Käsityögaala 24.8.2023 on käsityön juhlaa

Käsityögaala kokoaa kädentaidon ammattilaiset ja harrastajat punaiselle matolle

Käsityö on mitä ihanin syy pukeutua parhaimpiinsa ja astua punaiselle matolle juhlistamaan upeaa suomalaista kädentaitoa. Käsityögaala 2023 kokoaa tänä vuonna ammattilaiset ja harrastajat Tampereelle Raatihuoneen juhlallisiin puitteisiin torstaina 24.8.2023 kello 19 alkaen.

Käsityögaala
Tampereen raatihuone, Keskustori 10, 33210 Tampere

to 24.8.2023 kello 19–22
Gaalalippu 30 euroa, sisältää tarjoilun.

Ihmiset ovat tarvinneet kautta aikojen monipuolisia käsityötaitoja selviytyäkseen. Nykypäivänä kädentaitojen merkitys jälleen korostuu, koska niukkenevien luonnonvarojen maailmassa on aivan erityinen tarve säästää ja käyttää pidempään. Kädentaitajat osaavat luonnostaan huoltaa, korjata ja lisätä näiden taitojen kautta tuotteiden käyttöikää.

Juhlagaalassa palkitaan ansioitunut harrastaja, vuoden käsityötekniikan taitaja, innostava persoona ja luotettava käsityökumppani. Tämän lisäksi Taito Pirkanmaa huomioi omalta alueeltaan Taito-käsityöyrittäjän. Kaikkia näitä suunnannäyttäjiä tarvitaan, jotta ala kehittyy ja siksi he ovat ansainneet palkinnon.

Käsityögaalan juhlapuhujana kuullaan käsityötieteen yliopisto-opettaja Miia Collaniusta. Collanius käsittelee alustuksessaan käsityötä kansalaistaitona, joka paitsi haastaa kiertotalouden tuottaja-kuluttaja -mallin, voi tarjota myös ratkaisuja purkaa ja haastaa kuluttamiseen perustuvaa järjestelmäämme.

– Kiertotalous on laajasti kannatusta saanut vaihtoehto nykyiselle, maapallon kantokyvyn kannalta kestämättömälle, lineaariselle tavaratuotannolle. Maapallon hyvinvointi edellyttäisi kuitenkin haitallisia rakenteita syvemmin muuttavaa ajattelua, jossa kansalaisen rooli olisi nykyistä huomattavasti aktiivisempi. Käsityö on moninainen kulttuurinen konteksti, jonka ytimessä on taito tehdä, Collanius toteaa.

Käsityögaala 2023 palkintokategoriat

• Vuoden käsityöharrastaja 2023
• Vuoden kehrääjä 2023
• Vuoden käsityöpersoona 2023
• Vuoden käsityökumppani 2023
• Vuoden 2023 Pirkanmaan Taito-käsityöyrittäjä palkinto

Käsityögaalan palkitsemisilla halutaan nostaa esille käsityökulttuuria edistäviä osaajia sekä lisätä käsityöharrastuksen tunnettuutta ja arvostusta.

Käsityögaalan mahdollistaa Tampereen kaupunki antamalla upean Raatihuoneen käyttöömme. Tarjoilun lisäksi tapahtumassa viihdyttää iloisella poljennolla Luomuduo-niminen kansanmusiikkikokoonpano.

Lue lisää vuoden 2022 Käsityögaalasta ja silloin palkituista.

Lisätiedot:
Tuula Ruusumaa
Taito Pirkanmaa, toiminnanjohtaja
p. 050 680 18
tuula.ruusumaa@taitopirkanmaa.fi

Minna Hyytiäinen
Taitoliitto, toiminnanjohtaja
p. 040 505 0944
minna.hyytiainen@taito.fi