Käsityöjuttu

Avoin haku Käsityöaktivismi-näyttelyyn

13.06.2022 | Ajankohtaista, Käsityöjuttuja

Taitoliitto ja KSL-opintokeskus hakevat käsityöaktivismiteoksia näyttelyyn, joka esittelee, mitä käsityöaktivismi on tässä ajassa ja millaisia näkemyksiä tekijöillä on käsityöaktivismista. Näyttelyyn toivotaan uskaltavia, kokeilevia ja ajankohtaisia käsitöitä tekijöilleen tärkeistä aiheista. Näyttelyyn osallistuvat voivat toteuttaa teokset haluamallaan tekniikalla, perinteisesti, perinnettä uusien tai uutta teknologiaa soveltaen.  Etsimme teoksia, jotka ovat valmistuneet vuosina 2020–2022 ja sisältävät omaa elämää tai yhteiskunnallista aihetta käsittelevää käsityöaktivismia. 

Käsityöaktivismi-näyttelyssä esitellään tämänhetkistä käsityöaktivismia Suomessa ja tehdään näkyväksi käsityön mahdollisuuksia ottaa yhteiskunnallisesti kantaa. 

Tutustu käsityöaktivismiin perehtymällä Käsityöaktivismi! -julkaisuun.

>> Information in English

Näyttelyhaku ja ohjeet

Näyttelyn juryttävät muotoilija ja Taitoliiton kehittämispäällikkö Kikka Jelisejeff, käsityöaktivisti ja taiteilija Linnea Saarits ja KSL-opintokeskuksen kulttuurituottaja ja taidekasvattaja Riina Näsi. 
 
Teosten valinnassa arvostetaan: 

  • omaperäistä teeman tulkintaa 
  • kannanottoa henkilökohtaiseen tai yhteiskunnalliseen asiaan 
  • monenlaisia ääniä nostavia näkökulmia sekä ilmaisuvoimaista toteutusta. 

Näyttelypaikat:
CraftCorner, Taito Galleria, Helsinki 10.11.–31.12.2022 
Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan navetta, Seinäjoki 13.1.–1.4.2023 
Suomen käsityön museo, Näytönpaikka, Jyväskylä 3.5.–25.6.2023  (osa teoksista)

Näyttelyyn osallistujille ilmoitetaan näyttelyjen määrä hyväksymiskirjeen yhteydessä. 
 

Käsityöaktivismi-näyttelyn tuottavat Taitoliitto ja KSL-opintokeskus. Näyttelyyn haetaan verkkolomakkeella. Teokset näyttelyyn valitaan lähetettyjen teoskuvien tai luonnosten ja kirjallisten esittelyiden perusteella. 
Näyttelyyn hakuaika on 13.6.–2.9.2022 ja haku tehdään anonyymisti. Teokset valitaan viikolla 37. Näyttelyyn valituille tekijöille/työryhmille ilmoitetaan päätöksestä viimeistään viikolla 39. Jokainen tekijä voi ehdottaa näyttelyyn enintään kolmea (3) teosta. Teosten tulee olla vuonna 2020 tai sen jälkeen valmistuneita.  

Näyttelykorvaus 

Näyttelyyn valituista teoksista maksamme 100 € suuruisen näyttelykorvauksen tekijälle à näyttely.  

 


Kustannukset

KSL-opintokeskus korvaa mahdolliset teosten toimittamiseen liittyvät postituskulut. Pääkaupunkiseudulla sijaitsevat teokset toivotaan ensisijaisesti toimitettavan itse Craft Corneriin. Taitoliitto ja KSL-opintokeskus vastaa teosten kuljetuksesta Taide- ja kulttuurikeskus Navettaan ja Jyväskylän Käsityönmuseoon. KSL-opintokeskus vastaa teosten postituksesta osallistujille näyttelyjen jälkeen. 

Näyttelyehdot

 KSL-opintokeskus vastaa teosten vakuuttamisesta ripustuksen, purun ja näyttelyn ajan. Teoksia on mahdollista myydä näyttelyssä. Kiinnostuneet ostajat voivat olla yhteydessä suoraan taiteilijaan näyttelytilojen henkilökunnalle jätettyjen yhteystietojen (sähköposti) kautta. Tekijän on mahdollista itse vakuuttaa teokset kuljetusten ajaksi. 

Hakeminen ja hakuaika

Hakemukset tehdään alla olevan linkin lomakkeella. Näyttelyhaku ja valinnat tehdään anonyymia hakua käyttäen. Juryttäjät eivät näe hakijoiden nimiä tai yhteystietoja. 
 
1.    Täytä hakulomake ja teosehdotukset 

2.    Lisää kuvaliitteeksi max 3 kuvaa. Nimeä tiedostonimet teoksen nimillä. Laita mukaan tiedot teoksen nimi, teosten koosta, materiaalit ja tekniikka. 

Jos linkki ei aukea, löydät lomakkeen täältä https://link.webropolsurveys.com/S/FD425677A2C926D4


LISÄTIETOJA: 

Kikka Jelisejeff 
Taitoliitto 
040-7523662 
kikka.jelisejeff@taito.fi   
 
Riina Näsi 
KSL-opintokeskus 
040-7788180 
riina.nasi@ksl.fi