Nordic Craft Week

 

Nordic Craft Week 2022

Nordic Craft Week 27.8.–3.9.2022
Teema: Traditional knitted sweaters

Viikon teema on Traditional knitted sweaters ja saammekin viikon aikana makupaloja Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin käsityöjärjestöjen yhteistyöstä perinteisten ja perinteeseen pohjautuvien villapaitamallien kautta. Tapahtuma keskittyy Facebook-sivulle Nordic Craft Week, jossa jokainen maa jakaa yhden englanninkielisen neuleohjeen oman maan villapaitamalliin. Suomen ohjeena julkaistaan perinteinen Korsnäsin villapaita.

Islantilaiset kaarrokeneuleet ovat muutaman vuoden ajan olleet suuressa suosiossa myös meillä Suomessa. Islantilaisen lampaan villa sopii ominaisuuksiensa puolesta loistavasti ulkoiluvaatteeseen, paita pitää kosteutta ja tuulta. Islannista saadaankin aivan uusi kaarrokeneulemalli, josta löytyy kaksi eri väritystä. Viro julkaisee hyvin perinteisen Kihnun villapaidan ohjeen. Kaikki ohjeet julkaistaan englanniksi.

Ohjelmassa on myös neuletietoa ja webinaareja. Suomi ja Viro järjestävät yhteisen villapaitawebinaarin 30.8. klo 19. Tapahtumaan voi osallistua verkon välityksellä, linkki tulee sekä taito.fi sivulle että Nordic Craft Week Facebook-sivulle. Puhujina webinaarissa ovat käsityökulttuurin tutkija Marketta Luutonen ja neuletaiteilija Riina Tomberg.
Ota seurantaan Facebook-sivu Nordic Craft Week ja tule mukaan tutustumaan pohjoismaiseen neulekulttuuriin! Sivu on julkinen ja julkaisut voi lukea myös ilman omaa Facebook-tiliä. Ohjeiden linkit kootaan myös taito.fi sivulle.

 #nordiccraftweek

Follow in Facebook: https://www.facebook.com/nordiccraftweek/ 

In co-operation: