Parsittu ja paikattu -näyttely 2021

Elina Helminen Rakkaimmat
Elina Helminen
RAKKAIMMAT

Rakkaimmat

Elina Helminen, 2019-2020
pellavaiset OTZ-kengät, liukuvärjätty helmilanka, puuvillainen sashiko-lanka, kierrätyskangastilkut

Kesäisin käytössä olleet rakkaat pellavatossut olivat haalistuneet ja varpaiden kohdalla oli jo melkein reikä. Elokuussa 2019 kirjoin meleeratulla langalla sashiko -pistoja tossuihin. Niistä tuli kuin uudet ja entistä rakkaammat.  Niinpä kesäkengät päätyivät jokapäiväiseen käyttöön töissä. Syksyn 2019 ja alkuvuoden 2020 aikana ne kuluivat puhki, niistä kohdista, missä kirjontaa ei vielä ollut. Korona lopetti työ ja kengät pääsivät pesukoneen kautta paikattavaksi uudelleen. Nyt ne saivat yllensä kierrätyskangastilkkuja ja lisää pistoja ja niistä tuli taas entistä rakkaammat!

Elina Helminen -Puhki saunottu
Elina Helminen
PUHKI SAUNOTTU
Elina Helminen
PUHKI SAUNOTTU

Puhkisaunottu

Elina Helminen, 2020
1990-luvulla kudottu pyyhe, rohdinpellava, puuvillapellava

Itse suunniteltu ja kudottu pellavainen, palttinainen, pyyhe- ja laudeliina sai jatkoaikaa sidospujotuksen – parsinnan avulla. Noin 30-vuotta vanha liina on ollut kovassa käytössä, on saunottu, löylytelty ja pesty pyyhettä. Loimi- ja kudelangat olivat hiipuneet sieltä täältä poikki ja lankojen värit haalistuneet. Sidospujotusparsinnalla laudeliina sai uutta väriä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia pintaansa.

Elina Helminen

Elina Helminen on Turun taitokeskuksessa työskentelevä käsityön erikoisneuvoja.

Innostuva tekijä, kokeilija ja käsityötaitojen opettaja. Värit, kudonta ja kirjonta ovat sydäntä lähellä. Elämän kerroksellisuus, muistot ja tarinat ovat tärkeä osa käsitöissäni.

elinahelminen64@gmail.com
IG @elinahelminen


Valokuvat Hilja Mustonen.