Joensuun Taidon ja käsityön viikko + ulkoiluta villapaitaa -päivä

Aika 11.04.2023 klo 10:00 – 15.04.2023 klo 15:00
Sijainti Taitokortteli, Koskikatu 1, 80100 Joensuu
Järjestäjä Taito Pohjois-Karjala ry
Kolme naista villapaidat yllään

Taitoliitto ja taitoyhdistykset eri puolilla Suomea viettävät jälleen perinteistä Taidon ja käsityön viikkoa huhtikuussa. Teemaviikko käynnistyy heti pääsiäisen jälkeen eli tiistaina 11. huhtikuuta.  

Viikon aikana Taitokeskus Joensuussa voi tutustua mm. vuoden käsityötekniikkaan, joka on kehräys. Aihe kiinnostaa nyt kovasti käsityöharrastajia; tekstiilien ja niiden valmistuksessa käytettävien materiaalien tuotannon läpinäkyvyydellä ja aitoudella on merkitystä. Esimerkiksi lankojen ja kuitujen alkuperä kiinnostaa paitsi käsityöharrastajia myös kuluttajia. Kuidun matka valmiiksi langaksi on monelle melko vieras asia, eikä työvaiheita tunneta kovin hyvin. 

Miten lankaa sitten kehrätään ja millaisia siihen liittyvät työvälineet ovat? Taitokeskuksessa voi koko Taidon ja käsityön viikon ajan osallistua kilpailuun, jossa voi yrittää tunnistaa rukin osia. Osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. 

 Lisäksi non stop -työpajoissa voi tiistaista perjantaihin valmistaa itselleen murusudin.   

 

ULKOILUTA VILLAPAITAA LAUANTAINA 15. HUHTIKUUTA 

Taidon ja käsityön viikko huipentuu Ulkoiluta villapaitaa -päivään lauantaina 15. huhtikuuta. Silloin Taitokorttelissa ulkoiluttavat villapaitojaan ainakin Joensuun Kiekko-Poikien pelaajat, valmentajat ja toivottavasti myös fanit. Luvassa on nimittäin joukkueen fanitapaaminen Taitokorttelin Kauppakammarissa alkaen klo 12. 

Ne, jotka eivät pääse Taitokortteliin ulkoiluttamaan rakkaimpia ja tärkeimpiä villapaitojaan, voivat jakaa kuvansa Taitokorttelin Facebook-sivun julkaisun yhteydessä. Missä villapaidat liikkuvat tuona keväisenä lauantaina, ja millaisia ovat tarinat villapaitojen takana? Villapaitakuvansa jakaneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Nyt on lupa olla ylpeä omasta villapaidasta, olipa se sitten itse tehty tai vaikkapa mummin, kummin tai ystävän tekemä! 

Taito Pohjois-Karjala ry:n ideoimaa Ulkoiluta villapaitaa -päivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuosi sitten. Se keräsi kymmenittäin upeita villapaitakuvia Taitokorttelin Facebook-sivulle, myös maakunnan ulkopuolelta. 

Taidon ja käsityön viikko 11.-15.4.2023: 

  • Taitokortteli putiikkeineen avoinna ti – pe 10–17, la 10–15 (Taito Shop la 11–16) 
  • Non stop -työpajat ”Valmista murusuti” ti – pe 10–17 
  • Ulkoiluta villapaitaa -päivä la 15.4.2023 
  • Joensuun Kiekko-Poikien fanitapaaminen Kauppakammarissa klo 12