Keksi kehruukone -kilpailu

Tekstiiliopettajaliitto TOL ry ja Teknisten Aineiden Opettajat TAO ry yhteistyössä Taitoliiton kanssa julistavat Keksi kehruukone -kilpailun liittyen vuoden käsityötekniikkaan, joka on kehräys.

Kilpailu on avoin kaikille ja siinä on omat sarjansa lapsille, nuorille ja aikuisille. Nuorimpien tehtävänä on ideoida kehruukone, jonka ei tarvitse olla toimiva, vaan se voidaan rakentaa mistä tahansa materiaaleista vaikkapa vessapaperirullan hylsyistä lähtien. Vanhempien sarjassa tulee rakentaa jollakin tavalla toimiva kone, jonka avulla voi kehrätä lankaa. Tuotteen ei tarvitse olla viimeistelty, vaan prototyyppiaste riittää. 

Kilpailuaika 1.9.–1.11.2023

Kilpailun järjestävät
Tekstiiliopettajaliitto TOL ry ja Teknisten Aineiden Opettajat TAO ry
yhteistyössä Taitoliiton kanssa.

Sarjat

Alle 10-vuotiaat:

Ideoi kehruukone. Koneen vol rakentaa mistä tahansa materiaalista, eikä sen tarvitse toimia. Kilpailutyö voi olla myös tarkka suunnittelupiirros. Tavoitteena on käyttää luovuutta ja keskittyä tuotteen ulkonäköön.

10–16-vuotiaat:

Rakenna toimiva kone, jolla voi kehrätä lankaa. Kilpailutyö voi olla prototyyppi tai viimeistelty tuote. Lähetä koneesta kuvia tai video, jonka avulla esittelet koneen toiminnan.

17+ vuotiaat:

Rakenna toimiva kone, jolla voi kehrätä lankaa. Kilpailutyö voi olla prototyyppi tai viimeistelty tuote. Lähetä koneesta kuvia tai video, jonka avulla esittelet koneen toiminnan.

Osallistuminen

Kuvat ja videot kilpailutyöstä lähetetään 1.11. mennessä osoitteeseen: kehruukonekilpailu@gmail.com, josta voi kysyä myös lisätietoja. Osallistua voi yksin ryhmänä. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja sarjojen voittajat julkistetaan sekä palkitaan Suomen kädentaidot -messuilla Tampereella la 18.11.2023, Kilpailun järjestäjällä on oikeus käyttää kuvia julkaisuissaan.