Tekemisen iloa -mallisto

Tekemisen iloa -mallisto

Käsityö ja design kohtaavat moderneissa sisustustuotteissa

Taitoyhdistysten kurssit ovat viime vuosina täyttyneet ihanan ja innostavan makramee-solmeilun tekijöistä. Makramee koki uuden tulemisen, kun Tekemisen iloa -kurssimalliston suunnittelijat, muotoilijat Elina Helenius ja Saara Renvall suunnittelivat modernin makramee-seinätekstiilin. Muotoilijakaksikon 2015 suunnittelema ensimmäinen kurssimallisto palkittiin Habitare-messuilla arvostetulla Toimittajien tusina huomionosoituksella. Nyt tämä suunnittelijapari on ideoinut jo kolmannen kurssimalliston taitoyhdistysten asiakkaiden käyttöön.

Tulevan syksyn kurssiohjelmassa on taas uutta ja innostavaa! Kodin sisustusta voi nyt täydentää tyylikkäillä  Labyrintti ja Sulka -seinätauluilla (yläkuva), jotka toimivat myös akustiikkaelementteinä. Kaunis pinta tehdään silkkinauhakirjontana reijitetylle puulevylle. Värivaihtoehtoja on lähes rajaton määrä ja Tekemisen iloa -malliston ideana onkin, että ammattisuunnittelijat ovat luoneet laadukkaan pohjaidea, jota toteuttaja jatkaa esimerkiksi soveltamalla väritystä omaan makuun ja kotiin parhaiten istuvaksi. Näin jokaisella on mahdollisuus toteuttaa designtuote itse!

Toinen uutuustuote on Nomparelli-tyyny, joka voidaan tehdä joko kangaspuissa kutoen tai kehyskudontatekniikalla. Silloin toteutus ei vaadi omia kangaspuita ja onnistuu pienemmissäkin tiloissa.

Tekemisen iloa -kurssimallit täydentyvät joka vuosi. Taitoyhdistysten kurssivalikoimassa tarjonta vaihtelee, monia malleja tehdään usean kurssikauden ajan ja suosittuja voidaan nostaa myös uudelleen ohjelmaan. Asiakkaat voivat esittää aina myös toiveita, jos joku kiinnostava malli ei vielä ole tämän syksyn kurssiohjelmassa, niin ehkäpä kevään kurssitarjotinta suunniteltaessa se nostetaan kärkeen. Tule mukaan kursseille ja innostu uusista ideoista ja malleista!

Tekemisen iloa -kurssimallisto on Taitojärjestön oma, vuosittain uudistuva, trendikäs, monipuolinen ja itse tekemiseen innostava käsityön mallisto. Tekemisen iloa -tuotteita voit tehdä taitokeskusten kursseilla ja osaa voit ostaa taitokeskuksista myös tarvikepaketteina.

Tervetuloa kursseille!
Kysy kurssiohjelmaa lähimmästä taitoyhdistyksestä.

Tutustu suunnittelijoihin

Elina Helenius ja Saara Renvall ovat helsinkiläisiä muotoilijoita. He toimivat laaja-alaisesti taiteen ja designin rajapinnassa muotoilun, tuotesuunnittelun ja opetuksen alueella.  Saaraa ja Elinaa yhdistää syvä kiinnostus käsillä tekemisen ja taiteen voimaan, sekä uteliaisuus materiaalien, muotojen ja värien sisimpään olemukseen. Molemmat muotoilijat luennoivat säännöllisesti Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. 

Kummankin muotoilijan töitä on esitelty laajasti alan kansainvälisissä näyttelyissä ja julkaisuissa. Saara Renvall on palkittu Vuoden Nuori muotoilija tittelillä vuonna 2010 ja Elina Helenius valittiin Vuoden 2012 Tekstiilitaiteilijaksi.
Työpari  on suunnitellut Taitojärjestölle Tekemisen Iloa 2015–2017 tuotemalliston, jonka tuotteita voi valmistaa taitokeskusten kursseilla ja osaa hankkia tarvikepaketteina.

Kuvat: Jonna Hietala, Harri Koskinen, Johanna Aydemir, Krista Keltanen ja Sami Perttilä.