CraftCorner logo

Tulevat tapahtumat ja näyttelyt

Huopateos Kikka jelisejeff

10.–28.8.2022

Matkan varrelta – Kikka Jelisejeff

Villan työstäminen on meditatiivista, keskittynyttä ja levollista. Sormenpäissä ja kämmenissä on tuntuma ja tieto materiaalista, ymmärrys on jossain syvemmällä.

Olen ammatiltani tekstiilimuotoilija ja opettaja. Päivätyöni on tällä hetkellä toimistotyötä ja huovuttaminen on minulle taiteellisen ilmaisun väline. Villa materiaalina haastaa aina uudelleen, rakenteellisuus ja niillä leikkiminen kiinnostavat. Pidän huovan moniulotteisuudesta ja rajattomista ilmaisun mahdollisuuksista.  Huopateokseni valmistan käsin huovuttamalla ilman ompelua tai neulahuovutusta.
Näyttelyn teokset ovat valmistuneet vuosien 2007–2022 välisenä aikana. Teosten taustalla ovat pohdinnat ihmisten välisistä suhteista tai tärkeät elämän tapahtumat ja muistot.

Kikka Jelisejeff (1962, Karstula) valmistui Kuopion muotoiluakatemiasta tekstiilisuunnittelijaksi vuonna 1994 ja tekstiilimuotoilijaksi 2002, hän viimeistelee tällä hetkellä muotoilun maisterin opintojaan Metropoliaan. Hän asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa.

Näyttelyn avajaiset ti 9.8.2022 klo 17–19.
Näyttely avoinna ma-pe klo 10–18, la klo 10–17 ja su klo 12–17.

 

 

 

syys-lokakuu

BELIEVE by Tuula Rossi

Yksilölliset ja ajattomat naisten syys- ja talvitakit Tuula Rossin designkokoelmasta.

https://believebytuularossi.com/ 

 

 

 

 

Käsityöaktivismi näyttely

10.11.–31.12.2022

Käsityöaktivismi

Taitoliitto ja KSL-opintokeskus kokoavat käsityöaktivismiteoksia ilmaisemaan, mitä käsityöaktivismi on tässä ajassa ja millaisia näkemyksiä tekijöillä on käsityöaktivismista. Teoksia on haettu avoimella haulla ja näyttely on jurytetty.