Käsityöjuttu

Roosa nauha -käsityöt yhdistävät käsityön ilon ja tärkeän syöpätutkimuksen tukemisen

15.09.2022 | Ajankohtaista, Käsityöjuttuja

Roosa nauha -kampanja on hieno menestystarina, jossa Taitojärjestö on omalta osaltaan mukana jo kymmenettä kertaa. Innokkaat neulojat ovat tukeneet kotimaista syöpätutkimusta näiden vuosien aikana jo 113 237 eurolla. 

Syksyn Roosa nauha -kampanja käynnistyy 22.9.2022 ja hehkuvat langat sekä uusi Roosa nauha -neulelehti odottavat Taito Shopeissa ja taitokeskuksissa käsityön tekijöitä. Taitojärjestö lahjoittaa jokaisesta myydystä tuotteesta osuuden Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen.  Roosa nauha -tuotteen ostaminen on konkreettinen teko syöpään sairastuneen tukemiseksi. Lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö tukee syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään sekä rahoittaa syöpätutkimusta, jotta kenenkään ei enää tarvitsisi menehtyä syöpään.  Yhteistyö Syöpäsäätiön kanssa sopii hyvin Taitojärjestön kestävää kehitystä ja vastuullista kuluttamista toteuttaviin arvoihin.  

Roosa nauha käsityötuotteet 2022

Kampanjaan ilmestyy kymmenes Roosa nauha -neulelehti, johon on suunniteltu uusia malleja, mutta lisätty mukaan myös muutamia suosikkeja vuosien varrelta. Mallien värikirjo ei ole pelkkää vaaleanpunaista, vaan neuleet on suunniteltu ajan trendien sävyissä ja Roosa nauha -langoista jokainen käsityön tekijä voi valita omat suosikkivärinsä.

Roosa nauha -mallistossa on 19 kaunista neulemallia, joita voit toteuttaa kampanjaan kuuluvilla langoilla. Tuotteet ovat myynnissä loka-marraskuun ajan. Roosa-tuotteita myydään taitokeskuksissa ja Taito Shopeissa sekä verkkokaupoissa taitoshop.fi ja taitopirkanmaa.fi.  

Roosa nauha -langat tuottaa Taito Pirkanmaa Oy. Lankavaihtoehtoina on paitoihin, lapasiin ja pipoihin soveltuva 100 % villainen Roosa nauha Pirkka-lanka, jonka materiaali on sama kuin klassikko Pirkka-langan. Toisena lankana on ohut kirjoneuleisiin ja sukkiin erinomaisesti sopiva vahvistettu Roosa nauha -sukkalanka (75 % villa, 25 % polyamidi). Kaikki Roosa nauha -langat värjätään Hämeenkyrössä ja jälkikäsitellään Tampereella Verkarannassa. Paksu Pirkka-lanka on alkuperältään norjalaista lampaanvillaa, joka kehrätään Norjassa. Taitojärjestö lahjoittaa jokaisesta tuotteen myyntihinnasta noin 10 % Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen.

Usein kuulemme Roosa nauha -käsitöiden olevan tärkeitä myös tekijälle joko omassa sairaudessa mielenvirkistäjänä tai läheisen tukena sairastuneelle. Kun kädet saavat mielekästä tekemistä voi paremmin ja jaksaa myös vaikeissa hetkissä löytää iloa ja valoa arkeen.

Roosa nauha neulelehti 2022

Roosa nauha -neulelehti 2022

Hinta 12,90 €
ja siitä 1,80 € lahjoitetaan Roosa nauha -keräykseen.

Roosa nauha villalanka

Roosa nauha -langat

Taito Pirkanmaan tuottaman Roosa nauha -villasukkalangan materiaali on 75 % villaa ja 25 % polyamidia (420 m/ 100 g, puikkosuositus 2,5). Langasta on myynnissä Roosa nauha -värikartta ja lankojen hinta on 9,90 € / 100 g.
Langan hinnasta 0,80 € lahjoitetaan Syöpäsäätiön keräykseen.

Paksumman Roosa nauha Pirkka-langan materiaali on 100 % villaa, hinta 6,90 €, josta 0,50 € lahjoitetaan keräykseen.  Paksun langan tex 285 x 2 ja  50 g kerässä on noin 85 m.
Roosa nauha paksu Pirkka 100 g vyyhtinä/ 175 m, hinta 10,90 €,
josta 1 € lahjoitetaan keräykseen.

Lohtu-kaarrokeneule

Lohtu-kaarrokeneule

Neuloosisko Laura Pajula ja Liisa Saarenmaa suunnittelivat Roosa nauha -keräykseen Lohtu-kaarrokeneuleen, jonka voit valmistaa valmiista tarvikepaketista ja jokaisesta myydystä paketista lahjoitetaan 10 euroa Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen. Lohtu-kaarrokeneuleen yhteisneulonta alkaa 28.10.

Tekemispaketti sisältää langat ja ohjeen Roosa nauha 2022 -kampanjaan kuuluvaan Lohtu-kaarrokeneuleeseen. Värivaihtoehtoina paidoissa on Roosa, joka hehkuu punaisen eri sävyissä tai Yö, jossa on metsän vihreitä sävyjä.

Yhteisneulonta toteutetaan ajalla 28.10.–14.11.2022 Facebook-ryhmässä Knit along with Taito E-P (KAL – yhteisneulonnat) https://www.facebook.com/groups/2517696575200619 . Voit neuloa Lohtu-neuleen omaan tahtiin tai yhdessä ryhmän mukana.

Tilaa tarvikepaketti
https://taitoep.fi/tuote/lohtu-kaarrokeneule-tekemispaketti/

Lankavalikoima ja kirjojen saatavuus voi vaihdella toimipisteittäin.

Roosa nauha -lankoja ja -neulelehteä myyvät  (valikoima voi vaihdella):

Taito Etelä-Pohjanmaa
Taito Etelä-Suomi
Taito Itä-Suomi / Kenkävero
Taito Keski-Pohjanmaa
Taito Keski-Suomi
Taito Lappi
Taito Pirkanmaa
Taito Pohjois-Karjala
Taito Pohjois-Pohjanmaa
Taito Satakunta / Taito Shop Pori
Taito Varsinais-Suomi / Taito Shop Turku sekä Salon ja Raision taitokeskukset
Taito Ylä-Savo toimipisteet
Taito Österbotten  / Loftet


Aikaisempien kausien Roosa nauha -neuleohjeita on myös nettisivullamme:
>> Nettiohjeet löydät taito.fi/tee-itse

Facebookin Roosa nauha -villasukka sivulla yleisö voi käydä lataamassa kuvia neulomistaan sukista tai vaikkapa kertoa kokemuksiaan kampanjasta. Myös aikaisempien vuosien kirjoneulekuvastoja on edelleen myynnissä.Taitojärjestö, Taito Pirkanmaa Oy ja Taito Shopit
www.taito.fi

Lankojen ja lehden verkkokaupat

roosa nauha logo

Lisätietoja:
Tuula Ruusumaa, Taito Pirkanmaa Oy, langantuottaja, tuula.ruusumaa@taitopirkanmaa.fi, puh. 050 680 18