Vuoden tauon jälkeen käsityö kokoaan taas marraskuussa Tampereelle niin käsityöalan toimijat ja yrittäjät kuin innokkaat harrastajatkin. Suomen Kädentaidot -messut juhlii 25-vuotisjuhlavuottaan 12.–14.11.2021 Tampereen messukeskuksessa järjestettävällä tapahtumalla.

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa. Vuoden kantavia teemoja ovat taito, taidokkuus ja taitavat tekijät.

Messuliput ovat tulleet myyntiin ja lippuja on tänä vuonna myynnissä rajoitetusti. Lipuista on ennakkotarjous 15.10. asti.
>LIPPUKAUPPAAN TÄSTÄ

Lue lisää messuista: https://www.kadentaidot.fi/fi/

Ennätysmäärä taitoyhdistyksiä esillä messujen Taitokadulla

Kaksitoista taitoyhdistystä, Taito Shop ja Taito-lehti tuovat messuille upean kattauksen alueellista käsityöosaamista eri puolilta Suomea. Osastoilla pääsee tutustumaan yhdistysten tarvikeuutuuksiin, ihaniin materiaaleihin ja monien työnäytösten kautta saa varmasti monia innostavia vinkkejä ja ideoita omaan käsityöharrastukseen. Taitolavalla näemme työnäytöksiä osastojen tuotteista ja saamme opastusta taitoyhdistysten käsityöammattilaisilta.

Taito-yrityslaboratorio esittelee kolme uutta yrittäjää

Taitoliitto ja Suomen Kädentaidot -messut ovat tarjonneet messujen ensikertalaisille uuden, aloittelevien yrittäjien messukokonaisuuden. Yrittäjät valittiin avoimen hauen perusteella. Osastolla kolme käsityöyritystä tuo omat tuotteensa ensimmäistä kertaa näille messuille yleisön tutustuttaviksi. Luvassa on uusia testituotteita ja palautteen keräämistä yrittäjämatkan alkutaipaleen vahvistamiseen. Tule tutustumaan ensimmäisiin yrityslaboratorion yrittäjiin. Mukana ovat Bosat, Pinjo Design ja Maanacrafts.

Mitä uutta Taitokadulla?

Taito Shop Ebba Masalin tuotteet

A 180
Taito Shop

Taito Shopin osastolta voit ostaa suosittuja Ebba Masalin opetustaulutuotteita. Uutuutena mm. puolukka-sarja.

Saimaa neulemallisto

A182
Taito Itä-Suomi / Kenkävero 

Ihanat uudet neulemallistot valmiina tarvikepaketteina ja ohjelehtinä. Suomalaisen lampaan karstavillan rouhea pinta suositussa Saimaa-neulemallistossa ja syksyn uutuus Sydän Savossa -neulemallisto.

Rakkaat rasat lapaset

A184
Taito Etelä-Pohjanmaa 

Taito Etelä-Pohjanmaa tuo messuille taas paljon uutuuksia! Osastoltamme löydät niin perinteisen Jussi -villapaidan tekemispaketin kuin suomenlampaan villaiset Niina Laitisen suunnittelemat upeat lapaset. Työnäytöksen järjestämme patasudin valmistuksesta ja neulojan käsityökassiin sujahtaa ehdottomasti uunituore Rakkaat rasat -ohjevihkonen.

miniryijyt Taito-Keskipohjanmaa

A186
Taito Keski-Pohjanmaa

Taito Keski-Pohjanmaa osastolta löydät mm. tunnelmalliset paperivalaisimet, modernit ryijyt sekä hauskat neulemallit, tarvikepaketteina tietysti!

saaristo valaisin

A188
Taito Etelä-Suomi    

Uusia ajankohtaisia tuotteita, perinteitä unohtamatta: himmelit vievät ajatuksen menneeseen, jossa uudet modernit mallit yhdistyvät saumattomasti tämän päivän sisustukseen. Tarjoamme käsityön tee se itse DIY-tarvikepaketteja kodin sisustukseen ja pimeneviin syysiltoihin luomaan tunnelmaa, valoa ja lämpöä kotiisi. Meiltä löydät myös ihanat itse neulottavat lahjaideat – pörröiset pastellisävyiset mohairpipot ja huivit sekä koristeelliset kämmekkäät.

Tuisku-pipo

A190
Taito Satakunta

Taito Satakunnan osastolla työnäytöksessä neulotaan Tuisku-pipon palmikkoa, joka nousee veikeästi neuleen pintaan. Palmikko on helppo, mutta näyttävä. Sama palmikko on käytössä myös Tuisku-kaulurissa ja -lapasissa

ryijytarvikepaketti Taito Ylä-Savo

A192
Taito Ylä-SavoTaito Satakunnan osastolla työnäytöksessä neulotaan
AnnaQ ryijymalliston upeita ryijyjä, ryijyjen tekemispaketteja sekä erilevyiset, ryijyn arvon mukaiset laadukkaat ryijynpohjakankaat. Myynnissä myös mattopohjia hauskan hapsumaton solmimiseen sekä muita tekemispaketteja mukaviin käsityöhetkiin.

Roosa nauha villalankoja

A194
Taito Pirkanmaa 

Taito Pirkanmaan osasto on tulvillaan hurmaavia makrameetöitä ja kauniita paperilankatuotteita, muun muassa valaisimia syksyn pimeneviin iltoihin. Osastolla on non stop -työnäytös, jossa virkataan paperilangasta hattu ja kaunis, kartionmallinen valaisin kodin kaunistukseksi.

Karjala neuleet

A196
Taito Pohjois-Karjala
 

Karjalaiset Elämänpuu -neuletarvikepaketit upeilla ja laadukkailla langoilla tuovat tuulahduksen Karjalaisesta-kulttuurista: kaarrokeneuleet, pipot, lapaset ja sukat ammentavat kuvionsa karjalaisista perinnekäsitöistä ja tarjoavat samaan aikaan silmäniloa ja haastetta neulojille. Tule ja tutustu työnäytöksiimme! Mukana myös Karjala tuoteperheemme lahjaideoita ja tuliaisia.

sashiko Elina Helminen

A969
Taito Varsinais-Suomi

Taito Varsinais-Suomi juhlii vuoden käsityötekniikkaa, Parsintaa ja paikkausta erilaisilla työnäytöksillä ja tekemispaketeilla. Mukana on niin sashiko- ja borokirjontaa, parsintapakkauksen tekoa sekä kiinnostavia perusparsinnan tekniikoita. Erikoisneuvoja ja luovan kirjonnan opettaja Elina Helminen on paikalla koko viikonlopun.

luotolainen villapaita

A968
Taito Pohjois-Pohjanmaa 

Taito Pohjois-Pohjanmaan osastolta löydät tarvikepaketit alueemme käsityöperinteen ylpeydenaiheeseen: Luotolaiseen tikkuriin. Lisäksi uutuutena Pohjois-Pohjanmaan oma kaarrokeneule sekä lasten ja nuorten suunnitelmien pohjalta toteutettu neulemallisto perheen nuorimmille. Mukana myös tarvikepaketteja Johanna Lumilan kirjoittaman Lumoavaa tuftausta -kirjan malleista ja muita tarvikkeita tuftaukseen. Osastollamme pääset kokeilemaan tuftausta.

Taito-lehti

A869
Taito-lehti

Taito-lehden osasto löytyy Taitolavan kupeesta Taitokadulta. Tulee tilaamaan Taito erikoishintaan tai hakemaan itsellesi upouusi Taito – joulun neulelehti 3. Osastolla voit myös tutustua joululehden neulemallistoon sekä hankkia kirjottavia paikkalappuja, jotka on tuotettu yhteistyössä Bedaprintin Kaisa Salmiosalon kanssa.

käsityömuotoilun koulutus opiskelijoita

A669
Taito Keski-Suomi

Taito Keski-Suomi ry:n osastolla esittäytyy ammatillinen koulutus. Sinustako käsityöntekijä tai käsityömestari? Tule tutustumaan tutkintokoulutuksiin: taideteollisuusalan ammattitutkinto, käsityöntekijä tai Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto, käsityömestari. Voit syventyä opinnoissasi seuraaviin kokonaisuuksiin: käsityön ohjaus, tuotemuotoilu, nukkemuotoilu, paperimuotoilu, neulemuotoilu ja kiertotalous.

miniryijy Metsätähti

A665
Taito Kymenlaakso   

 Käsityön kivoja tarvikepaketteja niin neuleisiin kuin ryijyihinkin. Työnäytöksissämme näet miten kirjoneulepinta neulotaan tikapuutekniikalta ja meiltä löydät myös monipuolisen valikoiman käsityötarvikkeita.

      
A860
Taitolava

Innostavia työnäytöksiä ja vinkkejä koko messujen ajan. Tule tutustumaan käsityön kivoihin ideoihin ja vinkkeihin, uusiin materiaaleihin ja tekniikoihin taitoyhdistysten esittelyissä.