Käsityöjuttu

Suomen Kädentaidot -messujen Taitokatu 2022

25.10.2022 | Ajankohtaista, Käsityöjuttuja

Taitojärjestön Taitokatu ja oma ohjelmalava Tampereella Suomen Kädentaidot -messutapahtumassa 18.–20.11.2022 on taas täynnä kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa. Taitojärjestön omalla Taitokadulla on uusi paikka, nyt se kulkee keskellä A-hallia muodostaen Taitolavan ympärille torimaisen kokoontumispisteen, jossa voit nähdä Taitojärjestön innostavia työnäytöksiä ja vinkkejä koko messujen ajan. Tule tutustumaan käsityön taitoyhdistysten kivoihin ideoihin ja vinkkeihin, uusiin materiaaleihin ja tekniikoihin.


Tutustu messujen koko ohjelmaan ja aikatauluihin:
 https://www.kadentaidot.fi/fi/

Suomen kädentaidot messut Taitokatu 2022 pohjapiirros

Tutustu taitoyhdistysten osastoihin etukäteen

A 720, Taito Satakunta

Upeiden Tuisku-neuleiden tarvikepaketteja suomalaisen lampaan villasta: kauluri, pipo ja lapaset. Työnäytöksissä pääset tutustumaan Tuisku-neuleiden erikoisen palmikon neulontaan.

Osastolla myös muita neule- ja makrameetarvikepaketteja sekä Pooki designin kalapannunalusia ja Vuohelman tyrni-saippuaa.

A 721, Taito Keski-Suomi

Tule tutustumaan käsityön ammatilliseen koulutukseen. Haluaisitko opiskella käsityöntekijäksi tai käsityömestariksi tai syventää ammatillista osaamistasi? Meillä voit opiskella kokopäiväisesti, osa-aikaisesti tai työn ohessa. Kerromme monipuolisista koulutuksistamme ja voit tutustua myös meiltä alalle valmistuneiden yrittäjien Niina Friman designin ja O´LOISA designin tuotteisiin.

A 728, Taito Pirkanmaa

Taito Pirkanmaan osasto täyttyy Roosa nauha -kampanjan kauniista langoista ja hurmaavista, uusista neulemalleista. Tule tutustumaan – neulotaan yhdessä hyvän asian puolesta. Näiden vuosien aikana neulojat ovat kartuttaneet Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräystä jo yli 100 000 eurolla.

A 729, Taito Pohjois-Karjala

Karjalainen käsityöperinne koko komeudessaan! Upeat Karjalaisen tuoteperheen tarvikepaketit neuleohjeineen ja valmiit tuotteet, kuten aidon maun kahvi ja tee, herkkusuille hunaja ja marmeladi sekä kattaustuotteet valtaavat Taito Pohjois-Karjalan osaston.

Osaston työnäytöksissä vinkkejä palmikkoneuleisiin, erilaisiin kuviopintoihin ja hyödyllisiin apuvälineisiin.

A 738, Taito Varsinais-Suomi

Tule tutustumaan kimapukoon – urbaanin kierrättäjän uutuuskässään! Kimapukon lisäksi esittelemme luovaa ja värikästä sashiko ja boro-kirjontaa. Ja tietysti osastolta hankit kivat tarvikepaketit kaikkiin näihin tekniikoihin.

A 739, Taito Keski-Pohjanmaa

Käsityöinspiraatiota neulomisesta kirjontaan. Saatavilla uusi villasukkaohjekirjamme Suuriin saappaisiin sekä monet hauskat neulemallit ja kauniit kirjontatyöt, tekemispaketteina tietysti! Tutustu kirjontapistoihin ja osallistu Vallaton villa -yhteisöteoksen kirjontaan osastollamme ja työnäytöksissämme.

A 740, Taitojärjestö

Mitä Taitojärjestö tekee? Tutustu Vuoden käsityötekniikkaan, käsityön kurssitoimintaan taitoyhdistyksissä ja siihen mitä tarkoittaa käsityön aineeton kulttuuriperintö.

A 741, TAITO-lava

Taitoyhdistysten työnäytöksiä koko messujen ajan. Vaihtuvaa ohjelmaa puolen tunnin välein. Tule kuulolle, istahda tauolle ja kerää inspiraatiot talteen.

A 748, Taito Ylä-Savo

AnnaQ -ryijyjen ihanat tarvikepaketit, Ylä-Savossa käsin kudotut ryijynpohjakankaat ja ryijynteon pientarvikkeet. Tekemispaketit neulontaan ja makrameehen. Osastollamme myös näytämme miten ryijyä ommellaan ja saat opastusta ryijyn hankintaan.

A 749, Taito Pohjois-Pohjanmaa

Taito Pohjois-Pohjanmaan osastolta löydät tarvikepaketit alueemme käsityöperinteen ylpeydenaiheeseen: Luotolaiseen tikkuriin. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaan oma kaarrokeneule asusteineen. Mukana myös tarvikepaketteja Johanna Lumilan kirjoittaman Lumoavaa tuftausta kirjan malleista ja muita tarvikkeita tuftaukseen.
Osastollamme pääset kokeilemaan tuftausta.

A 758, Taito Etelä-Suomi

Taito Etelä-Suomen osasto vie sinut käsillä tekemisen maailmaan. Tarjoamme monipuolisen valikoiman tarvikepaketteja, joista valmistat mm. kodin sisustustuotteita, erilaisia seinätekstiilejä, kransseja ja himmeleitä. Tarvikepakettiemme tuotteita valmistaessasi opit ajankohtaisia ja mielenkiintoisia tekniikoita, työnäytöksissä kerromme aiheista, tuotteista ja tuoteperheistä enemmän.

Pidämme osastolla työnäytöksiä:
Punch needle -tuftaus – Talven jälkeen -taulu
Ryijyn solmiminen – Eucalyptus
Himmelin valmistaminen – Eri mallisia ruokohimmeleitä

A 768, Taito Etelä-Pohjanmaa

Esittelyssä erilaiset ihanat käsityön tekemispaketit neulontaan, askarteluun ja makramee-solmeiluun. Osastoltamme löydät mm. suositut Pilvi-neuleliivin, mehiläisvahakynttilät sekä Polku-pipon ja -kaulurin.

A 769 & A 759 Taito Itä-Suomi / Kenkävero / Taito Shop

Taito Shopin osastolta löydät aina ihastuttavat, nostalgiset Ebba Masalin opetustaulutuotteet; julisteet, pahvitetut julisteet, kodintekstiilit. Osastolla myös kivoja valmiita paketteja joululahjaksi.

Kenkävero tuo messuille ihanat Saimaa, Puula, Sydän Savossa, Radan varrella ja Tehtaan valoissa neuleohjeet, joissa paikalliset tunnuspiirteet on kuvioitu neuleisiin. Uutuutena sukkaohjevihko. Neuleisiin on saatavilla myös materiaaleja ja tarvikepaketteja!