittelyyn liittyy vielä muutamia omia niksejä, joita kuulemme tässä Taito-käsityölivessä Taito Itä-Suomen ohjaaja Anni Heikkiseltä. Voit esittää omia kysymyksiä chatin kautta ja osallistuminen on mahdollista omalta kotikoneeltasi verkon välityksellä.

Kurssitunti on valtakunnallinen verkkotapaaminen, johon voit osallistua ilmaiseksi omalta koneeltasi. Juontajana livessä on Taitoliiton Johanna Aydemir.
Ei edellytä ilmoittautumista.

To 21.10. klo 18 – 19 Opi korjaamaan vanha räsymatto / Verkkokurssi (maksullinen, ilmoittaudu)

räsymaton korjaus

Räsymattolivessä saat parhaat vinkit vanhan räsymaton korjaamiseen.
Mitä tehdä, kun hapsut ovat kuluneet puhki tai matto on liian pitkä?
Miten korjaat risat kohdat matosta?
Hyppää mukaan huippusuositulle verkkokurssille vaikkapa omalta kotisohvaltasi! Anna siis lisää ikää vaikkapa rakkaalle perintömatollesi. Illan aikana myös räsymattotermit tulevat tutuksi, lisäksi aikaa varataan myös kysymyksille.

Kurssin vetäjänä toimii turkulainen erikoisneuvoja Elina Helminen, joka on työskennellyt kudonnan opettajana yli 30 vuotta ja illan juontaa Taitoliiton viestintäasiantuntija Johanna Aydemir, jolla on pitkä kokemus digitaalisten verkkotapahtumien järjestämisestä, joten tarvittaessa hän opastaa verkkoyhteyksien kanssa.

Hyppää siis rohkeasti mukaan!

Hinta 10 euroa /maksu verkossa ilmoittautuessasi. Järjestäjä Taito Varsinais-Suomi yhteistyössä Taitoliitto.
Linkki Teams-verkkokurssille lähetetään ilmoittautuneille tuntia ennen tapahtuman alkua.