Oletko aikeissa ryhtyä käsityöalan yrittäjäksi tai onko sinulla idea uudeksi tuotteeksi?

Taito yrityslaboratorio tarjoaa maksuttoman messuosallistumisen tulevaisuuden käsityöyrittäjille

 

Taitoliitto ja Tampereen Messut Oy tuovat nyt toisen kerran Suomen Kädentaidot -messuille Taito yrityslaboratorio-osaston. Taito yrityslaboratoriossa alan yrittäjyyttä pohtivilla on loistava tilaisuus testata uusia käsityöalan tuotteita, konsepteja tai toimintatapoja suoraan kuluttajilla. Taito yrityslaboratorio -osastolle valitut voivat myydä osastolla tuotteitaan, kerätä asiakaspalautetta tai vaikkapa osallistaa messukävijöitä tuotteiden jatkokehittelyyn. Lisäksi osastolla mukana olo tarjoaa oivan tilaisuuden hankkia kokemusta messuille osallistumisesta ja tutustua muihin samassa tilanteessa oleviin yrittäjiin.

Pirjo Lakkapää ”Yritykseni Pinjo design syntyi opiskeluaikana – oli valtava tarve päästä toteuttamaan itseäni. Inspiraation koruihin tarjoaa ihmiset, yhteisö, yhdessä tekeminen ja ystävyys, kohtaamiset kokoaa tarinat, tahto elää ja olla käsityön keskellä, muiden käsillätekijöiden joukossa tuo yritykselle sielun, kotimaisuus ja kierrätetyn jalometallin käyttäminen määrittää arvoja, näillä eväillä luodaan jotain ainutlaatuista, pysyvää ja laadukasta.

Taito-yrityslaboratorio toimi mahtavana vauhdittajana yrityksen kehittämisessä. Kun oli tietty päivämäärä, jolloin kaiken piti olla valmiina, tuli asioita tehtyä. Kaikki oli vielä niin alussa, että tekemistä riitti. Oli upeaa saada työskennellä ammattilaisten keskuudessa, juttuttaa muita yrittäjiä ja jakaa kokemuksia.

Tärkeintä antia oli tietenkin kohtaamiset asiakkaiden kanssa. Sain runsaasti palautetta sekä suullisesti, että järjestämäni palautekyselyn kautta. Olen valtavan kiitollinen tästä kokemuksesta.”

Pirjo Lakkapää, Pinjo Design, mukana syksyn 2021 Taito-yrityslaboratoriossa.

 

Suomen Kädentaitojen tarjoamalle ja Taitoliiton kuratoimalle, maksuttomalle messuosastolle voivat hakea mukaan yrittäjäksi aikovat sekä jo toiminnassa olevat yritykset, jotka haluavat testata uusia tuotteitaan, uusia toimintatapoja tai muita innovaatioita.

Haku Taito yrityslaboratorioon alkaa on auki 14.8.2022 asti. Valituille ilmoitetaan valinnasta viikolla 36.

Mitä tarjoamme:

 • Valituille osallistujille tarjotaan maksuton messuosasto Taito yrityslaboratorio -osastolta Suomen Kädentaidot -messujen A-hallista 18.–20.11.2022.
 • Messuosasto on 3 yrityksen yhteisosasto, mutta jokainen osallistuja erottuu omana toimijana Taito yrityslaboratorio osaston alla.
 • Yhteisosastolle valitut toimijat saavat näkyvyyttä Suomen Kädentaidot -messujen nettisivuilla ja somekanavissa.
 • Toimija saa halutessaan myydä tuotteita ja palveluita yhteisosastolla.
 • Messuosasto sisältää mustat seinät (korkeus 2,5 m), sähköpistokkeen, spottivaloja, otsalaudan, pyöreän esittelypöydän ja messumaton. 


Mitä odotamme sinulta:

 • Läsnäoloa paikan päällä messuosastolla 18.–20.11.2022.
 • Osallistut oman osastosi rakentamiseen (kalustus ja tuotteiden asettelu) 17.11.2022 ja purkamiseen illalla 20.11.2022.
 • Toimitat meille markkinointitekstiä toiminnastasi ja julkaisuvapaan valokuvan 30.9. mennessä.
 • Olet halukas esittelemään toimintaasi median edustajille.


Mitä emme tarjoa:

 • Messujärjestäjä tarjoaa osastopaikan rakenteineen, mutta ei vastaa muista kuluista.
 • Yrittäjä vastaa itse syntyvistä matka-, ruokailu- ja majoituskuluista sekä kuluista, jotka aiheutuvat tuotteiden toimittamisesta messupaikalle ja sieltä pois. Tampereen Messut Oy tai Taitoliitto ei vakuuta tuotteitasi.

Kuka voi hakea:

 • Voit olla aloitteleva yrittäjä, opiskelija tai jo yrittäjänä toimiva, mutta sinulla on uusi tuote tai uusi toimintakonsepti.


Miten voit hakea:

 • Täytä ohessa oleva lomake ja lähetä se meille Taitoliittoon.
 • Haku on auki 14.8.2022 asti.
 • Valituille ilmoitetaan valinnasta viikolla 36. Myös ei valitut saavat tiedon, jos heitä ei ole valittu.

 

TÄYTÄ HAKEMUS TAITO YRITYSLABORATORIO -OSASTOLLE 

Taitoliitto logo            Suomen kädentaidot logo