Iloa ikäihmisille hypistelymyhveista

Aika 15.08.2024 klo 11:00 – 20:00
Sijainti Taito Shop Oulu / Taitokeskus Oulu, Rautatienkatu 11 B, 90100 Oulu (88)
Järjestäjä Taito Pohjois-Pohjanmaa ry
Muhvin neulonta

Hypistelymuhveista on kasvanut lyhyessä ajassa varsinainen käsityötrendi. Alun perin englantilainen idea, twiddle muff, on kääntynyt suomen kielessä hypistelymuhviksi, jonka suojiin esimerkiksi ikäihmisen on helppo sujauttaa kätensä. Muhvien tarkoituksena on antaa näperrettävää erityisesti muistisairaiden levottomille käsille. Hypistelymuhvi helpottaa muistisairaan keskittymistä ja kosketus herättää hyvinvoinnin tunteen ja hypistelymuhvin avulla ikääntynyt saa miellyttävää aististimulaatiota, joka auttaa rentoutumaan.

 Kutsumme Sinut mukaan 15.8.2024 klo 11.00–11.45 järjestettävään ilmaiseen webinaariin, jossa kerromme lisää tästä hyvän mielen projektista ja pääset halutessasi ilmoittamaan yksikkösi mukaan muhvien vastaanottajaksi. Samalla jaamme lyhyesti aiheeseen liittyvää tietoa mm. siitä, miten muistisairaan hyvinvoinnin tunne voidaan herättää kosketuksella, miten heikentynyt kognitio on yhteydessä aistivajeisiin ja miten niiden tunnistamisessa voidaan hyödyntää RAI-tietoa.

Webinaariin osallistuminen ei sido Sinua mihinkään. Se tarkoituksena on antaa tietoa projektista ja sen toteutuksesta sekä kartoittaa ne Pohjois-Pohjanmaan alueella toimivat ikäihmisten asumispalveluiden yksiköt, jotka haluavat ottaa neulottuja muhveja vastaan. Webinaarin ohjelma on alla:

  • 11:00 Mikä ihmeen hypistelymuhviprojekti?
  • 11:10 Muistisairaan hyvinvoinnin tunne voidaan herättää kosketuksella 
  • 11:20 Korostuuko kosketuksen merkitys, kun muistisairaalla on aistivaje – Heikentyneen kognition yhteys aistivajeisiin
  • 11:30 Miten RAI-tietoa voidaan hyödyntää kognition heikkenemisen ja aistivajeiden tunnistamisessa
  • 11:40 Päätössanat

 

Pääset rekisteröitymään mukaan webinaariin linkin kautta: Rekisteröitymislinkki Iloa ikäihmisille hypistelymuhveista-webinaariin 15.8.2024

 Taiteiden yönä Taitokeskuksessa järjestetään muhvien yhteisneulonta klo 14-20! Tähän ei tarvitse ilmoittautua – tulet vain paikalle.

Tervetuloa mukaan tekemään yhdessä hyvää ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi!