Tekemisen iloa -käsityömallisto

Siimes-matto ja Kotimetsä-tyyny. Kuva Hilja Mustonen.

Käsityö ja design kohtaavat moderneissa sisustustuotteissa

Syksyn 2021 Tekemisen iloa -sisustusmallisto kutsuu kutomaan kangaspuilla ja kokeilemaan tuftausta. Ammattisuunnittelijoiden designmallit sopivat kauniisti yhteen ja väritystä voit soveltaa oman kodin sävyihin.

Tekemisen iloa -kurssimallisto on Taitojärjestön oma, vuosittain uudistuva, trendikäs, monipuolinen ja itse tekemiseen innostava käsityön mallisto. Malliston suunnittelijoina ovat jo usean vuoden ajan toimineet käsityön ja kotimaisen muotoilun huippunimet. Tekemisen iloa -kurssimallit täydentyvät joka vuosi. Tekemisen iloa -kurssituotteiden ideana on, että kuka tahansa voi tehdä kotiinsa huippusuunnittelijan suunnitteleman designtuotteen valmistamalla sen itse.

Tekemisen iloa -käsityötuotteita voit tehdä taitokeskusten kursseilla ja osaa voit ostaa taitokeskuksista myös tarvikepaketteina.

Taitojärjestön oma Tekemisen iloa -kurssituotteiden mallisto on saanut kaksi uutuutta: Outi Santaniemen suunnittelema Siimes-matto ja Karoliina Erkinjuntin suunnittelema Kotimetsä-tyyny. Näitä tekstiilejä pääset tekemään taitoyhdistysten kursseilla tulevan syksyn ja talven aikana. Tekemisen iloa -malliston suunnittelijoina toimivat tekstiilisuunnittelun ja muotoilun ammattilaiset, tällä kertaa molemmat työskentelevät myös taitoyhdistyksessä suunnittelutyön tehdessään.

>>LUE LISÄÄ SYKSYN 2021 TEKEMISEN ILOA -MALLEISTA JA TUTUSTU SUUNNITTELIJOIHIN.

Tervetuloa kursseille!
Kysy kurssiohjelmaa lähimmästä taitoyhdistyksestä.

Syksyn 2020 kurssimallistoon Tiia Eronen suunnitteli Hyrrä- ja Pyörre-valaisimet. Varjostin punotaan käsin ja kursseja järjestetään taitoyhdistyksissä eri puolilla Suomea.
Toinen Tekemisen iloa -mallistoon suunniteltu uusi tuote on  Marianne Huotarin Sarastus-matto.

 

Nuotta-verkkokassi

 

Marianne Huotari / STUDIOsmoo suunnitteli kevään 2019 uutuustuotteeksi Taitojärjestön Tekemisen iloa -kurssimallistoon ekologisen ja kauniin verkkokassin, joka valmistetaan ihanista luonnonmateriaaleista. Lankana käytetään pellavaa ja sangat ovat tukevaa parkkinahkaa.

Tiivis pohja tukee kassia ja verkkosolmuilla toteutettu kassi on myös kaunis säilytysesine kotona, silloin kun se ei kulje mukana kauppareissussa tai kesäretkellä. Kaunista kassia ei tarvitse kotona piilottaa kaappiin vaan sen voi jättää huoletta esille.  Monikäyttöinen ja kevyt kassi sopii niin rannalle tai lomalle kuin kesälaukuksi kaupunkiinkin.

 

 

Terho-säilytin
Suunnittelija  STUDIO smoo, Marianne Huotari

Bahia-matto
Badi-tyyny
Suunnittelija Tiia Eronen

Raita-varjostin
Suunnittelija Katriina Nuutinen

Tekemisen iloa mallistoa 2015-2017, suunnittelijat Elina Helenius ja Saara Renvall: