Neulo elokuvassa -tapahtuma Helsingissä

Aika 24.03.2024 klo 12:00 – 15:00
Sijainti Cinema Orion, Eerikinkatu 15, 00100 Helsinki
Järjestäjä Taito Etelä-Suomi ry
Talo Jalavan varjossa

Cinema Orionin ja Taito Etelä-Suomen Neulo elokuvassa -näytös on Helsingissä maaliskuun loppupuolella! Suosituissa näytöksissä neulonnan ystävät pääsevät nauttimaan elokuvan katselusta ja neulomisesta yhtä aikaa. 

Tällä kertaa katsomme oikeaa klassikkoelokuvaa: Talo jalavan varjossa (1992). 1900-luvun alun Britanniassa yhteiskuntaluokat törmäävät dramaattisesti, kun kolmen erilaisen perheen elämät kietoutuvat yhteen. Perheiden välille syntyy riita, kun Ruth Wicox testamenttaa hulppean huvilansa Howard’s Endin nuorelle Margaret Schlegelille. Wixocin perheenpää Henry kuitenkin uhmaa puolisonsa viimeistä tahtoa ja pitää talon. Talo jalavan varjossa sai yhdeksän Oscar-ehdokkuutta, joista se voitti kolme. Elokuva perustuu E. M. Forsterin saman nimiseen romaaniin vuodelta 1910.

Elokuvan katselun aikana voit neuloa omaa neuletyötäsi tai elokuvan henkeen sopivaa Hely-kämmekästä. Elokuvasali on hämärästi valaistu ja voit myös käyttää neulontavaloa elokuvan aikana. Hely-kämmekkäässä on kaunista pitsineulosta ja intialainen peukalokiila, jotka tarjoavat vaihtelua neulonnan taitajillekin. Nahkainen merkki viimeistelee tuotteen. Valittavanasi ovat valkoiset, beiget, vaaleanpunaiset, vaaleanharmaat tai salvianvihreät kämmekkäät.

Tarvikepaketin kämmekäsparia varten voit ostaa ennakkoon lipun oston yhteydessä tai tapahtumapaikalta. Tarvikepaketti sisältää Olli-villasukkalankaa (75% villaa, 25% polyamidia), kuvalliset ohjeet, sukkapuikot nro 3,5 ja nahkaisen merkin. Varmista haluamasi kämmekkäiden väri ostamalla paketti ennakkoon elokuvalipun kanssa! Tarvikepaketin hinta on 20 €. Tapahtumapaikalla myymme erikseen myös ohjetta, lankoja ja muita tarvikkeita kämmekkäitä varten. Ennen elokuvan alkua saat apua neulomiseen Taito Etelä-Suomen henkilökunnalta (klo 12-13). 

Vinkkaa ystävälle ja varatkaa päivä jo kalenteriin – tämä on kevään ainut neulontanäytös!

OSTA LIPPU ELOKUVAAN JA ENNAKKOTILAA TARVIKEPAKETTI TÄÄLTÄ

Aika: sunnuntai 24.3. klo 12-15.20 (elokuva alkaa klo 13)
Paikka: Cinema Orion (Eerikinkatu 15, Helsinki)
Hinta: elokuvalippu 11 € (alennusryhmät 9 €) ja halutessaan tarvikepaketti 20 €