Käsityön jäljet -neulesuunnittelukisa

Taitoliiton 110 vuotisjuhlan kunniaksi julkaisimme alkusyksystä taito.fi sivuilla kolme Johanna Lumilan suunnittelemaa kirjoneulevillasukkamallia: Kude, Puunsyyt ja Ristipisto. Samat graafiset kuviot toistuvat Taitojärjestön grafiikassa.

Kuse villasukka, vaalealla pohjalla varressa keltaisia pilkkukuvioita, oranssit resorit varressa.
Musta-valkoiset villasukat joissa kuvioitina puunsyitä jäljittelevä kuvio, varressa musta kuvio valkoisella pohjalla, terässä toisinpäin. Pohjassa Mus.-valkoiset pystyraidat.
Pöydällä siniset villasukat, joissa valkoisia neulottuja ristipistokuvioita, kynttilä, kirjoja ja viherkasvi.

Nyt haastamme neulojat suunnittelemaan oman neuleen käyttäen näitä kirjoneulekuvioita, joko yksittäisenä tai yhdessä. Neule on vapaavalintainen, se voi olla lapaset, sukat, pipo, huivi tai vaikka tyyny. Myös lankavalinta ja väritys on vapaa. Sinun tulee kuitenkin käyttää vähintään yhtä #käsityönjäljetkal sukkasarjan kirjoneulekuvioita tai se osia neuleessasi. Voit yhdistää kuvioita vapaasti ja rajata niistä osia, mutta kuvion tulee kuitenkin olla tunnistettavissa, että siinä on käytetty Käsityön jäljet -sukkasarjassa julkaisua kirjoneulekaaviota joko osana tai kokonaan.

Lähetä kuva tai kuvia valmiista neuleesta 30.11.2023 mennessä sähköpostilla osoitteeseen taitoliitto@taito.fi. Kuvan tulee olla vaakamuotoinen. Valitsemme lähetetyistä kuvista Taitoliiton suosikit yleisöäänestykseen.

Kaikki yleisöäänestykseen päässeet saavat palkinnoksi puolen vuoden Taito-lehden tilauksen.

Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan vuoden Taito-lehden tilauksella sekä Hurma-lankapaketilla.

Käsityöohjeistamme löydät kaikki sukkaohjeet ja niiden kirjoneulekaaviot:

Pidätämme oikeuden jättää yleisöäänestys toteuttamatta, mikäli osallistujamäärä on alhainen. Taitoliitto voi palkita omat suosikit jos yleisöäänestystä ei järjestetä.