Molla Mills for Taito ja koukuttava virkkaus

Molla Mills ja suunnittelemansa virkkasmallit Jono-matto ja Palakas-tyyny,

Virkkuukoukku ja ihanan värisiä lankoja! Siinä tarvikkeet, kun tänä syksynä taitokeskusten virkkauskursseilla otetaan virkkausniksit haltuun Molla Millsin suunnittelemien virkkausmallien matkassa.

Molla Mills on käsityökirjailija ja lukuisten ihanien virkkausideoiden tuottaja, joka kiertää eri puolilla maailmaa opettamassa virkkauskursseilla. Mollan virkkausmalleissa leikitellään väreillä ja muodoilla, tänä syksynä väriä ei siis puutu myöskään taitokeskusten kursseilta.

”Taitoliitolle suunnittelemani virkkuumallit ovat moneen sisustukseen sopivia, haastavia, mutta koukuttavia käsitöitä, joita voit muuntaa omaan tyyliin ja kodin väreihin sopiviksi. Virkatussa Jono-matossa on ihana pinta, joka tuntuu varpaissa, kun matolla kävelee”, kertoo Molla.

”Virkkauskursseille kannattaa lähteä jo siitä syystä, että käsityön tekeminen yhdessä on terapeuttista ja hauskaa!”

Molla Mills

Iso projekti palkitsee, pieniä paloja voi virkata missä vaan


”Matto on iso ja haastava monen päivän työ, mutta alkuun pääsyn jälkeen virkkaamista ei malta lopettaa!”, naurahtaa Molla, jonka virkkaama mallikappale on yli 2,5 metriä pitkä. Maton voi virkata myös lyhyenä versiona, kynnysmattomittainen työ valmistuu jo yhden päivän aikana.

”Palakas-tyynyn ihanuus on sen virkkaustapa; voit virkata pieniä palasia vaikka työmatkalla tai kaupan kassajonossa”. Yksi pala valmistuu hetkessä, iso pinta kootaan vasta lopuksi tehostevärisellä yhdistävällä virkkauksella. Syksyn virkattujen Tekemisen iloa -kurssimallien väreissä mennään aikamatkalle 1960-luvulle. Kuosien inspiraationa Molla kertoo olleen OP-taiteen sekä yksinkertaiset, graafiset muodot; pallot, laatikot ja viivat. Jono-maton rytmikäs kuosi sopii moneen eri tilaan, ja sen voi virkata omaan tilaan sopivassa koossa kuvioraportin kokoa muuntaen.

Palakas-tyyny virkkausmalli, oranssi-valkoisia ympyröitä ja neliöita.

Palakas-tyynyn hauskuus piilee palaleikissä. ”Pyörittele palasia ja testaile, mikä kuosimuunnelma on sopivin”, vinkkaa Molla

Mollan vinkki virkkaajalle: päättele langanpäät samantien!

Virkaustrendejä muualta


Maailmaa kiertäneeltä virkkaajalta kannattaa toki udella, mitä virkkuumaailmaan kuuluu muualla maailmassa? ”Eri maissa virkataan kaikkea käytännöllistä, kuten meillä Suomessakin, mutta suurin ero on väreissä ja koristeluissa. Suomessa värien käyttö on hillittyä ja kuosit selkeitä ja suunnitelmallisia, usein työt virkataan yksivärisinä. Lämpimissä maissa värit ovat kirkkaita ja kuosit villejä. Isoäidinneliöt ja erilaiset koristeelliset pitsit ovat myös yhä suosiossa, etenkin Brasiliassa, mutta eteläisessä Amerikassa virkataan myös paljon erilaisia pukineita. Laukut ja asusteet, kuten huivit, ovat suosituimpia virkkaustöitä ympäri maapallon”, Molla kertoilee virkkuutrendeistä maailmalla.

Mollan suunnittelemaa Jono-mattoa ja Palakas-tyynyä pääsee tulevan syksyn aikana opettelemaan monien taitokeskusten kursseilla. Kurssilla oppii samalla käytännöllisiä vinkkejä kirjovirkkaukseen. Molla innostaa kokeilemaan omia värityksiä ja soveltamaan kuoseja myös muihin virkkauksiin, vaikka kasseihin.

Jono-maton ja Palakas-tyynyn malleja virkanneet voivat jakaa kuvia omista töistään somessa #mollamillsfortaito tunnisteella. Tervetuloa virkkauskursseille!

Molla Mills ja suunnittelemansa Jono-matto sekä Palakas-tyyny portailla.

Kuvat Kapina Oy. Teksti Johanna Aydemir & Molla Mills.