Punojien tapaaminen Suomen käsityön museolla

Aika 07.05.2024 klo 13:00 – 15:00
Sijainti Suomen Käsityön museo, Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
Järjestäjä Taitoliitto
Mies punoo pärekoria.

Tapaamisen aluksi pääsee tutustumaan Hanneriina Moisseisen Ommeltuja sarjakuvia -näyttelyn maailmaan museolehtori Margarita Rosselló Ramónin kanssa. Näyttelyssä erittäin henkilökohtaisetkin tarinat kietoutuvat sarjakuvaruudukoihin niin piirtäen, maalaten kuin ommellen. Tämän jälkeen Taitoliiton kehittämispäällikkö Kikka Jelisejeff esittelee Punottuja koreja meiltä ja maailmalta -näyttelyn, jossa on esillä yli 100 koria Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Virosta, Puolasta ja Slovakiasta. 
Lisäksi museolla on esillä omatoimisesti tutkittavana näyttely Kaukolan naisen kansallispuvun vaiheista vuosien varrelta ja tietenkin rakastettu perusnäyttely, joka sulkeutuu kesän 2024 jälkeen, jonka jälkeen aloitetaan uuden perusnäyttelyn rakentaminen. 

Näyttelykierroksen jälkeen pääset jakamaan kokemuksiasi ja ideoitasi muiden punojien kanssa yhteisessä keskustelussa. Tapaamisessa on kahvitarjoilu, jota varten pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan etukäteen. Ilmoittaudu tästä linkistä.

Tule mukaan edistämään yhteistä käsityökulttuuria ja inspiroitumaan!

Tapaaminen on suunnattu aktiivisille punonnan harrastajille, punonnan opettajille ja ohjaajille, punontataitelijoille ja yrittäjille.

Ilmoittaudu tapahtumaan ennakkoon tästä linkistä.

 

Tapaamisen järjestävät yhteistyössä Taitoliitto ja Suomen käsityön museo.

Saman päivän iltana museolla järjestetään punontateemainen Käsityön äärellä -keskustelutilaisuus.