Tekemisen iloa -käsityömallisto

Metsälampi ryijytyyny ja huopa.

Käsityö ja design kohtaavat moderneissa sisustustuotteissa

Tekemisen iloa -kurssimallisto on Taitojärjestön oma, vuosittain uudistuva, trendikäs, monipuolinen ja itse tekemiseen innostava käsityön mallisto. Malliston suunnittelijoina ovat jo usean vuoden ajan toimineet käsityön ja kotimaisen muotoilun huippunimet. Tekemisen iloa -kurssimallit täydentyvät joka vuosi. Tekemisen iloa -kurssituotteiden ideana on, että kuka tahansa voi tehdä kotiinsa huippusuunnittelijan suunnitteleman designtuotteen valmistamalla sen itse.

Tekemisen iloa -käsityötuotteita voit tehdä taitokeskusten kursseilla ja osaa voit ostaa taitokeskuksista myös tarvikepaketteina.

Rae purnukka, savi ja virkkaus yhdistetty.

Saviset sisustusruukut

2022 yhtenä kurssiuutuutena ovat saviset sisustusruukut. Taito Etelä-Suomen suunnittelijaopettaja Anna Siekkinen toi kansainvälisten tuulten ja trendin tuulahduksen taitoyhdistysten kurssimalliksi yhdistäen savimuotoilun, punonnan ja virkkauksen kauniissa sisustusruukuissa. Mallit muuntautuvat asiakkaan omiin toiveväreihin ja ideamalleissa on kolme erilaista tuotetta, ihana Tikku-amppeli, laakea ommelreunainen Tikku-vati ja pienet suloiset Rae-purnukat, joiden kansi tehdään virkkaamalla.

Tikku-amppeli, Tekemisen iloa kurssikäsityö.

Tikku-amppeli, malli Anna Siekkinen.

Yläkuvassa Metsälampi-ryijytyyny ja -huopa.
Tekstiilisuunnittelija Suvi Kankkosen Metsälampi-huopa ja ryijytyyny, jonka voi kutoa myös seinätekstiiliksi, hehkuvat metsän syviä sävyjä. Ne kertovat suomalaisesta metsästä, joka on rauhallinen ja voimaa antava. Sen keskellä voit hengittää ja rentoutua.
”Ryijyssä on jotain maagista, lämmintä ja jotain hyvin suomalaista. Halusin suunnitella Taitojärjestölle oman ryijymallin, jotta jokainen pääsisi kokeilemaan tätä ihanaa, rentouttavaa tekniikkaa”, Suvi kertoo.

Kotimetsä-tyyny ja Siimes-matto

Syksyn 2021 Tekemisen iloa -sisustusmallisto kutsui kutomaan kangaspuilla ja kokeilemaan tuftausta: Outi Santaniemen suunnittelema Siimes-matto ja Karoliina Erkinjuntin suunnittelema Kotimetsä-tyyny.

Kotimetsä tuftattu tyyny ja Siimes matto, Tekemisen iloa -käsityömallisto.
Hyrrä ja Pyörre varjostimet, Tekemisen iloa käsityömallisto.

Hyrrä- ja Pyörre-varjostimet

Tiia Eronen suunnitteli Tekemisen iloa -käsityömallistoon Hyrrä- ja Pyörre-valaisimet. Varjostin punotaan käsin.

Nuotta-verkkokassi

Marianne Huotari / STUDIOsmoo on suunnitellut Taitojärjestön Tekemisen iloa -kurssimallistoon ekologisen ja kauniin verkkokassin, joka valmistetaan ihanista luonnonmateriaaleista. Lankana käytetään pellavaa ja sangat ovat tukevaa parkkinahkaa.

Tiivis pohja tukee kassia ja verkkosolmuilla toteutettu kassi on myös kaunis säilytysesine kotona, silloin kun se ei kulje mukana kauppareissussa tai kesäretkellä. Kaunista kassia ei tarvitse kotona piilottaa kaappiin vaan sen voi jättää huoletta esille. Monikäyttöinen ja kevyt kassi sopii niin rannalle tai lomalle kuin kesälaukuksi kaupunkiinkin.

Nuotta-verkkokassi, Tekemisen iloa käsityömallisto.