Veera Jussila palkittiin Käsityögaalassa Vuoden 2022 käsityöpersoonana

Veera Jussila Käsityökekkerit-yrittäjä ja bloggaaja

Veera Jussila tunnetaan Käsityökekkerit brändistään ja hän onkin jo pitkään toiminut käsityöalan yrittäjänä niin käsityöohjeiden, somesisällön kuin opetuksen ja ohjauksenkin puolella. Uusin aluevaltaus on Käsityökuiskaajat-podcast, jonka ensimmäinen jakso julkaistiin kuluneella viikolla. Podcastia Veera tekee yhteistyössä Kototeko-blogin Sanna Suonpään kanssa.

Vuoden käsityöpersoonan 2022 valitsivat yhteistyössä käsityöalan kotimaiset lehdet Taito ja Kotiliesi käsityö. Valintakriteereissä mainitaan, että Veera on positiivinen esikuva käsityön ystäville ja että hänen tekemisessään kestävä kehitys ja ekologisuus näkyvät kautta linjan.

Mitä ajatuksia syntyi, kun kuulit ensimmäisen kerran, että tulossa on Käsityöalan oma gaala?

”On todella ihanaa, että käsityöala sai lopulta oman gaalan ja juhlan, käsityön tekeminen ei nouse muissa vaikuttajagaaloissa esiin”, Veera muistelee tuntemuksia alkukesästä, kun Käsityögaalasta uutisoitiin ensimmäisen kerran.

Kaikkea voi kokeilla, mutta kaikkea ei tarvitse heti osata.

Veera Jussila.

Oma palkinto oli iloinen yllätys. ”Tuntuu hyvältä kokea, että omalla tekemisellä on merkitystä myös muille”, Veera pohtii. ”Vuosien mittaan omaan tekemiseen on tullut rentoutta, olen huomannut, että kaikkea voi kokeilla, mutta kaikkea ei tarvitse heti osata. Käsityössä pieni armollisuus itseä kohtaan on todella tärkeää. Minulle tärkeää on, että saan aikaiseksi käyttötuotteita ja sitä kautta käsityö on aidoksi hyödyksi. Kuitenkin oppimiseen joutuu välillä tekemään töitä.”

Omasta tekemisestä iloa monelle

Veera kertoo, että esimerkiksi tuore podcast on toivottavasti hyödyksi koko alalle. Käsityöyrittäjänä hän kannustaa alan toimijoita verkostoitumaan ja yhdistämään voimavarat. ”Iloitsen siitä, kun välillä voin ostaa palvelua joltain toiselta käsityöläiseltä, joka on asiassa taitavampi tai osaavampi kuin minä. Ei kaikkea tarvitse tehdä itse”, Veera muistuttaa.

Käsityöalan yrittäjälle, jolle käsityöt ovat myös rakas vapaa-ajan harrastus on työn ja vapaa-ajan erottaminen välillä vaikeaa. ”Kovin paljon en ehdi nykyään tehdä vain ihan omaksi iloksi, mutta koitan kuitenkin senkin pitää aina osana elämää, vaikka lomalla”.

Vuoden käsityöpersoona 2022
VEERA JUSSILA

muotoilija, Käsityökekkerit.fi yrittäjä, Hämeenlinna
https://kasityokekkerit.fi/
IG @kasityokekkerit

Palkinnon saaja on aktiivinen ja monipuolinen käsityöalan vaikuttaja. Persoonallaan hän innostaa ja on positiivinen esikuva käsityön ystäville. Käsityöyrittäjänä hän on luovasti kehittänyt tapoja toimia alan yrittäjänä tässä ajassa. Kestävä kehitys ja ekologiset valinnat ovat vahvasti läsnä hänen tekemisessään. Yhteisöllisyys ja osallistaminen ovat hänelle tärkeitä ja on hän upeasti onnistunut edistämään näitä arvoja liiketoiminnan rinnalla

Vuoden käsityöpersoona 2022 -tunnustus jaettiin Käsityögaalassa 17.9.2022.

Valinnan tekivät yhteistyössä käsityölehdet Taito ja Kotiliesi käsityö.


Teksti Johanna Aydemir.
Kuvat Veera Jussila.

TÄGIT: