Käsityöretki Pohjanmaalle 8.6., Pirkkala

Aika 08.06.2024 klo 07:10 – 20:00
Sijainti Taitokeskus Pirkkala, Suupantie 2, 33960 Pirkkala
Järjestäjä Taito Pirkanmaa ry
Kalevan navetta

Tule mukaan kesäretkelle kiinnostaviin käsityökohteisiin Pohjanmaalle! Taitokeskus Pirkkala ja Orivesi järjestävät yhteisen asiakasretken lauantaina 8.6.

Aamulla matkaamme Pirkkalasta Oriveden kautta Virroille, jossa nautimme aamukahvit sämpylän kera Nuorisokeskus Marttisessa.

Seinäjoella kohteenamme on Kalevan Navetta, Seinäjoen keskustan tuntumassa sijaitseva ainutlaatuinen kulttuurikeskus. 130-vuotias punatiilinen navettarakennus kokoaa korkean kattonsa alle nykytaidenäyttelyitä, taide- ja kädentaitokursseja, tapahtumia, ruokaelämyksiä ja paljon muuta. Kalevan Navetta on rakennettu 1890-luvulla eikä ole nimestään huolimatta koskaan toiminut navettana. Sen sijaan se ehti toimia mm. verkatehtaana, puolustusvoimien varastona sekä maatalousmyymälänä ennen kuin siitä tuli kulttuurin ja kädentaitojen keidas (mm. Taito Shop).

Seinäjoella nautimme myös lounaan noutopöydästä. Hotelli Alman ainutlaatuinen korkea jugend-henkinen ravintolasali tarjoaa upeat puitteet ruokahetkellemme.

Kauhavalla kohteenamme on Lankava, käsityöihmisten värikäs ja innostava aarreaitta ja ostospaikka. Lankakerät, kuteet ja käsityötarvikkeet myymälän hyllyissä sekä esillä olevat mallityöt kutsuvat sinut tutkimaan, innostumaan ja toteuttamaan luovat ideasi.

Lapualla pääsemme ostoksille Lapuan Kankureiden näyttävään tehtaanmyymälään Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa. Tilavassa myymälässä on tarjolla tehtaanmyymälähinnoin koko laaja valikoima, uutuuksia sekä vaihtuvia kampanja- ja tarjoustuotteita sekä 2-laatuja.

Paluumatkalla poikkeamme vielä Jalasjärven Juustoportissa, jossa voit nauttia kahvit ja tehdä juusto- ja herkkuostoksia.

Lähtö aamulla Taitokeskus Pirkkalasta klo 7.10 ja Taitokeskus Orivedeltä klo 8.00. Paluu Pirkkalaan klo 19 jälkeen ja Orivedelle noin klo 20.

Retken hinta 97 € sisältää matkat, aamukahvit sekä ruokailun. Jäsenten kurssimaksualennus ei ole voimassa retkellä.

Ilmoittaudu mukaan netissä tai taitokeskuksessa. Maksu hoidetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Pyydämme kertomaan mahdollisista erikoisruokavalioista ilmoittautumiskentän lisätiedoissa.

Matka järjestetään, jos lähtijöitä on ilmoittautunut riittävästi 26.5. mennessä. Huomioithan, että retkelle ilmoittautuminen on sitova. Jos retki ei toteudu, palautamme rahasi. 

Kuva: Visit Lakeus