Greger Grönholmin ITE-taidetta Saloon

Aika 13.02.2024 klo 10:00 – 06.04.2024 klo 15:00
Sijainti Salon taitokeskus, Kompuuki, Rummunlyöjänkatu 2, Sinisen talon lisäsiipi, 24100 Salo
Järjestäjä Taito Varsinais-Suomi ry
Kuvassa punk-solisti ja ITE-taiteilija Greger Grönholmin teoksia.

Salon taitokeskuksen galleriatila Kompuukin näyttelyvuoden aloittaa karjaalainen ITE-taiteilja, punk-muusikko ja luonnonsuojelija Greger Grönholm (synt. 1970). Grönholmin yltäkylläiset ja puhuttelevat teokset ovat jatkumoa lapsesta lähtien syntyneestä palosta piirtää ja sisäsyntyisestä halusta elää marginaalissa.

-Mutkikas tie on minun tieni. Joskus sillä tiellä sattuu haavereita ja sen tien hinta on tyytyä vaatimattomaan elämään. En voisi kuitenkaan elää millään muulla tapaa, Grönholm toteaa tyytyväisenä.

Grönholmin arki koostuu paitsi maanisesta kuvataiteen tekemisestä, myös toimimisesta neljässä eri bändissä, joista punk-yhtye Loine on pitkäikäisin. Kesät Grönholm toimii luonnonhoitajana Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Suomen jaostossa.

Nyt avautuva näyttely on Grönholmin ensimmäinen Salossa ja koko Varsinais-Suomessa. Aiemmien hänen taidettaan on nähty lähinnä Etelä-Suomen alueella.

 

Näyttelyn avajaiset 

Tiistaina 13.2. klo 14

Tervetuloa!

 

Lue Veli Granön artikkeli taiteilijasta täältä:

https://msl.fi/itetaide/greger-gronholmin-taide-on-esimerkki-suomalaisen-nykykansantaiteen-ite-taiteen-muuttumisesta-kansainvalisten-kulttuurivirtausten-keskella/

 

Tutustu myös tuoreeseen ITE-Uusimaa kartoitukseen täältä:

https://msl.fi/itetaide/kartoitukset/ite-uusimaaseutu/