Kutsu: Käsi- ja taideteollisuusalan hankehiomo 6.5.2024

Julkaistu

Käsi- ja taideteollisuusalan hankehiomo:
Tuotteistamisosaamisen ja käsityömatkailun kehittäminen

Aika: 6.5.2024 klo 14–16  

Paikka: Teams, verkossa

Millaista osaamista käsityöalalle kaivataan, jotta alan työllisyys vahvistuu? 

Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ESR+-teemassa rahoitetaan kehittämishankkeita, jotka vahvistavat taide, kulttuuri tai luovan alan osaamista ja työllisyyttä sekä luovaa taloutta.  

Onko mielessäsi idea, jonka ympärille voisi lähteä rakentamaan hanketta?
Tule keskustelemaan käsityöalan osaamisen ja työllisyyden vahvistamisesta. Tapaamisessa keskitytään erityisesti seuraaviin teemoihin: 

Tuotteistamisella kansainvälisille markkinoille

Millaista osaamista käsityöalalla tulee vahvistaa, jotta käsityöyrittäjyyttä saadaan vietyä vahvemmin kansainvälisille markkinoille? Millaisia kumppaneita kansainvälistymiseen tarvitaan? 

Monella käsityöyrittäjällä on timantiksi hiottuja tuotteita, mutta esimerkiksi myyntipakkaukset, markkinointi tai myyntikanavien haku kaipaavat vielä hienosääntöä. Miten näihin liittyvää osaamista voi vahvistaa?  

Matkalla elävään perintöön – käsityömatkailun kehittäminen

Käsityö ja kulttuuriperintö kiinnostavat matkailijoita, mutta miten käsityöyrittäjä voi kehittää omaa toimintaansa palvelemaan paremmin matkailijoiden kiinnostusta? Entä miten vahvistaa yhteistyötä muiden elävän perinnön toimijoiden kanssa? 

Valitse ylläolevista aiheista sinua kiinnostava ja ilmoittaudu mukaan!

Tietoa hankerahoituksesta 

Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ESR+-teeman rahoituksella vahvistetaan luovia aloja, luovaa taloutta sekä taide- ja kulttuurialan osaamista. Tavoitteena on osaamisen tai työllisyyden kasvaminen luovilla aloilla. 

Kehittämishankkeille on varattu yhteensä 13,6 miljoonaa euroa vuosina 2021–2027. Teeman rahoittajana toimii Hämeen ELY-keskus, ja se tekee päätökset rahoitettavista hankkeista. 

Ensimmäinen hakukierros päättyi toukokuussa 2023. Seuraava haku avautuu suunnitelmien mukaan vuodenvaihteen 2024–2025 tienoilla. 

Taiteen edistämiskeskuksen Luova verkko -hanke auttaa ESR+-rahoitusta hakevia sekä rahoitusta saaneita. Luova verkko on tilaisuudessa fasilitoijana ja innostamassa hankeideointiin.  
 
Lue lisää: 

www.taike.fi/luovaverkko  

Luovan verkon esittelymateriaali (pdf) 

Ensimmäisen kierroksen ESR+-hankkeet 

Lisätietoja:

Tapaamisen järjestävät Taitoliitto ja Taiteen edistämiskeskuksen Luova verkko -hanke (ESR+). 
 

Minna Hyytiäinen, toiminnanjohtaja, Taitoliitto minna.hyytiainen@taito.fi 

Kikka Jelisejeff, kehittämispäällikkö, Taitoliitto kikka.jelisejeff@taito.fi 

Pia Repo, tuottaja, Luova verkko, Taiteen edistämiskeskus pia.repo@taike.fi