Vaatteiden ja kenkien Keväthuolto-tapahtuma

Aika 08.04.2024 klo 15:00 – 19:00
Sijainti CraftCorner, Eteläesplanadi 4, 00130 Helsinki
Järjestäjä Taito Etelä-Suomi ry
Tyttö kiinnittää paikan

Taito Etelä-Suomi järjestää yhteistyössä Joutsenen ja Suutarimestari Villen kanssa huoltoon, korjaukseen ja paikkaukseen keskittyvän tapahtuman. Tapahtumassa voit tutustua työpajoissa ja asiantuntijoiden opastuksella untuva- ja villavaatteiden huoltoon, nahkakenkien ja tennareiden pesuun ja suojaukseen sekä vaatteiden paikkaamiseen Vaatelaastarilla. 

Tule mukaan ystävän tai lapsen kanssa yhdessä puhdistamaan, korjaamaan ja huoltamaan vaatteet ja kengät kesäsäilöön tai tulevaa sesonkia varten!

Ajankohta: ma 8.4. klo 15-19, saapuminen työpajoihin non-stop-periaatteella omaan tahtiin
Paikka: CraftCorner, Eteläesplanadi 4, Helsinki

 

OHJELMA

Untuvatuotteiden pesu, huolto ja korjaus
Kysy asiantuntijalta – Joutsen

Untuvavaatteiden ja -kodintekstiilien huollosta liikkuu monenlaisia vinkkejä: tule kuulemaan ja keskustelemaan asianmukaisista vinkeistä pesuun, huoltoon, korjaukseen ja kierrätykseen liittyen! Joutsenen asiantuntijoilta saat pesuohjeet mukaasi sekä voit ostaa untuvan pesuainetta ja Vaatelaastareita, joilla korjaat untuvavaatteet. Kuulet myös vetoketjun oikeasta käytöstä ja huollosta. Tapahtumassa on myös tuotteiden kierrätysmahdollisuus joko Joutsenelle tai Ninyes käytettyjen vaatteiden palvelun kautta.

Puhdista ja suojaa tennarit ja nahkakengät
Työpaja – Suutarimestari Ville

Työpajassa puhdistat tennarit ja nahkakengät katupölystä ja kurasata. Puhdistuksen jälkeen kengät saavat pintaansa suojan, joka suojaa tulevalta käytöltä. Työpaja on ilmainen (voit huoltaa max. 2 paria kenkiä).

Vaatteiden paikkaus Vaatelaastarilla
Työpaja – Taito Etelä-Suomi

Vaatelaastarilla paikkaat monipuolisesti erilaiset trikoo-, ulkoilu- ja sisävaatteet. Pesunkestävillä Vaatelaastareilla paikkaat helposti ja nopeasti rikkoutuneet vaatteet takaisin käyttöön. Materiaalimaksu 3 € / paikka.

Neuleiden huolto
Työpaja – Taito Etelä-Suomi

Työpajassa freesaat neuleesi tulevaan kauteen tai siistit sen kesäsäilöön. Kulahtaneet, nyppyyntyneet ja litistyneet neulepinnat pääsevät uuteen loistoon vaateharjauksen ja nypynpoiston jälkeen! Työpaja on ilmainen.