Taitoliitto ja Suomen Kädentaidot -messut ovat tarjonneet messujen ensikertalaisille uuden, aloittelevien yrittäjien messukokonaisuuden, jossa messupaikka on yrittäjälle maksuton. Yrittäjät valittiin avoimen hauen perusteella. Osastolla kolme käsityöyritystä tuo omat tuotteensa ensimmäistä kertaa näille messuille yleisön tutustuttaviksi. Luvassa on uusia testituotteita ja palautteen keräämistä yrittäjämatkan alkutaipaleen vahvistamiseen. Tule tutustumaan ensimmäisiin yrityslaboratorion yrittäjiin messujen C-halliin Taitokadun yhteyteen, osastolaikka A1270.

Suomen Kädentaidot -messut Tampereella 12.–14.11.2021.

BOSAT

BOSAT on uusi kotimainen alusvaatemerkki.  Brändimme idea pohjautuu mukaviin alusvaatteisiin, laajaan inklusiiviseen kokotarjontaan, luonnonkuituisiin materiaaleihin sekä vastuulliseen, eettiseen, ekologiseen ja kotimaiseen tuotantoon. Tuotteisiimme kuuluu tällä hetkellä luomupuuvillaiset kaarituettomat ja toppaamattomat rintaliivit sekä korkeavyötäröiset alushousut.  Rintaliivien kokotarjonta on AAA-kupista O-kuppiin ympäryksillä 60–110 ja alushousujen 34–58. Kaikki tuotteet valmistetaan tilauksesta Helsingissä työhuoneellamme. Kaikki käyttämämme materiaalit tulevat Suomesta tai muualta EU:n alueelta ja suurin osa suoraan tehtailta ilman välikäsiä. Päämateriaalimme luomupuuvillaneuloksen puuvilla tulee Turkista ja se neulotaan trikooksi Orivedellä.

Kaikki tuotteet valmistetaan tilauksesta Helsingissä työhuoneellamme. Tuotetta ei valmisteta asiakkaiden mittojen mukaan, vaan tilattavat tuotteet ovat standardikokoisia. Tuotteet kuitenkin valmistetaan aina tilauksesta, jolloin pystymme tarjoamaan niitä hyvin monessa eri ko’ossa ilman vaatehävikkiä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tuote/tuotteet valmistetaan työhuoneellamme ja postitetaan asiakkaalle 4–6 viikon kuluessa tilauksen tekemisestä. Postitus sisältyy tuotteen hintaan.

BOSAT löydät somesta @bosatunderwear ja netistä www.bosat.fi.


PINJO design

Pinjo design on syntynyt intohimosta käsillä tekemiseen. Inspiraation koruihin tarjoaa ihmiset, yhteisö, yhdessä tekeminen ja ystävyys — tahto elää ja olla käsityön keskellä, muiden käsillä tekijöiden joukossa. Yrittäjä Pirjo Lakkapää on monille neulojille tuttu Villapesusiskot-vlogista. Ammatinvaihto vei opiskelemaan ja käsityöyrittäjäksi. Pinjo design suunnittelee ja valmistaa hopeakorut sekä korusarjat käsityönä Oulussa, monet korut nivoutuvat myös neuleharrastukseen.

Pinjo design suunnittelee ja valmistaa hopeakorut sekä korusarjat käsityönä Oulussa, oman pohjalaistalon suojiin rakennetussa pajahuoneessa. 

Kettumaisen muodon saanut Ovela on neulesormus, joka pitää langan  paikallaan. Ovela ohjaa langan juoksemaan juuri oikealla vauhdilla, tasoittaen samalla neulejälkeä. Se helpottaa myös neulomista kahdella langalla yhtäaikaa.

Kätevä on näyttävä neulekoru, jolla voi pyöräyttää helposti huivin paikoilleen tai kiinnittää napittoman neuletakin.

Mukava-neulekoru on näyttävä riipus, joka on syntynyt silkasta rakkaudesta lankaan. Se on kunnianosoitus kaikille suomalaisille lankavärjäreille, villantuottajille ja alan toimijoille. Lankavyyhdistä muotonsa saanutta korua elävöittää perinteikkäät laukkaset.

Neulon-korusarjan rinnalle on syntynyt useita koruja, joissa tarinoilla on vahva merkitys. Tarinat syntyvät elämän tärkeistä asioista, ihmisen ainutlaatuisuudesta, rakkaudesta, ystävyydestä, ilosta ja surusta. Ne on tehty muistuttamaan siitä, millä todella on merkitystä elämässä.

 Messutarjous: Ovela ja Kätevä yhteishintaa 160 e (ovh 184e)

www.pinjodesign.fi

Maana Crafts

Maana Crafts on yhden naisen käsityöyritys, joka suunnittelee ohjeita virkatuille vaatteille villin ja herkän feminiinisellä tyylillä, suosien pehmeitä luonnonmateriaaleja. Maana Crafts tuo messuille helppolukuisia virkkausohjeita käsityön harrastajille, oman polkunsa kulkijoille ja luoville seikkailijoille. Ohjeiden mallit on suunniteltu niin, että niitä on vaivaton muokata mieleisekseen — myös luovuudelle jää tilaa. Yksityiskohtaiset ohjeet sopivat kaiken tasoisille virkkaajille. Pääset hypistelemään uusien virkkausohjeiden mukaan tehtyjä näytekappaleita ja hakemaan inspiraatiota omiin käsityöprojekteihisi. Mikäli innostut, voit myös ilmoittautua Maana Craftsin testausvaiheessa olevien ohjeiden testivirkkaajaksi.

”Itsetehdyt vaatteet yhdistävät meidät aikaan, jolloin luonto rytmitti ihmisen elämää. Nykyajassa omin käsin luotu vaate on kannanotto ja itseilmaisun keino. Se tunne, kun saa jotain konkreettista valmiiksi yhteiskunnassa jossa mikään ei riitä, on korvaamaton. Tekniikkana virkkaaminen on kiehtovan yksinkertaista, ja parhaimmillaan se voi johdatella tekijänsä rauhoittuneeseen selkeyden tilaan.”

www.maanacrafts.com