Tekemisen iloa -käsityömallisto

Käsityö ja design kohtaavat moderneissa sisustustuotteissa

Tekemisen iloa -kurssimallisto on Taitojärjestön oma, vuosittain uudistuva, trendikäs, monipuolinen ja itse tekemiseen innostava käsityön mallisto. Malliston suunnittelijoina ovat jo usean vuoden ajan toimineet käsityön ja kotimaisen muotoilun huippunimet. Tekemisen iloa -kurssimallit täydentyvät joka vuosi. Tekemisen iloa -kurssituotteiden ideana on, että kuka tahansa voi tehdä kotiinsa huippusuunnittelijan suunnitteleman designtuotteen valmistamalla sen itse. Tekemisen iloa -malliston suunnittelijoina toimivat tekstiilisuunnittelun ja muotoilun ammattilaiset.

Tekemisen iloa -käsityötuotteita voit tehdä taitokeskusten kursseilla ja osaa voit ostaa taitokeskuksista myös tarvikepaketteina.

Metsälampi-ryijytyyny ja huopa

Tekstiilisuunnittelija Suvi Kankkosen Metsälampi-huopa ja ryijytyyny, jonka voi kutoa myös seinätekstiiliksi, hehkuvat metsän syviä sävyjä. Ne kertovat suomalaisesta metsästä, joka on rauhallinen ja voimaa antava. Sen keskellä voit hengittää ja rentoutua.
”Ryijyssä on jotain maagista, lämmintä ja jotain hyvin suomalaista. Halusin suunnitella Taitojärjestölle oman ryijymallin, jotta jokainen pääsisi kokeilemaan tätä ihanaa, rentouttavaa tekniikkaa”, Suvi kertoo.
Metsälampi-tekstiilien värimaailma on poimittu metsän yksityiskohdista: vanamojen hempeää vaaleanpunaista, metsälammen pinnan ja neulasten sävyjä. Syvä vihreä viestii puissa humisevaa tuulta ja hiljaisuutta. Kutomalla itsellesi muhkean ja ylellisen huovan tai ryijyn voit pujahtaa mielessäsi suomalaiseen metsään myös omassa kodissasi.

”Metsälampi-ryijyyn on käytetty värejä rajoitetusti, jotta sen tekeminen olisi helppoa. Kuitenkin sen pinnassa on kevyitä sävyliukumia, että myös niiden tekeminen tulisi tutuksi.”
Näin ammattisuunnittelija madaltaa aloittelijallekin kynnystä käsityön ääreen ja samalla tutustuttaa kuitenkin käsityötekniikan monipuolisiin mahdollisuuksiin.

Rae purnukka Tekemisen iloa käsityömalli Taitoliitto

2022 yhtenä kurssiuutuutena ovat saviset sisustusruukut. Taito Etelä-Suomen suunnittelijaopettaja Anna Siekkinen toi kansainvälisten tuulten ja trendin tuulahduksen taitoyhdistysten kurssimalliksi yhdistäen savimuotoilun, punonnan ja virkkauksen kauniissa sisustusruukuissa. Mallit muuntautuvat asiakkaan omiin toiveväreihin ja ideamalleissa on kolme erilaista tuotetta, ihana Tikku-amppeli, laakea ommelreunainen Tikku-vati ja pienet suloiset Rae-purnukat, joiden kansi tehdään virkkaamalla.

"Käsitöiden tekemisessä minua innostavat erityisesti värit ja materiaalit: luonnonmateriaalit villasta nahkaan ja saveen maanläheisissä tai murretuissa väreissä ovat suosikkejani. Ne ovat ajattomia, kestäviä ja laadukkaita. Muotokieleni on pelkistetty ja klassinen", Anna kertoo mallistostaan.

Tervetuloa kursseille!
Kysy kurssiohjelmaa lähimmästä taitoyhdistyksestä.

Tikku vati Tekemisen iloa mallisto TaitoliittoTikku-vati, malli Anna Siekkinen, kuva Hilja Mustonen.

 

Tikku-amppeli, Tekemisen iloa mallisto TaitoliittoTikku-amppeli, malli Anna Siekkinen, kuva Hilja Mustonen.

Siimes-matto ja Kotimetsä-tyyny. Kuva Hilja Mustonen.

Syksyn 2021 Tekemisen iloa -sisustusmallisto kutsui kutomaan kangaspuilla ja kokeilemaan tuftausta. Ammattisuunnittelijoiden designmallit sopivat kauniisti yhteen ja väritystä voit soveltaa oman kodin sävyihin. Taitojärjestön oma Tekemisen iloa -kurssituotteiden mallisto sai syksyllä 2021 kaksi uutuutta: Outi Santaniemen suunnittelema Siimes-matto ja Karoliina Erkinjuntin suunnittelema Kotimetsä-tyyny.

>>LUE LISÄÄ SYKSYN 2021 TEKEMISEN ILOA -MALLEISTA JA TUTUSTU SUUNNITTELIJOIHIN.

>LUE LISÄÄ SYKSYN 2021 TEKEMISEN ILOA -MALLEISTA JA TUTUSTU SUUNNITTELIJOIHIN.


 

Syksyn 2020 kurssimallistoon Tiia Eronen suunnitteli Hyrrä- ja Pyörre-valaisimet. Varjostin punotaan käsin ja kursseja järjestetään taitoyhdistyksissä eri puolilla Suomea.
Toinen Tekemisen iloa -mallistoon suunniteltu uusi tuote on  Marianne Huotarin Sarastus-matto.

 

Nuotta-verkkokassi

 

Marianne Huotari / STUDIOsmoo suunnitteli kevään 2019 uutuustuotteeksi Taitojärjestön Tekemisen iloa -kurssimallistoon ekologisen ja kauniin verkkokassin, joka valmistetaan ihanista luonnonmateriaaleista. Lankana käytetään pellavaa ja sangat ovat tukevaa parkkinahkaa.

Tiivis pohja tukee kassia ja verkkosolmuilla toteutettu kassi on myös kaunis säilytysesine kotona, silloin kun se ei kulje mukana kauppareissussa tai kesäretkellä. Kaunista kassia ei tarvitse kotona piilottaa kaappiin vaan sen voi jättää huoletta esille.  Monikäyttöinen ja kevyt kassi sopii niin rannalle tai lomalle kuin kesälaukuksi kaupunkiinkin.

 

 

Terho-säilytin
Suunnittelija  STUDIO smoo, Marianne Huotari

Bahia-matto
Badi-tyyny
Suunnittelija Tiia Eronen

Raita-varjostin
Suunnittelija Katriina Nuutinen

Tekemisen iloa mallistoa 2015-2017, suunnittelijat Elina Helenius ja Saara Renvall: